Witam, od pół roku gram w DEMO, a od miesiąca w REALU. Na razie jestem w plecy 50%. Oto kilka moich spostrzerzeń:
1) jak masz mały kapitał unikaj towarów, akcji i dużych spreadów, szybko można stracić duży pieniądz - ja wtopiłem w miedzi - w zzasadzie grałem z trendem ale trafiłem na korektę i nie starczyło mi odwagi ;(
2) pogódz się że pieniądze na koncie są na stratę - nie planuj, że za 3 miesiące kupisz nowy samochód, a za resztę działkę budowlaną
3) z małym kapitałem gra się na trendach godzinnych, dziennych. Jak podałem wyżej, często korekty są na tyle duże że można wypaść z rynku. zauważyłem, że spokojnie na walucie można wyciągać ruchy 20-40 pipsów i zamykać pozycję
Co z tego że wiesz, że pójdzie w górę o 400 pipsów jak po drodzę będą 2 korekty po 200 ...
4) póki jesteś mały, liczna małe zyski albo duży fart

Statystycznie prawdopodobieństwo wygranej jest dużo wieksze niż w Totka czy ruletkę. Tam przegrywa 99% grających

A poza tym, to jak słyszę że się chce unikac ryzyka to chyba trzeba pomyśleć o zmknięciu rachunku i wykupieniu polisy na dożycie...Na Forexsie nie da się zarobić bez ryzyka, bo nic nie ma na świecie DARMO.