Scalping M1
Tyle, że tam nic nie ma, czysty wykres, poza tym jeden TF 1M to za mało bo nie lubię skalpować. Wejścia/wyjścia mogą nie być idealne bo transakcje są dublowane z głównego rachunku. Jak skończy mi się urlop i będę więcej grał to może wrzucę coś jeszcze. Jedno wejście było znakomite ale spieprzyłem zamykając wcześnie.TeXs pisze:Alinoe absolutnie nie narzucam nikomu jak ma grać ale zaintrygowałeś mnie, mógłbyś pokazać kilka Twoich scr.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Trochę błędów, ale da się to naprawić:
1. Short w złym miejscu, przeciwko trendowi.
2. Long poprawny, widocznie fałszywka.
3. Short ok, ale chyba pary brakło.
4. Long ok.
Jak ktoś ma jakieś propozycje, lub uwagi, czekam na opinie
1. Short w złym miejscu, przeciwko trendowi.
2. Long poprawny, widocznie fałszywka.
3. Short ok, ale chyba pary brakło.
4. Long ok.
Jak ktoś ma jakieś propozycje, lub uwagi, czekam na opinie

Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX
Tak mi przyszło na myśl, może zamiast tej średniej (jako wyznacznik trendu) patrz na dołki i szczyty? Tylko nie co 2 świeczki swing, a wyraźny szczyt i wyraźny dołek. Twój pierwszy Long był pod prąd Ske grałeś z trendem lecz za późno LT odbiło kilka pips wyżej dochodząc konsolowo do niej)
Nie chce się wymądrzać, ale przyswój więcej wiedzy na temat LT i poprawnego jej stosowania- jest tego multum w necie.
Nie mam teraz na nic czasu kompletnie, więc na szybko zrobiłem Ci 2 opisy, jeśli czegoś braknie Tex niech edytuje i poprawi, On się dobrze zna na LT
2 scriny z opisem i 2 sposoby gry na LT zrobisz z tym co zechcesz, może Ci to jakoś pomoże.
Pozdrawiam, zerknę tu za jakiś czas.... gdy będę go miał
Nie chce się wymądrzać, ale przyswój więcej wiedzy na temat LT i poprawnego jej stosowania- jest tego multum w necie.
Nie mam teraz na nic czasu kompletnie, więc na szybko zrobiłem Ci 2 opisy, jeśli czegoś braknie Tex niech edytuje i poprawi, On się dobrze zna na LT

2 scriny z opisem i 2 sposoby gry na LT zrobisz z tym co zechcesz, może Ci to jakoś pomoże.
Pozdrawiam, zerknę tu za jakiś czas.... gdy będę go miał

Był palec na enterze 
Czy opłaca się czekać na korekty na minutowym to pokażą mi badania. Póki co z powrotem wrzucam WMA na wykres bo bez niej mam dużo fałszywych sygnałów. Gramy dalej, co będzie to będzie

Czy opłaca się czekać na korekty na minutowym to pokażą mi badania. Póki co z powrotem wrzucam WMA na wykres bo bez niej mam dużo fałszywych sygnałów. Gramy dalej, co będzie to będzie

Ostatnio zmieniony 18 sie 2011, 10:27 przez VinciPro, łącznie zmieniany 1 raz.
Był palec na enterze