Jaki polski broker ma najlepsze swapy

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Awatar użytkownika
turczy
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: turczy »

Ruch nabrał takiej dynamiki że nawet depo nie zdązyłem dopłacić i wywaliło mnie z rynku jakiś czas temu.. Myślę że zbliża się pora ponownego wejścia, ale ze względu na podwyższone ryzyko na trochę mniejszej pozycji
as bez talii

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Co do pytania w temacie to w tej chwili rzadzi TMS.

Strategia bardzo ciekawa, tylko zalozenia dlugoterminowe troche zbyt agresywne mi sie wydawaly ("nawet 4,20 wytrzymam"). Ja bym margines duzo wyzej postawil, nie na darmo mowi sie "Sky is the limit".
Chociaz z drugiej strony krotkoterminowo tego co sie dzialo w piatek (echf 7% w dol w 12h!!!) nie dalo sie przewidziec (mam na mysli skale) takze bez mozliwosci ekspresowego przelania dodatkowych srodkow kazdego by pewnie wystopowalo.

ridone
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ridone »

Yankee pisze: Strategia bardzo ciekawa, tylko zalozenia dlugoterminowe troche zbyt agresywne mi sie wydawaly ("nawet 4,20 wytrzymam"). Ja bym margines duzo wyzej postawil, nie na darmo mowi sie "Sky is the limit".
De facto limit dobry był nie przebiło 4.20... tylko nie wiem czemu jednak turczy został wywalony z pozycji? :roll:

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Nie trzymal calej gotowki u brokera, co jest calkiem normalne. Nienormalna byla dynamika tego ruchu.
Tzn nie chce byc tu adwokatem, bo tylko przypuszczam na podstawie tego co logika nakazuje

ridone
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ridone »

Sorry za offtop jaki tu się robi ale... :):
Yankee pisze:Nie trzymal calej gotowki u brokera, co jest calkiem normalne. Nienormalna byla dynamika tego ruchu.
Tzn nie chce byc tu adwokatem, bo tylko przypuszczam na podstawie tego co logika nakazuje
Logika? :roll: No wiesz jak ja bym pisał, że wytrzymam 4.20 tzn. mam taki depozyt na rachunku a nie w skarpecie :)

(Gra co się stało z pozycją turczego :D) IMHO było tak:

Jak sam inwestor pisał realizuje zyski po określonym ciągu figur i wbija się od nowa na rynek. Przypuszczalnie nowe wbicie nie miało początkowego limitu 4.20 i tyle :)

P.S. Turczy przyznaj się edytowałeś post? :) nie ma nigdzie 4.20 a przecież pisałeś... :roll: . Z mojego poziomu na forum nie widać czy ktoś edytował post (dziwne że nie ma takiej opcji dla wszystkich).

Awatar użytkownika
turczy
Stały bywalec
Stały bywalec

nie edytowałem.
Hmm
Założenie było nieco inne myślałem że stosunkowo małą kwotą uzyskam bardzo przyzwoite odsetki na swapie i ugram parę figur. Dynamika ruchu totalnie mnie zaskoczyła. Miałem pieniądze, ale przelew niestety idzie praktycznie cały dzień. Próbowałem się ratować bluecash, ale w feralny dzień akurat wysiadł. Jak pech to pech. Poiwinni zrobić opcję zasilenie KK. Wiem, że to drogo, ale wychodzi prawie natychmiast i można się podratować, no ale mądry ... po szkodzie :)
as bez talii

klif
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: klif »

Turczy, piszesz o XTB? Jak najbardziej jest zasilenie kartą, kosztuje to 2,2% wpłacanej kwoty.

Awatar użytkownika
turczy
Stały bywalec
Stały bywalec

nie o xtb tylko o boś
w xtb jest zasilenie kartą, ale swapy są do bani więc się nie nadaje
as bez talii

klif
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: klif »

Wcześniej wspominałeś coś o XTB i mi umknęło :) Sprawdź swapy w GO4X, też mają możliwość wpłaty kartą. Niestety, skończyli już eldorado bezprowizyjnych wpłat kredytówkami.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

mohertrader pisze:BOSSAFX
Poniżej przesyłamy aktualne stawki punktów swapowych.
Stawki wyrażone są w pipsach i obowiązują od 04.07.2011

CHFPLN
Pozycja długa
-4,71

Pozycja krótka
2,947

Pozdrawiam
BOSSA - na tą chwilę
CHFPLN -5.508 3.479
http://bossa.pl/index.jsp?layout=2&page ... cat_id=983

TMS - MT4 STP
CHFPLN -4.038 3.694
http://www.tms.pl/files/pdf-mt4/tabela_ ... tmsmt4.pdf

Zaczyna się robić coraz ciekawiej na naszym podwórku.
Niektórzy zaczynają przypominać sobie że warto powalczyć o klienta a nie tylko wydoić i zostawić. :)
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

ODPOWIEDZ