3x20pips experyment/nauka

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
redlion
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: redlion »

Wydaje mi sie ze warto przeczytac wszystkie jego posty, bo czasami nawet jak sie oglada jego live trejdy to bez wiedzy jak zajmuje pozycje ciezko jest załapac o co chodzi. Pierwsze 100 stron to mysle ze warto przeczytac.

Mysle ze bez robienia bałaganu w głowie mozna przeczytac watek nt. jak EasyPips interpretuje Price Action z fajnymi jego zdjeciami i opisami to jest strona 50 watku i dalsze : http://www.forexfactory.com/showthread. ... 49&page=50
Obrazek

Awatar użytkownika
1986cichy
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: 1986cichy »

Ja robię to ćwiczenie. Gra na większym tf jest ok tylko potrzeba bardzo dużego kapitału. Dlatego teraz będę obserwował przez 6 miesięcy mniejsze tf i wykonywał to ćwiczenie.

Pozdro.
"Ryzyko bierze się z niewiedzy o tym co robisz"

Obrazek

redlion
Stały bywalec
Stały bywalec

Dzien 23(15.08.11) 4pozycje,1 stratna, 3 zyskowne ,ZALICZONY

I nastepny dzien pozytywnie zakonczony w dodatku z zyskiem netto. Wszystkie trejdy zrobione na jednej parze, co znow potwierdza moja opinie ze warto poczekac na wybicie ze zmiennosci/kanalu, i robic trejdy na korektach.
Obrazek

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: seb23mj »

widze, że co raz lepiej Ci idzie , oby tak dalej 8)
"ponosiłem porażkę za porażką-to dlatego odniosłem sukces" Michael Jordan

redlion
Stały bywalec
Stały bywalec

Powiem szczerze to ja sam jestem zaskoczony troche tym ze mi jak na te chwile dosc dobrze idzie. Moze to szczescia troche, ale zobaczymy jak bedzie dalej. Ale co najlepsze nie jestem w stanie powiedziec czemu idzie mi lepiej- wiec na te chwile sprawdza sie to co napisał EasyPips ze trzeba to cwiczenie wykonywac, az zacznie sie niejako "podswiadomie" wchodzic w rynek- dlatego wiec nakłaniam kazdego i mam nadzieje ze moje male sukscesy skłonia innych do wykonywania cwiczenia.
Obrazek

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

Mam takie pytanie, co w sytuacji, gdyż zdarzy się taki dzień , w którym nasz system wygeneruje np. tylko 2 sygnały ? Albo zawrzemy już np. 5 lub więcej transakcji i wszystkie stratne ? Odpuszczamy ten dzień ?

Awatar użytkownika
RafalT
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: RafalT »

malsehen z tego co zrozumiałem masz nie korzystać z żadnego systemu tylko wchodzić w pozycje "kiedy mi się coś wydaje".

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

Czytałem, że wejścia są na podstawie tego co nam się podoba PA, średnie itp. Dlatego chciałem wiedzieć, co w przypadku, "słabego" rynku dla mnie wchodzić na siłę ? Bo tak po prostu czuję ?

Awatar użytkownika
Archanioł
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Archanioł »

1986cichy pisze:Gra na większym tf jest ok tylko potrzeba bardzo dużego kapitału
Chyba więcej cierpliwości ...
Na małym TF-ie mały kapitał można stracić szybciej niż na wyższym TF-ie ...

Awatar użytkownika
RafalT
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: RafalT »

Archanioł pisze:
1986cichy pisze:Gra na większym tf jest ok tylko potrzeba bardzo dużego kapitału
Chyba więcej cierpliwości ...
Na małym TF-ie mały kapitał można stracić szybciej niż na wyższym TF-ie ...
Ale głupoty. Nieważne jaki TF, stracić można równie szybko. Wszystko zależy od parametrów pozycji.

ODPOWIEDZ