AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

agpw
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: agpw »

Witam,
forum czytam od pewnego czasu juz, ale do rzeczy:
Chciałem sobie założyć konto w Aliorze, pytanie, czy to dobre dla początkującego z niewielkim kapitałem kilka k?

Mniej więcej moje ruchy wyglądają tak:
Ścierpię trochę większy spred ale brak rekwotów czy innych zachowań jakie wyczytałem u brokerach z dealing desk. Czyli bardziej interesują mnie większe ruchy w pipsach. Jeśli chodzi o system- mi chodzi bardzo dobrze, wszystko działa równie szybko jak na MT4, z logowaniem czy połączeniem nie miałem problemu. Zastanawiałem się wcześniej nad Bossafx kilka rzeczy, które pisali inni nie zachęcała.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

agpw pisze:Chciałem sobie założyć konto w Aliorze, pytanie, czy to dobre dla początkującego z niewielkim kapitałem kilka k?

Mniej więcej moje ruchy wyglądają tak:
Ścierpię trochę większy spred ale brak rekwotów czy innych zachowań jakie wyczytałem u brokerach z dealing desk
Uważam że w perspektywie lat jest to dobre rozwiązanie...

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Aekold
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Aekold »

agpw pisze:Mniej więcej moje ruchy wyglądają tak:
Ścierpię trochę większy spred ale brak rekwotów czy innych zachowań jakie wyczytałem u brokerach z dealing desk. Czyli bardziej interesują mnie większe ruchy w pipsach.
W ogóle nie ma sensu dla mnie to co napisałeś, ale jeśli chodzi o same spready to że są większe w porównaniu do jakiego brokera? Jak dla mnie na Aliorze spready są rewelacyjne - może ci chodziło o prowizje która już tak rewelacyjna nie jest :P

Ninja edit:
Taka mała wisienka z dzisiaj czym się rożni ecn od market makera.
Ciągła linia to cena po której został założony limit, a po ile się wykonało widać na screenie. Darmowe pipsy - coś takiego nie przejdzie nigdy u MM.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Witam,
sard pisze:Przed chwilą zalogowało mnie do konta real bez SMS-a.

Czyżbym przegapił jakąś informację o wyłączeniu tych sms-ów?
Autoryzacja za pośrednictwem kodu SMS była okresowo wyłączona w piątek oraz poniedziałek, ze względu na problemy z dostarczaniem SMS do jednego z operatorów. Wg operatora problem nie dotyczył wszystkich użytkowników sieci, jednak nie mogliśmy dopuścić do tego, aby nasi Klienci nie mogli zalogować się do systemu transakcyjnego. Dlatego podjęliśmy decyzję o czasowym wyłączeniu autoryzacji.
Tak jak napisał jeden z użytkowników nie spowodowało to ryzyka wypłaty środków przez osoby nie powołane, gdyż przelewu środków z rachunku Alior Trader można dokonać wyłącznie przez Bankowość Internetową.

zz pisze:Czy nie jest przypadkiem tak że jak u innych brokerów że jak cena znajdzie się w pobliżu zlecenia oczekującego to modyfikacja jest zabroniona?, lub utrudniona ?.
W przypadku zleceń oczekujących modyfikacja zleceń nie jest ani zabroniona, ani utrudniona.
tomekwis pisze:czasami na platformie real jest problem kiedy przesuwam np. stop loss o parfe pips to zamiast zmienic wartosc to sie usuwa z wykresu i trzeba ustawiac ponownie.poniekad wiąze sie to z problemami o ktorych pisalem na poprzedniej stronie
Problemy z przesuwaniem SL z wykresu są nam znane i zgłoszone do dostawcy oprogramowania. Problemy te nie występują przy każdej próbie przesunięcia poziomu SL, jednak może się zdarzyć taka sytuacja jaka została opisana.

Dodano po 4 minutach:
Aekold pisze:Ciągła linia to cena po której został założony limit, a po ile się wykonało widać na screenie. Darmowe pipsy - coś takiego nie przejdzie nigdy u MM.
Jak widać na poślizgach przy realizacji zlecenia również można zarobić. Poślizg cenowy wcale nie musi być negatywny z punktu widzenia Klienta.
Dodam tylko, że w przypadku rynku FX niemalże niemożliwym jest całkowite wykluczenie poślizgów przy realizacji zleceń - można jedynie dążyć do minimalizacji tego typu przypadków.

Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

hugo-ml
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: hugo-ml »

witam

czy ktoś mógłby jakoś racjonalnie wyjaśnić sytuację z załącznika:
zlecenie S po cenie 1,02046
SL 1,03394
aktualna cena 1,03447
czyli wartość SL przekroczona a jednak SL się nie zrealizował

konto demo co prawda ale sytuacja mnie zaciekawiła jednak
komentarze z uwagami mile widziane
pozdro.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
albo my go, albo on nas....

MOCKBA
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MOCKBA »

Prośba - sugestia do Moderatorów.

Może warto by było otworzyć osobny temat dla konta demo Alior Tradera a w obecnym zostawić jedynie posty dotyczące konta real.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Aekold
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Aekold »

hugo-ml pisze:czyli wartość SL przekroczona a jednak SL się nie zrealizował

konto demo co prawda ale sytuacja mnie zaciekawiła jednak
komentarze z uwagami mile widziane
Alior z demem ma problemy od paru dni może dlatego, ale to tylko demo co tu komentować :P

Awatar użytkownika
rh-fx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rh-fx »

Gdzie w Alior Trader mogę zobaczyć z jakim spreadem zawarłem transakcję ?
- Co ja tutaj robię ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

rh-fx pisze:Gdzie w Alior Trader mogę zobaczyć z jakim spreadem zawarłem transakcję ?
Niestety w Aplikacji Alior Trader taka informacja nie jest przechowywana

Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

Awatar użytkownika
faflik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: faflik »

Chciałbym ponowić pytanie na które nie padła odpowiedź.
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 796#339796
Tak ma być? Czy to jakiś błąd.

ODPOWIEDZ