ZuluTrade

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
projektzulu
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: projektzulu »

marekdt - zgadzam się z ogólnymi tezami twojego postu.

Dodał bym jeszcze konieczność przetestowania wszystkiego na kontach demo.
Pozwoli to od razu odrzucić dostawców/strategie dostawców nastawionych tylko na statystyki.
Dodatkowo konta demo są teraz bardzo funkcjonalne ponieważ możemy wpisać dowolną kwotę depozytu.
Każdy dostawca ma jakąś strategie którą trzeba rozpracować aby tak dostosować swoje ustawienia aby odzwierciedlić jego wyniki na swoim koncie.

Jako przykład wezmę dostawce FLLY ON THE WALL jest to dostawca który stosuje strategie którą nazywam "100% skuteczności".
Czyli dostawca (grający na rachunku demo a więc dysponujący ogromnym wirtualnym depozytem) nie stosuje wcale SL a gdy rynek idzie w przeciwną stronę uśrednia pozycje (na moim blogu są screeeny na których widać jak dostawca w otwartych pozycjach miał -1600pipsów straty ) i czeka aż rynek w końcu ruszy we "właściwym" kierunku.
Wykres zysków tego dostawcy jest imponujący przy tym jego skuteczność wynosi 100% (581transakcji) .
Ale żeby odzwierciedlić jego strategie trzeba również posiadać wielki depozyt i tak dobrać wielkość pozycji aby obsuwa rzędu 1600pipsów nie była dla nas groźna.
To są raczej dość zaporowe warunki a i tak dostawca ten ma największą liczbę biorców. Jak to jest możliwe??
Przeprowadziłem wiele testów jak przy przeciętnym depozycie dobrać ustawienia aby korzystanie z dostawców o 100% skuteczności było sensowne i muszę przyznać że wyniki nie były warte trudu...
Obecnie wole dostawców którzy grają własnymi pieniędzmi i stosują SL.

projektzulu
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: projektzulu »

Nie rozumiem Twojego zachwytu nad dostawcą Vipro.
Ja bym nie powierzył mu swoich pieniędzy, dostawca ten często ma otwartych więcej niż 10 pozycji (np. 24.02 zamknął aż 26 pozycji które były otwierane 16- 17.02) co czyni jego system trudnym do naśladowania przez biorców z mniejszym depozytem. Dodatkowo inne konta tego dostawcy opatrzone są ostrzeżeniem że jego strategia może doprowadzić do porządnych strat, w każdej chwili takie ostrzeżenie może się pojawić i na jego głównym koncie...
Problemy Zulutrade są powszechnie znane (sam wielokrotnie pisałem o tym na swoim blogu) dostawcy którzy realizują zyski na poziomie mniejszym niż 10pips (skalpują) nie nadają się jak na razie do naśladowania.
Problemu z niezamkniętymi pozycjami co prawda nie miałem (w ustawieniach trzeba odznaczyć opcje "monitoruj moje konto") za to
nieotwieranie się na naszym koncie niektórych pozycji otwartych przez dostawców jest problemem. Nie da się przez to dokładnie odzwierciedlić strategi dostawcy. Ale wg mnie nie na tyle żeby na naszym koncie była strata gdy na koncie dostawcy duży zysk. Problemem może być tu błędny dobór ustawień.
Należy pamiętać że ustawienia trzeba dobierać do systemów dostawców (dla każdego indywidualnie).
Na blogu prezentuje wyniki ze swojego konta LIVE patrząc na wykresy widać że ani razu wykres wyników dostawcy i wykres wyników mojego konta nie pokrywają się ale nie jest to zbyt dotkliwe (o czym świadczą wyniki).
Mała ciekawostka, posiadam 3 konta LIVE zintegrowane z Zulu (wszystkie u jednego brokera) jakie na początku było moje zdziwienie gdy zauważyłem że opóźnienia na tych kontach są różne....
Mam jeszcze małą uwagę. Nie rozumiem początkujących użytkowników którzy przy depozycie rzędu 300$ próbują naśladować dostawce/dostawców ryzykownego (np Vipro) .To nie prawda że zulu jest dla każdego, każdy użytkownik powinien zapoznać się z zasadami ochrony depozytu, zarządzania wielkością pozycji itd bo inaczej bardzo szybko może stracić swój depozyt.
Nie uprawiajmy hazardu inwestujmy!!!
Zapraszam na mojego bloga.

pawel2011
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: pawel2011 »

Witam
Jestem nowy na forum.
Od jakiegos czasu (kilka miesiecy) korzystam z Zulutrade Demo. Przeczytalem to co piszecie o ZuluTrade.
Zauwazylem ostatnio duze zmiany jesli chodzi o ranking nadawcow sygnalu (zaawansowane szukanie dzieki ktoremu mozna wybrac tych lepszych dotawcow itd). Co myslicie o tej opcji?
Jesli chodzi o mnie, to staram sie unikac nadawcow ze 100% wygrana, jak np fly on the wall, poniewaz sa zbyt ryzykowni.

escobol
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: escobol »

Jestem dawca sygnalu, w piatek utracilem poalczenie z mt4 (konto demo na aaafx), w miedzyczasie w mt4 pozamykalem 6 pozycji.

w zulu nadal widnieja, po kontakcie z nimi dostalem odpowiedz ze nie maja mozliwosci ich zamkneicia i musze zmieniac konto, wypelnic, podpisac i przeslac im jakis formularz (na kotry czekam)

ciekawe co by bylo jakby to byl rachunek real, lub innych uzytkownikow podlaczone rachunki, szczesliwie pozycje sa zielone i dadza ponad 400 pipsow,

edit. pozamykali pozycje jednak sami, ciekawe tylko ze akurat wszystkie na czerwono, szkoda marnowac czasu

wojtek_ea
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: wojtek_ea »

Escobol - to normalne - zbyt rentowni dostawcy sygnału są tępieni - ja musiałem odłączyć jedno z konto dostawcy (najlepsze) bo stale mi gubiło hasło, a dyskusja z support jest ......... Jednym z elementów tej polityki jest brak możliwości ręcznego zamknięcia zgubionych pozycji przez dostawcę.

Oczywiście istnieje druga możliwość - serwis ma żenującą niską jakość techniczną, gubi sygnały, opóźnia, nie przekazuje lub przekazuje z znaczącym opóźnieniem itp.

Tak czy inaczej trzeba być bardzo ostrożnym w trakcie jego użytkowania zarówno jako dostawca jak i jako odbiorca.

Awatar użytkownika
mroczek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mroczek »

Nie jest aż tak źle, ale rzeczywiście trzeba uważać. Support od niedawna jest dostępny też po polsku i odpowiadają trochę szybciej niż do tej pory.

Jeśli chodzi o niezamykane transakcje to tu nawala komunikacja między różnymi brokerami. Zauważyłem, że jeżeli wybieramy dostawców którzy korzystają z tego samego brokera co my to nie ma takich problemów. Poślizgi też są minimalne - maksymalnie kilka pipsów. Jeżeli wybieramy dostawców którzy nie skalpują to nie ma z tym problemu.

Jednak najważniejsze to nie sugerować się rankingiem Zulutrade. Tutaj mam czasami wrażenie, że celowo wprowadzają użytkowników w błąd. Na szczęście odpowiednie ustawienie filtru zaawansowanego daje dobre rezultaty. Nagrałem krótki film w którym pokazuję jak ja ustawiam filtry zaawansowane w Zulutrade:

http://www.auto-forex.pl/jak-ustawic-za ... nalu-forex

Generalnie mam kilka kont Live podpiętych do Zulutrade z bardzo zachowawczą strategią i nie narzekam. Oczywiście monitoruję je i jeżeli jakiś dostawca zaczyna zachowywać się inaczej niż do tej pory (wbrew wcześniejszemu systemowi) to go blokuję.

Dosłownie na dniach skonfigurowałem oddzielne konto live u brokera aaafx z minimalnym depozytem (250€) i codziennie publikuję zrzut z transakcji na twitterze: http://twitter.com/autoforexpl

Dzięki temu każdy bez ryzykowania własnym kapitałem może się przekonać czy jest sens zakładać konto live w Zulutrade.
Testujemy darmowe sygnały Forex
kliknij w button "www" poniżej

wojtek_ea
Stały bywalec
Stały bywalec

Muszę się usprawiedliwić

Na Zulutrade są dwa światy - Biorców i Dawców. Jako dawca z ponad rocznym doświadczeniem i kilkoma rachunkami na Zulu mam spaczone podejście. W sprawie dawania nie jest tak całkowicie źle. Dawca może także zarobić i to nie mało. Musi tylko dostosować swoją strategię do systemu Zulu i jest OK - ale to osobny temat rzeka...

Przedstawię moje spojrzenie na to jak być skutecznym Biorcą.

Sama inicjatywa typu Zulu jest super - jest wielu ludzi, którzy nigdy nie ugrają na Forex nic samemu ręcznie. Zulu jak i inne automatyczne systemy sygnałowe umożliwiają korzystanie z dobrodziejstw Forex także "zwykłym" śmiertelnikom.

Jednak jest podstawowy problem - żeby być dobrym biorcą także nieźle trzeba się orientować na Forex i w samym sposobie pracy platformy sygnałowej.

Wiele osób idzie za reklamą, i nie umiejąc dobrać Brokera i Dawców do wielkości kapitału oraz poprawnie skonfigurować opcji w panelu Biorcy płynie tak samo jakby zagrali z ręki na Forex.

!!! Co więcej wiele osób modyfikuje strategie dostawcy nakładając na nią dodatkowe ograniczenia co prowadzi błyskawicznego wyzerowani konta Biorcy.

Dlatego takie inicjatywy jak Mroczka i jego strona WWW propagujące i uczące poprawnych ustawień dla Biorców są super. Brakuje mi tylko czegoś takiego jak gotowe do skopiowania konfiguracje Dawców pod określone strategie. Niekoniecznie Live - mogą być demo.

Pewnie dostanę Bana od naszych Modów ale chodzi o coś takiego

http://www.zulutrade.com/Follower.aspx?id=494825
http://www.zulutrade.com/Follower.aspx?id=502998

Zalogowany User morze wtedy skopiować ustawienia i cieszyć się wynikami.

!!! Uwaga to co pokazałem nie nadaje się dla każdego Brokera i to jest przykład poglądowy dla dużych kapitałów depozytu, którymi większość nie operuje. (ale jakby to były micro-loty u dobrego brokera to i na 1000$ depozytu też powinno być OK - nie testowałem)

!!! Z drugiej strony trzeba powiedzieć, że nie ma nic ważniejszego jak odpowiedni duży depozyt stanowiący zabezpieczenie systemu.

Zyski ? (zaokrąglam)

10% miesięcznie od 1000 dolarów to tylko 100 dolarów - czyli 300 zł - trochę mało ?

10% miesięcznie od 10 000 dolarów to już 1000 dolarów - czyli 3000 zł - a to już jest jakaś pensja lub niezły dodatek do niej, który może odmienić czyjeś życie.

--- Dobranie dawców i skonfigurowanie opcji by dawało pewne 10% miesięcznie depozytu nie stanowi żadnego problemu dla wprawnego operatora.

Pytanie skąd mieć to pierwsze depo - pozostawiam bez odpowiedzi - choć jak patrze na najbliższy parking to widzę wiele takich depozytów i to wielokrotnie większych.

Wybór Brokera jest tak samo ważny jak wybór Dawców - nie każdy Dawca i jego strategia nadaje się dla każdego Brokera. Tu Zulu jest OK bo naprawdę duży wybór Brokerów także ECN dla dużych depozytów.

U nas może nie przejść, ale widziałem zagraniczne serwisy, które za jakiś abonament udostępniały wzorcowe konfiguracje i je stale monitorowały - może to jest kierunek dla Mroczka.

Co do rankingu Zulu to radzę być super ostrożnym - w żadnym wypadku nie można się tym kierować jako jedynym źródłem oceny.

Trzeba ostrożnie wybierać Dawców - i koniecznie przetestować konfiguracje na koncie demo (no minimum miesiąc albo i dłużej) w takiej konfiguracji jak planujemy grać na LIVE i potem na początku uważnie obserwować Live.

Największym problemem są różnice w spred u Brokerów i odwieczny temat Stop Loss.

Źle ustawiony Stop Loss na Zulu tak samo jak na realnym Forex odpowiada za większość niepowodzeń i wyzerowanych depozytów.

Drugiem powodem powszechnego zerowania depozytów jest zbyt duża wielkość otwartej pozycji (lub ich sumy) w stosunku do wielkości depozytu.

Biorąc po uwagę wałki robione przez ...... jak szpile rozszerzany spred itp. - pełno tego na forum gorąco doradzam nie ustawić SL i -zaufać - dostawcy sygnału. Najgorsze co można zrobić to ustawić mniejszy SL jak zaleca Dostawca - klęska murowana.

Podstawową bronią jest wielkość depozytu i dobrana do niej wielkość pojedyńczej transakcji lub ich sumy.

Powiedział bym tak że jak ktoś na Zulu lub Forex nie ma kapitału-depozytu by w każdym momencie wytrzymać ruch rynku w złym kierunku na 600-1000 pipsów to jest hazardzistą i prędzej czy później zaliczy MC.

Jak taki przykładowy gracz nie ma kapitału to potem taki magik ustawia SL którym systematycznie napycha kieszeń brokerowi i innym graczom - zasada - 95/5.

Niestety często zwykłą ludzka wada "chciwość" podsycana reklamą Brokerów bierze górę nad rozsądkiem i powoduje popłyniecie konta.

Ja pisze tu wyżej o 10% miesięcznie od depozytu z 100% bezpieczeństwem i to jest na 100% możliwe.

W reklamach jest tyle % dziennie !!! Czy to możliwe - oczywiście tak - ale to potrafi może 1% aktywnych i zarabiających Traderów i Wam nie powiedzą jak się to robi ani takiej strategi nie pokażą na ZULU.

Reasumując - Zulu - TAK - ale rozważnie i po gruntownym przetestowaniu jeśli nie mamy wprawy.

Albo piszcie do Mroczka na PW na pewną Wam doradzi jak skonfigurować konto - ja na jego miejscu udzielał bym płatnych konsultacji i dobierał konfiguracje Klientom oczywiście odpłatnie.

(to jest Forex tu bezpłatnie jest tylko MC - za zyski się płaci w taki lub inny sposób)

Pozostaje odwieczne pytanie - skąd to pierwsze depo ?

Osobom cierpliwym polecam stronę: http://www.bazywiedzy.com/procent-sklad ... ulator.php

Mniej cierpli będą musieli rozejrzeć się wokół siebie - może coś wymyślą - ale błagam najpierw testujcie kilka miesięcy na demo zanim zrobicie jakiś większy ruch w realu.

Uf - jeszcze trochę i by tu wyszedł pdf

P.S - i może unikajcie brokerów z Grecji z kontami w Greckich bankach.

Awatar użytkownika
mroczek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mroczek »

wojtek_ea pisze:Muszę się usprawiedliwić

Na Zulutrade są dwa światy - Biorców i Dawców. Jako dawca z ponad rocznym doświadczeniem i kilkoma rachunkami na Zulu mam spaczone podejście. W sprawie dawania nie jest tak całkowicie źle. Dawca może także zarobić i to nie mało. Musi tylko dostosować swoją strategię do systemu Zulu i jest OK - ale to osobny temat rzeka...

Przedstawię moje spojrzenie na to jak być skutecznym Biorcą.

Sama inicjatywa typu Zulu jest super - jest wielu ludzi, którzy nigdy nie ugrają na Forex nic samemu ręcznie. Zulu jak i inne automatyczne systemy sygnałowe umożliwiają korzystanie z dobrodziejstw Forex także "zwykłym" śmiertelnikom.

Jednak jest podstawowy problem - żeby być dobrym biorcą także nieźle trzeba się orientować na Forex i w samym sposobie pracy platformy sygnałowej.

Wiele osób idzie za reklamą, i nie umiejąc dobrać Brokera i Dawców do wielkości kapitału oraz poprawnie skonfigurować opcji w panelu Biorcy płynie tak samo jakby zagrali z ręki na Forex.

!!! Co więcej wiele osób modyfikuje strategie dostawcy nakładając na nią dodatkowe ograniczenia co prowadzi błyskawicznego wyzerowani konta Biorcy.

Dlatego takie inicjatywy jak Mroczka i jego strona WWW propagujące i uczące poprawnych ustawień dla Biorców są super. Brakuje mi tylko czegoś takiego jak gotowe do skopiowania konfiguracje Dawców pod określone strategie. Niekoniecznie Live - mogą być demo.

!!! Uwaga to co pokazałem nie nadaje się dla każdego Brokera i to jest przykład poglądowy dla dużych kapitałów depozytu, którymi większość nie operuje. (ale jakby to były micro-loty u dobrego brokera to i na 1000$ depozytu też powinno być OK - nie testowałem)

!!! Z drugiej strony trzeba powiedzieć, że nie ma nic ważniejszego jak odpowiedni duży depozyt stanowiący zabezpieczenie systemu.

Zyski ? (zaokrąglam)

10% miesięcznie od 1000 dolarów to tylko 100 dolarów - czyli 300 zł - trochę mało ?

10% miesięcznie od 10 000 dolarów to już 1000 dolarów - czyli 3000 zł - a to już jest jakaś pensja lub niezły dodatek do niej, który może odmienić czyjeś życie.

--- Dobranie dawców i skonfigurowanie opcji by dawało pewne 10% miesięcznie depozytu nie stanowi żadnego problemu dla wprawnego operatora.

Pytanie skąd mieć to pierwsze depo - pozostawiam bez odpowiedzi - choć jak patrze na najbliższy parking to widzę wiele takich depozytów i to wielokrotnie większych.

Wybór Brokera jest tak samo ważny jak wybór Dawców - nie każdy Dawca i jego strategia nadaje się dla każdego Brokera. Tu Zulu jest OK bo naprawdę duży wybór Brokerów także ECN dla dużych depozytów.

U nas może nie przejść, ale widziałem zagraniczne serwisy, które za jakiś abonament udostępniały wzorcowe konfiguracje i je stale monitorowały - może to jest kierunek dla Mroczka.

Co do rankingu Zulu to radzę być super ostrożnym - w żadnym wypadku nie można się tym kierować jako jedynym źródłem oceny.

Trzeba ostrożnie wybierać Dawców - i koniecznie przetestować konfiguracje na koncie demo (no minimum miesiąc albo i dłużej) w takiej konfiguracji jak planujemy grać na LIVE i potem na początku uważnie obserwować Live.

Największym problemem są różnice w spred u Brokerów i odwieczny temat Stop Loss.

Źle ustawiony Stop Loss na Zulu tak samo jak na realnym Forex odpowiada za większość niepowodzeń i wyzerowanych depozytów.

Drugiem powodem powszechnego zerowania depozytów jest zbyt duża wielkość otwartej pozycji (lub ich sumy) w stosunku do wielkości depozytu.

Biorąc po uwagę wałki robione przez ...... jak szpile rozszerzany spred itp. - pełno tego na forum gorąco doradzam nie ustawić SL i -zaufać - dostawcy sygnału. Najgorsze co można zrobić to ustawić mniejszy SL jak zaleca Dostawca - klęska murowana.

Podstawową bronią jest wielkość depozytu i dobrana do niej wielkość pojedyńczej transakcji lub ich sumy.

Powiedział bym tak że jak ktoś na Zulu lub Forex nie ma kapitału-depozytu by w każdym momencie wytrzymać ruch rynku w złym kierunku na 600-1000 pipsów to jest hazardzistą i prędzej czy później zaliczy MC.

Jak taki przykładowy gracz nie ma kapitału to potem taki magik ustawia SL którym systematycznie napycha kieszeń brokerowi i innym graczom - zasada - 95/5.

Niestety często zwykłą ludzka wada "chciwość" podsycana reklamą Brokerów bierze górę nad rozsądkiem i powoduje popłyniecie konta.

Ja pisze tu wyżej o 10% miesięcznie od depozytu z 100% bezpieczeństwem i to jest na 100% możliwe.

W reklamach jest tyle % dziennie !!! Czy to możliwe - oczywiście tak - ale to potrafi może 1% aktywnych i zarabiających Traderów i Wam nie powiedzą jak się to robi ani takiej strategi nie pokażą na ZULU.

Reasumując - Zulu - TAK - ale rozważnie i po gruntownym przetestowaniu jeśli nie mamy wprawy.

Albo piszcie do Mroczka na PW na pewną Wam doradzi jak skonfigurować konto - ja na jego miejscu udzielał bym płatnych konsultacji i dobierał konfiguracje Klientom oczywiście odpłatnie.

(to jest Forex tu bezpłatnie jest tylko MC - za zyski się płaci w taki lub inny sposób)

Pozostaje odwieczne pytanie - skąd to pierwsze depo ?

Osobom cierpliwym polecam stronę: http://www.bazywiedzy.com/procent-sklad ... ulator.php

Mniej cierpli będą musieli rozejrzeć się wokół siebie - może coś wymyślą - ale błagam najpierw testujcie kilka miesięcy na demo zanim zrobicie jakiś większy ruch w realu.

Uf - jeszcze trochę i by tu wyszedł pdf

P.S - i może unikajcie brokerów z Grecji z kontami w Greckich bankach.
@wojtek_ea, cieszę się, że osiągasz dobre rezultaty. Z tymi brokerami z Grecji to nie do końca tak jest. Myślę, że trzeba na nich uważać tak samo jak na pozostałych brokerów.
Testujemy darmowe sygnały Forex
kliknij w button "www" poniżej

Awatar użytkownika
forex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forex »

wojtek_ea pisze:...

...
Widze dzis (2 wrzesnia 2011) na wymienionych rachunkach otwarte pozycje opiewajace na tysiace pipsow straty, a cos takiego jak "Margin Call -o- meter" pokazuje w oby przypadkach wartosc ponad 1000%.

Co to oznacza ze te rachunki zaliczyly bankruta?

wojtek_ea
Stały bywalec
Stały bywalec

Witam

Proszę obejrzeć statystyki źródłowe http://www.myfxbook.com/members/wojtek_ea

Proszę o wejście na ZuluTrade i poszukanie w wyszukiwarce DOSTAWCY o nazwie GLS. Powinno pokazać się 9 wyników.

Każdy z tych dostawców ma odzwierciedlenie w źródłowej statystyce na myfxbook pokazanej powyżej co łatwo skolerować po nazwach.

Skąd takie różnice ?

Sposób obliczania parametrów (różnych) i rankingu na Zulu jest kosmiczny.

System Zulu oszukuje - w rankingu pokazuje wyniki poprawne, jednak na kontach odbiorców sygnałów nie można przenosić wielkości pozycji. Oznacza to, że niezależnie od tego czy dostawca sygnału otwiera przykładowo 1 lota czy 2 loty to odbiorca zawsze otrzymuje sygnał o otwarciu 1 lota. W naszym systemie zarządzanie wielkością poszczególnych transakcji odgrywa kluczową rolę dla wyników systemu.

Na koniec proszę zajrzeć http://www.rentasignal.com/signal?searc ... group1=sin Ten system przekazuje transakcje 1:1 - najlepsze co w zakresie sygnałów można spotkać w sieci.

Pozostałe systemy jak Collective i Zipsignal też ingerują w sygnały co praktycznie uniemożliwia użycie ich w tak zaawansowanym EA jak nasze.

Reasumując biorąc pod uwagę to co się działo na rynku przez ostatnie 3-4 miesiące uważam że nasze EA w różnych konfiguracjach przeszło wzorowo testy na realnym rynku.

I jeszcze jedno - by zarabiać Taksówkarz potrzebuje Taxówki, Drwal potrzebuje Piły, Kierowca potrzebuje Samochodu, a Trader walutowy potrzebuje kapitału, inaczej depozytu początkowego by swobodnie stosować najskuteczniejsze strategie jak w naszym systemie.

Pozdrawiam
Wojtek

ODPOWIEDZ