AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

tomekwis
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: tomekwis »

No Panowie wielkie słowa uznania dla Aliora.
Biuro rozpatrzyło moją reklamację pozytywnie i otrzymałem zwrot kasy bezczelnie zajumanej przez jakis złowieszczy bank ;)

Zwrot był dużo większy niż sie spodziewałem za co jeszcze wieksze słowa uznania.

Warto w tym miejscu stwierdzic, ze ALIOR napewno nie jest brokerem ktory chce nas oskubac, Dołozyli wszelkich staran aby wyjasnic sprawe a co wiecej rozpatrzyli ja z korzyscia dla klienta, za co jeszcze raz wielki dzieki.

Oczywiscie jak duzo osob pisze i ja sam, zdarzaja sie problemy techniczne, niejednokrotnie utrudniajace handel ale po tej akcji wierze gleboko i jestem niemal pewien ze Panowie z Aliora robia wsyztsko aby je jak najszybciej naprawic i abysmy mogli cieszyc sie niezawodna i przyjazna platforma fx.

Z czystym sumieniem moge polecac Aliora kazdemu, ktory ceni sobie uczciwego brokera.

Pozdrowienia

Nigdy
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Nigdy »

Mam pytanie, być może nieco banalne, ale nie do końca rozumiem o co chodzi.

Składając zlecenie na rachunku rzeczywistym w zakładce "Otwarte pozycje" pojawia się owe zlecenie. Widnieje tam kolumna "Niezrealizowany Z/S". Pytanie moje brzmi: dlaczego owy Z/S jest inny dla otwartej pozycji, a inny w kolumnie "podsumowującej"? Mimo, że otwartą mam tylko jedną pozycję? Przykładowo w kolumnie "Niezrealizowany Z/S" dla otwartej pozycji pojawia się wartość 28USD, zaraz poniżej natomiast, w kolumnie "podsumowującej" jest 80USD. O co chodzi i czym różnią się te wartości?

Awatar użytkownika
Aekold
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Aekold »

Wiadomo może już coś powoli na temat kiedy moduł do automatycznego tradingu zostanie podpięty do Alior Tradera?

Rene
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Rene »

Aekold pisze:Wiadomo może już coś powoli na temat kiedy moduł do automatycznego tradingu zostanie podpięty do Alior Tradera?
podpinam się do pytania i dodatkowo - jak z funkcjonlanoscią PTLBuildera w aliorowym protraderze jesli chodzi o wskazniki?
Aktualnie PTLBuilder dziala ale kulawo - przykladem moze byc ten kod - http://codebase.mql4.com/1097

- najnowszy Protrader ze strony producenta z bibliotekami *.dll z sierpnia - kod działa
- alior PT z bibliotekami z czerwca - nie działa
- i dodatkowo experyment na Demie - po podmiance niektorych dll z Protradera do Alior Dema kod działa. Moze wystarczyłoby zglosic to ten kodzik do producenta albo zrobić oficjalny update do nowszych, istniejacych juz dll ?

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

dlaczeogo nie ma ankiety na temat aliora?

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

A co w niej ma byc? Czy wg Ciebie Alior juz dziala jak trzeba ? :D
Nie moge sie powstrzymac.. widzielicie aktywnosc w tym temacie?
Przebila wszystko.. to dobrze czy zle ? :lol:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

kuchara23
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kuchara23 »

tomekwis pisze:Warto w tym miejscu stwierdzic, ze ALIOR napewno nie jest brokerem ktory chce nas oskubac, Dołozyli wszelkich staran aby wyjasnic sprawe a co wiecej rozpatrzyli ja z korzyscia dla klienta, za co jeszcze raz wielki dzieki.

Oczywiscie jak duzo osob pisze i ja sam, zdarzaja sie problemy techniczne, niejednokrotnie utrudniajace handel ale po tej akcji wierze gleboko i jestem niemal pewien ze Panowie z Aliora robia wsyztsko aby je jak najszybciej naprawic i abysmy mogli cieszyc sie niezawodna i przyjazna platforma fx.

Z czystym sumieniem moge polecac Aliora kazdemu, ktory ceni sobie uczciwego brokera.

Pozdrowienia
piekne, dzieki i pozdrawiamy - ale my o tym wiemy!

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

reptile pisze:Przebila wszystko.. to dobrze czy zle ? Laughing
Normalny jeden bank,normalna jedna usługa to i normalne że bije wszelkie rekordy popularności.Dla mnie to jest oczywiste.
reptile pisze:A co w niej ma byc? Czy wg Ciebie Alior juz dziala jak trzeba ? Very Happy
Dramatyzujesz,jeżeli dopracuje dwie rzeczy to bedzie na pewno najlepszym bankiem w polsce,i najlepszym bankiem dla polaków na świecie.
Ja nie mam co do tego żadnych wątpliwości.....

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Rene
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Rene »

czy wie ktos dlaczego na demie nie mogę zamknąć od kilku dni jednej pozycji? wywala błąd "cena niedostepna". jest to 0,1lota na usd/pln

Awatar użytkownika
4promile
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 4promile »

Może zamykasz w złych godzinach. Spróbuj między 9 - 15 :)

ODPOWIEDZ