Ehm... chyba się nie zrozumieliśmy, zresztą - w sumie mało istotne.
BTW - setup, który pokazujesz może być bullish po utworzeniu nowego dołka powyżej ostatniego LL ("nad i pod") ze stopem pod LL. Bardzo go lubię od 15M wzwyż.
No trochę niefortunnie mi się narysowało. Grunt to patrzeć na extrema, im większy TF tym lepiej. Mam nadzieję, że Ink się nie wkurzy za te posty...
Pozdrawiam!
gutek04 pisze:No trochę niefortunnie mi się narysowało. Grunt to patrzeć na extrema, im większy TF tym lepiej. Mam nadzieję, że Ink się nie wkurzy za te posty...
Pozdrawiam!
Spoko, piszcie do woli:)
Chyba się nie doczekam korekty na EURGBP żeby wejść sobie w L, no cóż, jutro też jest dzień:p
Dziś byłem bardziej zajęty dziewczyna niż FX, a jak wiemy dziewczyna to w czystej postaci MPK (Miejsce Powstawania Kosztów) wiec doskonaliłem swoje MM poza rynkiem:p
Wykres przedstawia maja koncepcje o ile sie sprawdzi:), żółta linia prezentuje zakładany z rana scenariusz, czyli odbicie sie od obecnego supply, natomiast jasno zielona przebicie i retest tego poziomu, tak wiec czekam:)
P.S. dzięki FX zrobił się ze mnie naprawdę cierpliwy gość, cały czas na coś czekam;p
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Podsumowując dzisiejszy dzień, na talerz wrzucę najpierw EURUSD, (swoją droga w końcu nauczyłem sie wrzucać trejdy na wykres:p koniec z rysowaniem!!)
+30 pipek, screen z m15 bo ładniej widać, natomiast gra toczyła się na H1, wszystkie czynniki spełnione wiec wszedłem mimo wątpliwości (w imię zasady graj co widzisz a nie co myślisz:) )
Na pewno wyszedłem za wcześnie bo widzę potencjał natomiast zamknąłem wszystkie trejdy (zbliża sie weekend a nigdy nie zostawiam trejdow i piątek wiec może mi wpaść niezapowiedziany brak czasu:p no i syndrom wychodzenia za wcześnie dał znów znać)
AUDUSD wyszedłem na +2 pip z tego względu ze kończę na dziś a lepszy rydz nisz nic, chociaż jak się patrze na wykres teraz to wystrzeliło do góry wiec był bym w plecy:p
moim zdaniem i tak poleci w dół tylko chyba już w przyszłym tygodniu
Po weekendzie wracamy do gry, dziś 3 trejdy, jako ze były to testy zagrałem na demo a oczywiście złośliwość rzeczy martwych sprawiła ze to bardzo udane trejdy (może kara za złamanie zasady żeby nie grać nigdy na demo:p) Zmiana dotyczy spoglądania na wykres czysto PA z minimalnym potwierdzeniem zajętej pozycji.
EURUSD +30 pipek sprawa oczywista, odbicie od S/R czy S/D (w sumie jedno i to samo) potwierdzenie dywergencja