Zmiana systemu emerytalnego pod FOREX i bankowość inwestycyj

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
ronin091
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ronin091 »

zz pisze:zapomniał kolega napisać że zrobią taki sam numer jak w Czechach czyli poniosą obowiązkowe 25 lat pracy na 38 lub 40 lat obowiązkowe i kolega może dostać 5 zł emerytury.....
ONI, czyli ci którzy zostali wybrani jako reprezentanci narodu. Widocznie Czesi dokonali złego wyboru. Mam nadzieję, że jesienią Polacy nie popełnią tego błędu. :wink:

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

ronin091 pisze:ONI, czyli ci którzy zostali wybrani jako reprezentanci narodu. Widocznie Czesi dokonali złego wyboru. Mam nadzieję, że jesienią Polacy nie popełnią tego błędu. Wink
Rozczaruję Ciebie lecz uważam że mamy tylko trzy możliwości wyboru.
Jedna opcja chce nas załatwić momentalnie i wcale się z tym nie kryje,druga opcja mówi oficjalnie że też nas załatwi tylko trochę póżniej i rozłoży to w czasie,czyli nie mamy żadnego wyboru.
Jest też trzecia opcja którą ja lansuje czyli liczyć na siebie ,szukać dobrych rozwiązań,polityków wysłać do UK po naukę przyjaznych rozwiązań podatkowych aby następnie wprowadzić to w polsce i ciężka praca na płynnych rynkach....
Ja to tak widzę......

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: alinoe »

zz pisze:Jest też trzecia opcja którą ja lansuje czyli liczyć na siebie ,szukać dobrych rozwiązań,polityków wysłać do UK po naukę przyjaznych rozwiązań podatkowych aby następnie wprowadzić to w Polsce i ciężka praca na płynnych rynkach....
ZZ, piszesz i piszesz o tych rozwiązaniach podatkowych w UK, które chciałbyś wprowadzić w Polsce. O co ci chodzi bo chyba nie o podwyższenie podatku od dochodów kapitałowych co ostatnio uczyniono w tamtym kraju. Mam na myśli wprowadzenie dodatkowej stawki podatku w wysokości 28%. Jeśli ci chodzi o takie zmiany to ja dziękuję, wolę płacić polskie podatki.

zz
Maniak
Maniak

Każdy obywatel UK czy jest zwykłym obywatelem czy multimilionerem ma te same prawa czyli do 11 tyś funt całkowite zwolnienie z podatku, spredbraiting całkowicie zwolniony z podatku .Dla korporacji to nic nie znaczy zgadzam się z Tobą .
Dla zwykłego obywatela to jest absolutny fundament i przy tych rozwiązaniach już może zwykły człowiek coś sensownego zacząć robić.

Pozdrawiam.

Dodano po 6 minutach:

PS alinoe pewnie że są lepsze rozwiązania niż Brytyjskie.
Najbliższe mojemu sercu jest rozwiązanie jakie wprowadziła Szwajcaria czyli całkowicie zniosła podatek z dochodów z rynku walutowego.... :P :clap: :clap: :clap:

Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

zz pisze:Najbliższe mojemu sercu jest rozwiązanie jakie wprowadziła Szwajcaria czyli całkowicie zniosła podatek z dochodów z rynku walutowego.... Razz Applause Applause Applause
brzmi pieknie a ile tam trzeba siedziec zeby zostac rezydentem?

zz
Maniak
Maniak

Prezydent Obama grozi wstrzymaniem świadczeń emerytalnych

http://biznes.onet.pl/prezydent-obama-g ... news-detal

Myślę że docelowo powinniśmy naciskać na następujące zmiany
1- przestać się dawać okradać czyli mieć wpływ na nasze pieniądze
2-Mocna edukacja finansowa z ECN,ECN bankowy czyli np.Reutersowym, RTFX
3 - wymusić na bankowości usługi na poziomie np. http://www.londoncapitalgroup.com/lcgfx ... forms.html
i bojkotować banki które za tym nie nadążą intelektualnie........
4-Dostęp do futures na najpłynniejsze rynki świata np. energi,ropy,gazu,żywności itp.
5- Wprowadzić przyjazne rozwiązania podatkowe,jeżeli nasi politycy tego nie potrafią // intelektualnie nie potrafią //
wysłać ich do UK czy SZwajcari niech tylko przepiszą tamte rozwiązania podatkowe ,przetłumaczą...,i wprowadzą u nas....

6- Zatrudniać w instytucjach finansowych jak napisał kolega prawnik traderów z udokumentowaną historią za kilkanaście ostatnich lat (wraz z bessami).
Jestem pewien że to wystarczy.....i rozwiąże to zagadnienie o którym piszemy.

Pozdrawiam.

zz
Maniak
Maniak

Myślę że wreszcie temat zaczyna się krystalizować.
Do tego co napisałem wyżej wprowadziłbym
Bułgaria: 10-procentowy podatek liniowy

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... 00530.html

To stwarza szansę na budowanie wartości dodanej przez klasę średnią.

Drugie pozytywne rozwiązanie to
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 650#336650

Wreszcie krystalizuje się temat.Życzę Wam i sobie jak najszybszego wprowadzenia tego w Polsce......

Pozdrawiam.

ronin091
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ronin091 »

zz
Maniak
Maniak

No...stało się...

Rząd sięga do pieniędzy z rezerwy! Zabrakło na emerytury

Rząd przyjął rozporządzenie, zakładające przekazanie 4 mld zł z Funduszu Rezerwy Demograficznej do dyspozycji Funduszu Ubezpieczeń Społecznych - podało Centrum Informacyjne Rządu. Pieniądze mają być przeznaczone na wypłatę bieżących świadczeń.
Dokument przygotował resort pracy.

Jak podało CIR, decyzja wynika z konieczności uzupełnienia dotacji do FUS środkami zgromadzonymi w FRD w celu zapewnienia wypłaty emerytur.
http://emerytury.wp.pl/kat,2752,title,4 ... omosc.html

Czyli z polskiego na nasze....
:P
1-Hege nie wolno
2-w waluty nie wolno
3-surowce nie wolno
4,5 ,6,7,8.... itp. nic nie wolno
A co wolno?.Dwie rzeczy wolno, inwestować w akcje.... :P ,inwestować w obligacje... :P
Ach... jeszcze jedną rzecz wolno....3- wykończyć polskich przedsiębiorców ,aby były mniejsze wpływy do budżetu.... :P ....

Pozdrawiam.

zz
Maniak
Maniak

Twoja emerytura na starość: mniej niż zero?
Rynki znów topią nasze emerytury
Nie minął rok, a fundusze emerytalne znów są pod kreską. Jednocześnie rośnie liczba pechowców, którzy na emeryturę przechodzą w czasie bessy. Jeśli nie zreformujemy systemu, to na starość możemy dostawać grosze.
http://emerytury.wp.pl/kat,2752,title,R ... omosc.html

Jakie rozwiązania konkretne ?

Odpowiedż jest na naszym forum....
zz pisze:Myślę że wreszcie temat zaczyna się krystalizować.
Do tego co napisałem wyżej wprowadziłbym
Bułgaria: 10-procentowy podatek liniowy

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... 00530.html

To stwarza szansę na budowanie wartości dodanej przez klasę średnią.

Drugie pozytywne rozwiązanie to
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 650#336650

Wreszcie krystalizuje się temat.Życzę Wam i sobie jak najszybszego wprowadzenia tego w Polsce......

Pozdrawiam.

Może jakiś polityk przed wyborami to przeczyta.....?.

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ