Scalping M1

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

Sytuacja jest dość prosta.

Zakładałem, że cena dojdzie do pierwszego mojego targetu - to jest punkt numer 1 tam mamy dużą LT z H1. Ale tu pierwsza niespodzianka, cena dość pewnie przełamała ten poziom (zaznaczyłem to numerem 2) co dało mi informacje, że może być korekta ostatnich wzrostów.
Stopa miałem ustawionego powyżej SR więc pozwoliłem sobie na wejście na minus, chociaż staram się nie dopuszczać do takich sytuacji ale to było świadome ryzyko :)
Po idealnym odbiciu od SR dostałem informacje, że może być już tylko lepiej,
Cena odbiła się i zeszła na niższego SR, odbiła się i doszła do punktu numer 3 - Retest dużej LT (tu można było spokojnie wchodzić kolejny raz) niższe poziomy dość łatwo były przebijane i mój główny target (w punkcie numer 4) został dość szybko osiągnięty.

powodzenia,
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

goose
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: goose »

I wszystko jasne. Dzieki TeXs

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: VinciPro »

TeXs pisze:Czy nie za dużo tych wejść w ciągu dnia Vinci, uważaj na overtrading
Właśnie takiego systemu szukałem, gdzie będę miał sporo wejść ze względu na ograniczony czas. Gram tylko na edku i jeśli kiedykolwiek miałbym grać na czymś innym to i tak byłaby to tylko jedna para walutowa.

Dzisiejszy dzień kończę na +50. Idealny przykład tego, co robi duże R/R przy strategii o umiarkowanej skuteczności. Oczywiście było kilka błędnych trejdów, co można potraktować za dobrą informację :) Także trening, trening i jeszcze raz trening, a czas zrobi swoje.
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: paweldobkowski »

Overtradning to nie dużo wejść. Overtrading to więcej wejść niż przewiduje plan.

+50 to rewelacyjny wynik. Keep it up!

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

TeXs w jaki sposób wyznaczasz sobie S/R jeśli to nie tajemnica? bo widzę, są świetnie respektowane :)
Autorowi gratuluje wyniku :wink:

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

paweldobkowski pisze:Dragon przestawia trade na +1 kiedy jest na +8. A teraz już gra bez stopów.
Przepraszam za off-top, ale czy Dragon udziela się jeszcze gdzieś na jakimś forum? Zawsze lubiłem go czytać, a od awarii kreslika już się tam nie udziela.

P.S. Dobra robota VinciPro, tak trzymaj :)

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

paweldobkowski pisze:Overtradning to nie dużo wejść. Overtrading to więcej wejść niż przewiduje plan.

+50 to rewelacyjny wynik. Keep it up!
Gratuluje i życzę utrzymania takiego wyniku :)

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

paweldobkowski pisze:Overtradning to nie dużo wejść. Overtrading to więcej wejść niż przewiduje plan.
Paweł,
czyli jeśli mój plan zakłada 30 wejść w ciągu dnia to znaczy, że to nie jest overtarding tylko gra zgodnie z planem ?
Co z tego, że system jest do dupy ale przynajmniej nie nazwiemy faktycznego problemu po imieniu :D

Vinci,
moim zdaniem za dużo wejść i to wejścia niezbyt dobrych (zobacz, że wchodziłeś praktycznie od razu po wyjściu z pozycji) :)
pamiętaj, że każde wejście obarczone jest ryzykiem i jeśli nie będziesz selekcjonował wejść to będzie słabo, nawet przy skalpingu.

Damfry,
co do SR to:
1. odpalam H1, przełączam na liniowy (rysuje linię po dołkach i szczytach) idealny sr to taki, który był zarówno oporem i wsparciem - zaznaczam to kolorem żółty
2. Przełączam na bary i poprawiam nieznacznie linie patrząc czy w pobliżu (kilka pipsów) nie ma okrągłych poziomów (000, 050, 025)
3. Odpalam Fibo i sparwdzam, czy któryś z wcześniej narysowanych SR nie pokrywa się z którymś z mocnych poziomów (38,50,61,78) jeśli tak to zamieniam kolor żółty na biały (silniejszy SR)
4. Na m5 rysuję też lokalne SR (fioletowy) tak aby wiedzieć co robi rynek podczas sesjii

czas chyba odejść z forum navigatora albo czas zostać modem :)
chyba się wypalam ...
Ostatnio zmieniony 18 sie 2011, 21:09 przez TeXs, łącznie zmieniany 1 raz.

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: VinciPro »

TeXs pisze:czyli jeśli mój plan zakłada 30 wejść w ciągu dnia to znaczy, że to nie jest overtarding tylko gra zgodnie z planem ?
Co z tego, że system jest do dupy ale przynajmniej nie nazwiemy faktycznego problemu
Ten system akurat zagłada dużą ilość wejść w ciągu dnia i takiego właśnie szukałem ze względu na ograniczony czas :)
TeXs pisze:moim zdaniem za dużo wejść i to wejścia byle jakich a dzisiejszy wynik to trochę fart
pamiętaj, że każde wejście obarczone jest ryzykiem i jeśli nie będziesz selekcjonował wejść to daleko nie zajdziesz. Zanim wejdziesz sprawdź, czy poza LT jest jakiś mocny SR czy jest może jeszcze jakieś fibo które potwierdzi poziom wejścia to spowoduje, że takie wejście jest mocniejsze i obarczone mniejszym ryzykiem.
Może i fart, przyznam jednak, że gram tym systemem z przerwami już parę tygodni i póki co spisuje się obiecująco. Po analizach trejdów widać, że co jakiś czas są fałszywki, ale też wiele transakcji było stratnych przez moje błędy, a prowadząc ten dziennik mam zamiar je wyeliminować :)
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

przepraszam Vinci (zmodyfikowałem swoją zbyt ostrą wypowiedź)
no i powodzenia :)

.... cholera, ciężki dzień dzisiaj mam

nie przez FX Vinci
zdechł mi kanarek :D
Ostatnio zmieniony 18 sie 2011, 21:10 przez TeXs, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany