Pie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Supply / Demand

Korzystam
138
64%
Nie korzystam
79
36%

Liczba głosów: 217

raf1124
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: raf1124 »

admkowal

pomagają CI BB ??

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

Spekulant83 pisze:Adam tak sobie myślałem i stwierdziłem, że inni więcej mogliby wyciągnąć z metody S/D gdybyś tak wklejał wejścia zaraz po wejściu.
Staram się ale jak gram na m1 lub m5 to nie zdążam chociaż i tak robię tak jak się uda. Teraz wejście h1 więc screen po wejściu. Co do jego sensu też nie do końca pasuje mi sytuacja z usdx i na samym euro ale ze względu na profit margin wszedłem. btw stop na 4163 więc ryzyko to 8 pips.

raf1124 pisze:pomagają CI BB ??
właśnie patrzyłem na Twoje trade'y które kiedyś zamieszczałeś i chciałem sprawdzić czy to może się przydać. Doszedłem do wniosku, że można się bez nich obejść ale mogą być fajną pomocą bo w końcu szukamy wejść w momentach dużego odchylenia. Nie używam.
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

raf1124
Gaduła
Gaduła

moje dwa zagrania, wczorajsze i dzisiejsze, małe speedbumpy okazały się mistrzami kabla ostatnich dwóch dni, w sumie ok 250 pipsów ściągniętych

Obrazek

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

Jakis link do tego supply & demand tutorial. Jakie SL, TP uzywacie?

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

raf1124 pisze:moje dwa zagrania, wczorajsze i dzisiejsze, małe speedbumpy okazały się mistrzami kabla ostatnich dwóch dni, w sumie ok 250 pipsów ściągniętych
gratulacje raf, masz wolne na conajmniej tydzień :)

a wystopowany na -8 na euro
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

raf1124
Gaduła
Gaduła

admkowal pisze:
raf1124 pisze:moje dwa zagrania, wczorajsze i dzisiejsze, małe speedbumpy okazały się mistrzami kabla ostatnich dwóch dni, w sumie ok 250 pipsów ściągniętych
gratulacje raf, masz wolne na conajmniej tydzień :)

a wystopowany na -8 na euro
mimo, że ostatnio systematycznie powiększam konto, nie jestem w stanie odważyć się i grać za te 1-3% konta jeszcze, za bardzo bolą mnie niewypalone zagrania i jakoś nie mogę uzmysłowić sobie, że zawsze będą się zdarzały zagrania, które nie wyjdą

gfx
Pasjonat
Pasjonat

polaczeq pisze:Jakis link do tego supply & demand tutorial. Jakie SL, TP uzywacie?
Ponawiam!

Wczoraj zrobiłem takie wejscie. Moje pierwsze. Chyba pominąłem wazne punkty strategii... jedynie znalazłem swiecie 2x większą od poprzedniej, wyznaczyłem środek i sami widzicie.
SL 20 TP 100. Niestety zabrakło 5 pips do TP. Gdybym wszedl troche wyzej to byłoby świetnie.

Obrazek

///// AUD/USD zlecenie oczekujące. Konto demo - testy
Obrazek

raf1124
Gaduła
Gaduła

polaczeq pisze:
polaczeq pisze:Jakis link do tego supply & demand tutorial. Jakie SL, TP uzywacie?
Ponawiam!

Wczoraj zrobiłem takie wejscie. Moje pierwsze. Chyba pominąłem wazne punkty strategii... jedynie znalazłem swiecie 2x większą od poprzedniej, wyznaczyłem środek i sami widzicie.
SL 20 TP 100. Niestety zabrakło 5 pips do TP. Gdybym wszedl troche wyzej to byłoby świetnie.

Obrazek

///// AUD/USD zlecenie oczekujące. Konto demo - testy
Obrazek

wszystko jest w tym temacie. Dużo osób (głównie adam) już wszystko tutaj wrzucili, mniej więcej większość jest zebrana, a Tobie nawet nie chce się przejrzeć tematu ? no comment :)

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Ok, od dzisiaj zaczynam czytać te 100 stron.

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Next wejscie. Nie wiem czy to szczescie czy przestrzegam zasad... Oczekujace z poprzedniego postu wywalilem.

#AUD/USD
SL 20 TP 132

Najwyzej odnotowany wynik +112 pips. Trzymaam dalej... Zobaczymy.
Obrazek

/// EDIT: Niestety BE+1.

Wszedłem w USD/CAD i sie udalo
SL 20 TP 65

Obrazek

ODPOWIEDZ