Wszystkie pytania dozwolone początkujących programistów
Hm... no to w takim razie dobrze wiedzieć, że wolumen to nie wolumen - to po pierwsze. Przy handlowaniu kontraktami wypadałoby wiedzieć ile jest obecnie otwartych pozycji - jest taka możliwość?
A co do doprecyzowania mojej prośby, to chodziło mi o wskaźnik wolumenu, do którego chciałbym dodać średnią.
A co do doprecyzowania mojej prośby, to chodziło mi o wskaźnik wolumenu, do którego chciałbym dodać średnią.
Nie, fx jest to rynek zdecentralizowany więc nie ma możliwości podejrzenia wszystkiego. Nie ma też tutaj limitów sztuk i może być dowolna liczba transakcji przeprowadzona.lasek pisze:Przy handlowaniu kontraktami wypadałoby wiedzieć ile jest obecnie otwartych pozycji - jest taka możliwość?
Niektórzy brokerzy ECN udostępniają informacje o oczekujących zleceniach (Tzw. Level 2) ale nie jestem pewien czy są tam platformy MT4.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
- siersciuch
- Pasjonat
jak określić czas w mt4 z dokładnoscia co do sekundy, chodzi mi o czas servera, Godziny to wiem wpisuje sobie i wszystko jasne, tylko ze potrzeba mi ustawić jeszcze do tego minuty i sekundy kiedy warunek ma sie spełniać
coś takiego ma prawo bytu?
Kod: Zaznacz cały
if(Hour()>7&&Hour()<17)
if(Hour() > 7 && Hour() < 18 && Minute() > 39 && Minute() < 56 && Seconds() < 34 && Seconds() > 43)
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.
siersciuch pisze:Kod:
if(Hour() > 7 && Hour() < 18 && Minute() > 39 && Minute() < 56 && Seconds() < 34 && Seconds() > 43)
Ma racje. Jeśli chcesz handlować w przedziale
7:39 do 7:56 i
8:39 do 8:56
9:39: do 9:56........ i tak do 17 i w każdym tym przedziale będzie trejdowal od 34 do 56 sekundy

Jestem optymistą. Bycie kimkolwiek innym, zapewne nic nie daje.
- siersciuch
- Pasjonat
Ketteo pisze:siersciuch pisze:Kod:
Ma racje. Jeśli chcesz handlować w przedziale
7:39 do 7:56 i
8:39 do 8:56
9:39: do 9:56........ i tak do 17 i w każdym tym przedziale będzie trejdowal od 34 do 56 sekundy... Chyba nie o coś takiego chodzi ?
to był tylko przykład
if(4 < Hour() < 18 && 39 > Minute() < 56 && 34 > Seconds() > 43)
Dodano po 1 godzinach 51 minutach:
mam problem, nie moge ustawić data expiration
OrderSend(Symbol(),OP_BUYSTOP,lots,Bid+15*Point,2,Bid+5*Point,Ask+25*Point,NULL,0,60);
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.
Daj sobie tak :
Trzy ostatnie pozycje nawiasu :
-komentarz - wyświetla w terminalu zleceń. Jak miedzy cudzysłowiem nic nie bedzie to komentarz bedzie pusty.
-numer Magic ( może byc 0 )
- czas wygaśnięcia zlecenia.
Dodano po 46 minutach:
extern int Current = 15;//liczba minut po których wygasa
OrderSend(Symbol(),OP_BUYSTOP,lots,Bid+15*Point,2,Bid+5*Point,Ask+25*Point," ",0,CurTime()+Current*60);
-komentarz - wyświetla w terminalu zleceń. Jak miedzy cudzysłowiem nic nie bedzie to komentarz bedzie pusty.
-numer Magic ( może byc 0 )
- czas wygaśnięcia zlecenia.
Dodano po 46 minutach:
Tak. Dlatego w kodzie, który Ci podalem masz na końcu *60 żeby bylo w minutach.siersciuch pisze:dataex. podaje sie w sekundach od postawienia zlecenia??
Solą życia jest kasa.
- siersciuch
- Pasjonat
a jak dam
bez definiowania zmiennej, bedzie też działać i wygaśnie po 60 sekundach?
(.......... ,TimeCurrent()+60)
- siersciuch
- Pasjonat
OrderSend(Symbol(),OP_BUYSTOP,lots,Bid+15*Point,2,Bid+5*Point,Ask+25*Point," ",0,TimeCurrent()+60);
Dodano po 37 sekundach:
sl i tp sa dobrze, tylko ztym ustawnieniem dataex. jest problem gdzieś chyba