TMS Brokers

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
17
33%
Poza paroma minusami są ok
10
19%
Przeciętny
7
13%
Mają wiele wad
3
6%
Stanowczo odradzam
15
29%

Liczba głosów: 52

casper
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: casper »

amicus4 pisze:w systemie TMS Direct płacisz po 10 $ za transakcję (20$ za kwadrat) poniżej wartości 50 tys (0,5 lota) a GO4X nie ma takiej prowizji, masz o tym w tabeli opłat i prowizji na ich stronie.
Rene chodziło bardziej o TMS MT4 gdzie nie wystepuje ta oplata!

Awatar użytkownika
neer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: neer »

uprzejme pytanie do użytkowników konta 'real'.
jakie macie szanowni koledzy low świecy miesięcznej (08.11) na usd/chf?
z góry dziękuję za odpowiedź.
nie jest sztuką wiedzieć za ile, sztuką jest wiedzieć za ile i kiedy... a cena? cena jest funkcją czasu...

Awatar użytkownika
Phoenix_phx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Phoenix_phx »

Kolego u mnie jest 0.7066

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Przetestowałem tą nową ofertę TMS MT4 i jednak nic ciekawego.
Na plus jest tylko szybkość egzekucji zleceń, bo już sposób tej egzekucji jest dziwny i jak dla mnie słabo rozwiązany. Mianowicie jak cena z wykresu dotknie naszego zlecenia to broker wysyła zlecenie do swoich LP i dostajemy często różne dziwne ceny, wysyła w trybie market, czyli oczekujące też tak lecą do LP.
To powoduje, że poślizgi w SL są średnio zawsze 0.5 pipsa przez co zwiększa się koszt transakcji. Nawet jak zamykałem z ręki to mimo, że na wykresie nie było żadnej zmiany to dostałem cenę o 0.3 pipsa gorszą niż to wynika z ceny Bid a miałem pozycję 0.1 lota i 0.2 lota.

Co do spreadu to w sesji europejskiej jest średnio 0.6 pipsa. Na koszt transakcji jeszcze składa się prowizja 0,08%, czyli jakiś 1.1 pips przy EURUSD i poślizg średnio na SL 0.5 pipsa. Wychodzi 2.2 pipsa, czyli niedopuszczalnie. Na innych parach walutowych też wcale nie są lepsi, bo ta prowizja jest zbyt duża i powinna wynosić połowę tego co jest obecnie to byłoby konkurencyjnie do AM Pro.

Dla zobrazowania sposobu egzekucji mam trzy screeny. Na jednym TP nie wchodzi po cenie ustawionej tylko gorszej na parze egzotycznej EUR/NOK, ale pokazuje to że sposób egzekucji jest czystym STP z przekazywaniem zleceń co powoduje poślizgi.
Druga sytuacja to pozycja na GBP/PLN. Kwotowali ją przez chwilę z zerowym spreadem. No to otworzyłem najpierw Buy a potem jak trochę urosło to Sell. Miałem pozycję na +kilka złotych. Potem zamykam ją przez opcję "zamknij przez" i pojawia się wynik -52 PLN. A ceny pozycji się zmieniają. Po kilku minutach spread wraca do swoich normalnych wartości, czyli koło 50 pipsów.
Składałem reklamację z uzasadnieniem, że zostałem wprowadzony w błąd przez kwotowania Bid i Ask z platformy a oni na to mi odpisali, że to normalne i kwotowania z Mt4 są tylko poglądowe a ceny transakcyjne są brane od ich dostawców płynności. Po tym odechciało mi się tam zawierać transakcje, bo mogą sobie wymyślać wszystko. W regulaminie też mają o tym wspomniane, ale żeby sądzić, że to jest ok i w porządku to ja rezygnuję. Ze screenu wychodzi, że wziąłem pozycję Sell GBP/PLN o 52 pipsy niżej niż był aktualny BID.
A trzeci screen pokazuje przeskok na SL. Zaznaczyłem ceny i moment w których się zrealizował. Późniejsze ceny nie mają wpływu, bo pozycja już była zamknięta. Widać, że przeskok mógł być max do 1.44325, ale był do 1.44323. Jak by się to stało kilka sekund później to nie mam uwag, ale ceny wzięli sobie na pewno nie te, które podają w MT4.
No i minus za czas wypłaty. Czekałem ponad 2 dni na wypłatę a rachunek mam w tym samym banku co broker.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Stoploss
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Stoploss »

Cześć Szwajcar. A testowałeś może Admiral Pro w realu? Pytam bo są dwa razy tańsi jeśli chodzi o prowizję no i udostępniają Market Depth. Ciekawe jak ze spreadami, poślizgami i wypłatami. Gdybyś coś wiedział to będę wdzięczny za info.

Jeśli chodzi o TMS MT4 to jest zwyczajnie dwa razy drożej i tyle. No i brak pewności co do ceny wejścia nawet przy zleceniu oczekującym jest niepokojące - ale może z drugiej strony taka jest charakterystyka STP?

Awatar użytkownika
Yenn
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Yenn »

a pytanie Szwajcar, czy można dostac lepszą cenę niż się kliknęło,
np daje kup po 1.4200,0 cena w tej ćwierć-sekundzie spada na rynku do 1.4199,5 Ask
czy dostanę lepszą, czy tą którą kliknąłem?
ablo przy longu mam tp na 1.4300 cena mocno przebija i czy mogę mieć zrealizowane po 4303?

Jeśli sa pozytywne też poślizgi to można wybaczyc i negatywne, takie przy sl jak pokazałeś, wszystko fair . Jeśli nie ma pozytywnych to znaczy że zawsze broker tą różnicę gdy jest na twoją korzyść bierze dla siebie.

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Ja zrobiłem tylko 30 zleceń w TMS MT4, żeby zobaczyć jak to działa. Nie miałem pozytywnego poślizgu przy zleceniach market z ręki, ale przy oczekującym na EURNOK raz mi weszło zlecenie oczekujące lepiej niż było ustawione. Na EURUSD to pewnie też możliwe, że lepiej wejdzie, ale dla mnie dziwne jest, że przy najmniejszym wolumenie 0.1 lota biorą ceny inne niż te pokazywane w MT4.

AM Pro ma swój wątek i tam już opisałem sporo na jego temat. Powiem tylko, że ciągle tam gram.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Szwajcar pisze:sposób tej egzekucji jest dziwny i jak dla mnie słabo rozwiązany. Mianowicie jak cena z wykresu dotknie naszego zlecenia to broker wysyła zlecenie do swoich LP i dostajemy często różne dziwne ceny, wysyła w trybie market, czyli oczekujące też tak lecą do LP.
To powoduje, że poślizgi w SL są średnio zawsze 0.5 pipsa przez co zwiększa się koszt transakcji. Nawet jak zamykałem z ręki to mimo, że na wykresie nie było żadnej zmiany to dostałem cenę o 0.3 pipsa gorszą niż to wynika z ceny Bid
Szwajcar pisze: ale pokazuje to że sposób egzekucji jest czystym STP z przekazywaniem zleceń co powoduje poślizgi.
Szwajcar pisze:Składałem reklamację z uzasadnieniem, że zostałem wprowadzony w błąd przez kwotowania Bid i Ask z platformy a oni na to mi odpisali, że to normalne i kwotowania z Mt4 są tylko poglądowe a ceny transakcyjne są brane od ich dostawców płynności. Po tym odechciało mi się tam zawierać transakcje, bo mogą sobie wymyślać wszystko
Szwajcar Serdeczne Dzięki...,ja już wszystko wiem.

Serdecznie Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

constans
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: constans »

Panowie,

ktoś ma jakieś wrażenia? Poprawiło się, jest lepiej/gorzej? czy ktoś z Was próbował może coś robić u nich podczas dzisiejszej interwencji BGK?

maxam007
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: maxam007 »

Witam,

mam pytanie odnośnie wypłaty depozytu. W GO4X można to załatwić podobno tylko telefonicznie. I teraz pytanie: dzwoniąc do nich jakie dane trzeba podać? Wystarczy numer klienta czy chcą jakieś hasła? A jak chcą hasło to jest to to samo hasło co do platformy czy jest jakieś specjalne?

Z góry dzięki za odpowiedź.

ODPOWIEDZ