BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

marek25
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: marek25 »

Witam
Panie Sebastianie czy w tym roku przewidziany jest konkurs BossaFX???
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

Panie Marku, powiem tak - o własną formę, wiedzę i umiejętności na pewno warto dbać przez cały rok. Chociaż zdaję sobie sprawę z tego, że Panu, jako vice-zwycięzcy naszego ubiegłorocznego konkursu, może to się wydać banałem :)
Na chwilę obecną, niestety tylko tyle mogę powiedzieć w tym temacie...
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fx_boy »

Złożyłem 2 zlecenia oczekujące przeciwstawne tj. buy limit i seel limit. Jeżeli jedno z nich zostanie zrealizowane, co stanie się z drugim?. ( załóżmy, że najpierw zrealizuje się seel limit )
1/. buy limit zostanie aut. usunięte?
2/. w przypadku realizacji buy limit, seel limit (otwarte) zostanie aut. zamknięte?
W ogóle myślałem wcześniej, że zleceń przeciwstawnych oczekujących też nie można składać.
Jeszcze jedno - czy jest możliwość ustawienia na Bossie Trailing Profit? ( nazwa może nie ta, ale wiadomo oco chodzi :D )
Dziękuję i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Fx_boy pisze:Złożyłem 2 zlecenia oczekujące przeciwstawne tj. buy limit i seel limit. Jeżeli jedno z nich zostanie zrealizowane, co stanie się z drugim?.
Sama realizacja pierwszego zlecenia nie spowoduje żadnych zmian w drugim zleceniu. Natomiast jeśli przyjdzie do realizacji drugiego zlecenia (pojawią się odpowiednie warunki cenowe jego realizacji), w sytuacji gdy będzie na rachunku otwarta wciąż pozycja przeciwstawna (otwarta pierwszym zleceniem) to drugie zlecenie zostanie skasowane.
Fx_boy pisze:W ogóle myślałem wcześniej, że zleceń przeciwstawnych oczekujących też nie można składać.
Ograniczenie dotyczące składania zleceń przeciwstawnych dotyczy tylko zleceń rynkowych. Zlecenia oczekujące można składać jako przeciwstawne, ale będą realizowane tak jak napisałem powyżej. Generalnie przy zleceniach oczekujących jest dużo większa swoboda - proszę zauważyć na przykład że nie trzeba posiadać środków na depozyt zabezpieczający w chwili składania zlecenia (są potrzebne dopiero w chwili realizacji). Jedyny warunek przy nich to zachowanie logiki zleceń przy ustawianiu ceny (np. nie można ustawić buy limita powyżej ceny rynkowej etc.)
Fx_boy pisze:Jeszcze jedno - czy jest możliwość ustawienia na Bossie Trailing Profit? ( nazwa może nie ta, ale wiadomo oco chodzi )
Standardowo w MT4 nie ma takiej możliwości. Ale kilka tygodni temu wprowadziliśmy do oferty nakładkę na naszą platformę - BOSSAFX Visual Orders, dzięki której bez problemu może Pan taką strategię zrealizować. Nakładka standardowo służy do zarządzania zleceniami bezpośrednio z wykresu, natomiast dodatkowo zawiera m.in. wbudowany mechanizm TO (nazwaliśmy to Trailing Oczekujący), który można zastosować w stosunku do dowolnego zlecenia oczekującego na dokładnie takiej samej zasadzie jak Trailing Stop. Pana strategię należałoby zatem (jeśli dobrze rozumiem) zrealizować dla pozycji długiej poprzez ustawienie zlecenia sell limit z włączonym mechnizmem TO o zadanej przez Pana odległości w punktach. Dodam jeszcze odnośnie poprzedniego pytania, że dzięki BOSSAFX Visual Orders zlecenia przeciwstawne mogą nie być odrzucane, ale będą realizowane w ten sam sposób jak na GPW (tzn. będą kompensować otwartą pozycję) - wystarczy włączyć w tym dodatku opcję HEDGE. Więcej o BOSSAFX Visual Orders na stronie http://bossa.pl/visual
Zapraszam też na webinary na ten temat, bo funkcji w tym dodatku jest dużo więcej: http://bossa.pl/index.jsp?layout=10&pag ... at_id=1474
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fx_boy »

Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Oczywiście skorzystam ze szkolenia w poniedziałek. Na wczorajsze byłem zapisany i pomimo otrzymanego potwierdzenia nie mogłem się zalogować. Zalogowałem się dopiero przy pomocy konsultanta Bossy, ale już w trakcie. Czy w poniedziałek będzie powtórzenie materiału ze środy?. To co wczoraj uchwyciłem wskazuje na dużą rewolucję, - ale i też dłuższy okres ćwiczeń :(.
Dziękuję i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Fx_boy pisze:Czy w poniedziałek będzie powtórzenie materiału ze środy?
Tak, choć ze względu na znaczną liczbę pytań które padły wczoraj postaram się od razu poszerzyć program szkolenia o elementy, które budziły największe zainteresowanie pytających.
Fx_boy pisze:To co wczoraj uchwyciłem wskazuje na dużą rewolucję, - ale i też dłuższy okres ćwiczeń
Miło słyszeć i dziękujemy. Jak każde narzędzie, BOSSAFX Visual Orders ma swoją specyfikę, ale inwestycja w czas poświęcony na poznanie funkcjonalności i interfejsu na pewno się zwróci - tym szybciej im więcej zleceń składa dany inwestor :)
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

kubek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kubek »

Pytanie do Pana Sebastiana - widze u siebie notowania na WIG20 (symbol WIG20_T), ale jest on u mnie nie aktywny (na szaro, nie moge na nim otworzyc pozycji). Konto oczywiscie real. W jaki sposob mozna go aktywowac?

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Instrument WIG20_T to wartość indeksu WIG20 a jak wiadomo na samym indeksie spekulować za bardzo się nie da - jest to tylko instrument "informacyjny". Da się jednak spekulować na kontraktach terminowych futures na WIG20, czyli na instrumentach oznaczonych w BOSSAFX jako FW20_O1 (najbliższa seria, czyli na dziś wrześniowa) oraz na FW20_O2 (kolejna seria, czyli grudniowa). Należy jednak pamiętać że nie są to kontrakty CFD na wspomniane futures-y, ale same futures notowane bezpośrednio na GPW. Stąd handel na nich odbywa się w nieco inny sposób niż innymi kontraktami CFD na BOSSAFX. Należy do tego wykorzystać narzędzie nazwane przez nas BOSSAFX-GPW i oczywiście trzeba posiadać giełdowy rachunek instrumentów pochodnych.
BOSSAFX-GPW, jak sama nazwa pokazuje to narzędzie umożliwiające wykorzystanie lubianej platformy MT4 do handlu bezpośrednio na GPW - więcej na ten temat:
http://bossa.pl/index.jsp?layout=2&page ... at_id=1456
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Co z MT5?
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

jasonbourne pisze: Co z MT5?
Data wdrożenia na chwilę obecną nie jest znana. Jeśli będzie, na pewno forum będzie jednym z pierwszych miejsc gdzie ją ujawnię.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

ODPOWIEDZ