AliorTrader - ECN.
Witam,
forum czytam od pewnego czasu juz, ale do rzeczy:
Chciałem sobie założyć konto w Aliorze, pytanie, czy to dobre dla początkującego z niewielkim kapitałem kilka k?
Mniej więcej moje ruchy wyglądają tak:
Ścierpię trochę większy spred ale brak rekwotów czy innych zachowań jakie wyczytałem u brokerach z dealing desk. Czyli bardziej interesują mnie większe ruchy w pipsach. Jeśli chodzi o system- mi chodzi bardzo dobrze, wszystko działa równie szybko jak na MT4, z logowaniem czy połączeniem nie miałem problemu. Zastanawiałem się wcześniej nad Bossafx kilka rzeczy, które pisali inni nie zachęcała.
forum czytam od pewnego czasu juz, ale do rzeczy:
Chciałem sobie założyć konto w Aliorze, pytanie, czy to dobre dla początkującego z niewielkim kapitałem kilka k?
Ścierpię trochę większy spred ale brak rekwotów czy innych zachowań jakie wyczytałem u brokerach z dealing desk. Czyli bardziej interesują mnie większe ruchy w pipsach. Jeśli chodzi o system- mi chodzi bardzo dobrze, wszystko działa równie szybko jak na MT4, z logowaniem czy połączeniem nie miałem problemu. Zastanawiałem się wcześniej nad Bossafx kilka rzeczy, które pisali inni nie zachęcała.
Uważam że w perspektywie lat jest to dobre rozwiązanie...agpw pisze:Chciałem sobie założyć konto w Aliorze, pytanie, czy to dobre dla początkującego z niewielkim kapitałem kilka k?
Ścierpię trochę większy spred ale brak rekwotów czy innych zachowań jakie wyczytałem u brokerach z dealing desk
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ogóle nie ma sensu dla mnie to co napisałeś, ale jeśli chodzi o same spready to że są większe w porównaniu do jakiego brokera? Jak dla mnie na Aliorze spready są rewelacyjne - może ci chodziło o prowizje która już tak rewelacyjna nie jestagpw pisze:Mniej więcej moje ruchy wyglądają tak:
Ścierpię trochę większy spred ale brak rekwotów czy innych zachowań jakie wyczytałem u brokerach z dealing desk. Czyli bardziej interesują mnie większe ruchy w pipsach.

Ninja edit:
Taka mała wisienka z dzisiaj czym się rożni ecn od market makera.
Ciągła linia to cena po której został założony limit, a po ile się wykonało widać na screenie. Darmowe pipsy - coś takiego nie przejdzie nigdy u MM.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- BM Alior Bank
- Pasjonat
Witam,
Tak jak napisał jeden z użytkowników nie spowodowało to ryzyka wypłaty środków przez osoby nie powołane, gdyż przelewu środków z rachunku Alior Trader można dokonać wyłącznie przez Bankowość Internetową.
Dodano po 4 minutach:
Dodam tylko, że w przypadku rynku FX niemalże niemożliwym jest całkowite wykluczenie poślizgów przy realizacji zleceń - można jedynie dążyć do minimalizacji tego typu przypadków.
Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
Autoryzacja za pośrednictwem kodu SMS była okresowo wyłączona w piątek oraz poniedziałek, ze względu na problemy z dostarczaniem SMS do jednego z operatorów. Wg operatora problem nie dotyczył wszystkich użytkowników sieci, jednak nie mogliśmy dopuścić do tego, aby nasi Klienci nie mogli zalogować się do systemu transakcyjnego. Dlatego podjęliśmy decyzję o czasowym wyłączeniu autoryzacji.sard pisze:Przed chwilą zalogowało mnie do konta real bez SMS-a.
Czyżbym przegapił jakąś informację o wyłączeniu tych sms-ów?
Tak jak napisał jeden z użytkowników nie spowodowało to ryzyka wypłaty środków przez osoby nie powołane, gdyż przelewu środków z rachunku Alior Trader można dokonać wyłącznie przez Bankowość Internetową.
W przypadku zleceń oczekujących modyfikacja zleceń nie jest ani zabroniona, ani utrudniona.zz pisze:Czy nie jest przypadkiem tak że jak u innych brokerów że jak cena znajdzie się w pobliżu zlecenia oczekującego to modyfikacja jest zabroniona?, lub utrudniona ?.
Problemy z przesuwaniem SL z wykresu są nam znane i zgłoszone do dostawcy oprogramowania. Problemy te nie występują przy każdej próbie przesunięcia poziomu SL, jednak może się zdarzyć taka sytuacja jaka została opisana.tomekwis pisze:czasami na platformie real jest problem kiedy przesuwam np. stop loss o parfe pips to zamiast zmienic wartosc to sie usuwa z wykresu i trzeba ustawiac ponownie.poniekad wiąze sie to z problemami o ktorych pisalem na poprzedniej stronie
Dodano po 4 minutach:
Jak widać na poślizgach przy realizacji zlecenia również można zarobić. Poślizg cenowy wcale nie musi być negatywny z punktu widzenia Klienta.Aekold pisze:Ciągła linia to cena po której został założony limit, a po ile się wykonało widać na screenie. Darmowe pipsy - coś takiego nie przejdzie nigdy u MM.
Dodam tylko, że w przypadku rynku FX niemalże niemożliwym jest całkowite wykluczenie poślizgów przy realizacji zleceń - można jedynie dążyć do minimalizacji tego typu przypadków.
Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
witam
czy ktoś mógłby jakoś racjonalnie wyjaśnić sytuację z załącznika:
zlecenie S po cenie 1,02046
SL 1,03394
aktualna cena 1,03447
czyli wartość SL przekroczona a jednak SL się nie zrealizował
konto demo co prawda ale sytuacja mnie zaciekawiła jednak
komentarze z uwagami mile widziane
pozdro.
czy ktoś mógłby jakoś racjonalnie wyjaśnić sytuację z załącznika:
zlecenie S po cenie 1,02046
SL 1,03394
aktualna cena 1,03447
czyli wartość SL przekroczona a jednak SL się nie zrealizował
konto demo co prawda ale sytuacja mnie zaciekawiła jednak
komentarze z uwagami mile widziane
pozdro.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
albo my go, albo on nas....
- BM Alior Bank
- Pasjonat
Chciałbym ponowić pytanie na które nie padła odpowiedź.
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 796#339796
Tak ma być? Czy to jakiś błąd.
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 796#339796
Tak ma być? Czy to jakiś błąd.