Dziennik Waldiego
Setup
Dzisiaj była moja ulubiona sytuacja. Występuje ona dość często. Jest to czas w okolicach otwarcia rynku europejskiego. Po sesji azjatyckiej następują silne ruchy, często poprzedzone konsolidacją lub niewielkimi zmianami ceny. Wyczekuje wtedy na wybicie, nie wchodzę od razu tylko czekam na korektę. Dobrze jest, gdy możemy uzyskać dodatkowe potwierdzenie dla wejścia tak jak dzisiaj, było to wybicie ponad szczyt azjatycki, powstały pinbar na korekcie sięgającej SMA 20. W tej metodzie trzeba uważać na fałszywe wybicia. Dlatego czekam na korektę, przy silnym ruchu przechodzę na m1 i tam szukam korekty lub chwilowego zatrzymania ceny, łatwiej jest to zauważyć. Setup ten należy do moich podstawowych wejść, często jest to moje jedyne wejście w danym dniu, ponieważ profit uzyskany z niego bywa zadowalający.
TP = 2 x SL = 30
TP = 2 x SL = 30
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wejście 2
Wejście analogiczne do porannego. Na początku sesji NY, gdzie też występują silne ruchy ale obarczone większym ryzykiem z powodu częstych publikacji danych. Podczas korekty nastąpiło silne odbicie od LT i gładkie przebicie strefy wsparcia. Ze względu na dynamiczny ruch przeszedłem na m1 i tam szukałem odpowiedniego momentu do wejścia w postaci korekty.
TP = 21
TP = 21
Wejście przed otwarciem rynku europejskiego po wybiciu z konsolidacji.
Pozycja zamknięta po tym jak cena po dotarciu do strefy oporu zaczęła wracać.
Bałem się, że z powodu małej dynamiki ruchu nie starczy jej siły by ją pokonać.
TP = 6
Pozycja zamknięta po tym jak cena po dotarciu do strefy oporu zaczęła wracać.
Bałem się, że z powodu małej dynamiki ruchu nie starczy jej siły by ją pokonać.
TP = 6
Wejście
Wejście po otwarciu rynku europejskiego.
Nastąpiło wybicie z konsolidacji, korekta i przebicie poprzedniego dołka.
Wcześniej nastąpiło wybicie górą, ale nie było potwierdzenia, z powodu braku nowego szczytu.
TP = 20
Nastąpiło wybicie z konsolidacji, korekta i przebicie poprzedniego dołka.
Wcześniej nastąpiło wybicie górą, ale nie było potwierdzenia, z powodu braku nowego szczytu.
TP = 20
grajac na wybicia z sesji azjatyckiej kierujszesz sie moze wskazowkami tego kolezki?
http://www.youtube.com/watch?v=3gN-6D8nH0E
niestety to nie dla mnie bo jednak grajac m5 trzeba nieustannie monitorowac sytuacje, ale tobie idzie wiecej niz przyzwoicie
http://www.youtube.com/watch?v=3gN-6D8nH0E
niestety to nie dla mnie bo jednak grajac m5 trzeba nieustannie monitorowac sytuacje, ale tobie idzie wiecej niz przyzwoicie
Trzeba określić cele I zrobić to mądrze,To do czego dążę to sława i pieniądze,Chce mieć tak jak książę:Posiadłość i pałac,Własną podobiznę w skałach,Tak jak prezydenci w Stanach ,Spędzać życie na muzyce i niekończących balach,