Jaki polski broker ma najlepsze swapy
Jaki polski broker ma najlepsze swapy
Interesują mnie tylko Pewniaki a nie jakieś wynalazki. Myślę o inwestycji ponad rocznej i swap ma być sporą częścią zysku
as bez talii
Jeśli koniecznie polski i oceniać to bardzo ogólnie (a nie porónywać konkretne pary walutowe) to prawdopodobnie BOS ale swapy u MM mają to do siebie, że stawki swap mogą zmienić się w każdej chwili.turczy pisze:Interesują mnie tylko Pewniaki a nie jakieś wynalazki. Myślę o inwestycji ponad rocznej i swap ma być sporą częścią zysku
Przerabiałem i takich brokerów, którzy jak widzieli, że zarabiam u nich na swapie to od razu zmieniali stawki. Można więc powiedzieć, że sam je kształtowałem...

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
konkretnie interesuje mnie CHF/PLN
To nie było by nic dużego 2-3 loty
Mam ochotę na pozycję rok może dwa. Stopy w Polsce na pewno szybko nie spadną a może nawet jeszcze wzrosną, natomiast Szwajcaria wogóle nie ma pola manewru i tam nic sie nie stanie. Na pozycji krótkiej swap powinen być całkiem przyzwoity. Niestety XTB jest pod tym wzgledem dosyć pazerne i dla mnie za mało zostaje, żeby gra była warta...

Mam ochotę na pozycję rok może dwa. Stopy w Polsce na pewno szybko nie spadną a może nawet jeszcze wzrosną, natomiast Szwajcaria wogóle nie ma pola manewru i tam nic sie nie stanie. Na pozycji krótkiej swap powinen być całkiem przyzwoity. Niestety XTB jest pod tym wzgledem dosyć pazerne i dla mnie za mało zostaje, żeby gra była warta...
as bez talii
- mohertrader
- Gaduła
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
turczy i mają tutaj przedstawicieli na forum.
Zaraz swapy zmienią
ps. miło zobaczyć że po tak długiej przerwie wracają userzy i do tego z tak zacnymi tytułami
Pozdrawiam
Darek
Zaraz swapy zmienią

ps. miło zobaczyć że po tak długiej przerwie wracają userzy i do tego z tak zacnymi tytułami
Pozdrawiam
Darek
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
Turczy, tak się zastanawiam (trochę musztarda po obiedzie, bo piszesz, ze konto otwarłeś) czy lepszą opcją nie jest AM Pro, nie maja wprawdzie CHF/PLN ale można to zrobić crossowo
1 lot S CHF/PLN = S USD/PLN + K USD/CHF
1 lot S USD/PLN swap +3,51$
1 lot K USD/CHF swap -0,36$
zostaje Ci 3,15$ dziennie czyli dużo więcej niż w bossa
sumaryczne koszty spreadu to ok. 23$ ale to w tym wypadku bez znaczenia
p.s. Rozumiem, że zakładasz, że łapiesz na chf/pln górkę? Gdzie zakładasz stopa ?
pozdrawiam
1 lot S CHF/PLN = S USD/PLN + K USD/CHF
1 lot S USD/PLN swap +3,51$
1 lot K USD/CHF swap -0,36$
zostaje Ci 3,15$ dziennie czyli dużo więcej niż w bossa
sumaryczne koszty spreadu to ok. 23$ ale to w tym wypadku bez znaczenia
p.s. Rozumiem, że zakładasz, że łapiesz na chf/pln górkę? Gdzie zakładasz stopa ?
pozdrawiam
The irresistible force met the immovable object
Tabelę swapów oczywiście zmieniliśmy, jak co tydzień, w poniedziałek. Nasza tabela odzwierciedla jednak zmiany dysparytetu odpowiednich stóp procentowych na rynku pieniężnym stąd dla zagraniania short na CHFPLN jest jeszcze korzystniejsza niż poprzednio. Sugerowane przez Pana praktyki nie mają w bossa racji bytu.daromanchester pisze:turczy i mają tutaj przedstawicieli na forum.
Zaraz swapy zmienią
CHFPLN long -4.949 pipsa (czyli -49.49 PLN na 1 locie dziennie)
CHFPLN short +3.096 pipsa (czyli +30.96 PLN na 1 locie dziennie)
Oczywiście trzeba zobaczyć jeszcze jaki mają kurs USDPLNquapi pisze:zostaje Ci 3,15$ dziennie czyli dużo więcej niż w bossa

- daromanchester
- Przyjaciel Forum
Jasne, moja kucha, wartość pipsa przy pełnym locie (100K) to 10PLN a nie 1 jak liczyłems_zadora pisze: CHFPLN short +3.096 pipsa (czyli +30.96 PLN na 1 locie dziennie)
Oczywiście trzeba zobaczyć jeszcze jaki mają kurs USDPLNquapi pisze:zostaje Ci 3,15$ dziennie czyli dużo więcej niż w bossaale jaki on by nie był to chyba więcej niż u nas z tych 3$ nie powinno wyjść...
dzięki za sprostowanie
Pytanie do s_zadora przy okazji - czy dla posiadaczy normalnych rachunków maklerskich w Waszym biurze procedura zakładania konta FX jest jakoś ułatwiona? - tzn. czy idzie to zrobić online, jako rozszerzenie zwykłego konta?
pozdrawiam
The irresistible force met the immovable object