Pie
a czemu nie skrajny ?wng pisze:Witam, co myślicie o tym poziomie i czy można w ogóle zaliczyc go do strefy supply. Z góry dzięki za odpowiedz.
kiedy masz poziom nad poziomem, to masz kilka rozwiązań:
1. bierzesz ten niżej agresywnie,
2. bierzesz ten wyżej konserwatywnie
3. bierzesz oba z normalną pozycją
4. wchodzisz połową pozycji na niższym i ewentualnie drugą połową na wyższym poziomie, jeżeli cena tam dojdzie
chciałbym pokazać dlaczego ten trade ma małą szansę wypalenia. usdx wyjeżdża z demand czyli up co oznacza dla euro down. Podobnie euro na h1 również jesteśmy wysoko i testowaliśmy ostatnie szczyty. Dlatego niektóre poziomy nie działają. Profit margin.

its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu
AK
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu
AK
- Spekulant83
- Gaduła
Adam tak sobie myślałem i stwierdziłem, że inni więcej mogliby wyciągnąć z metody S/D gdybyś tak wklejał wejścia zaraz po wejściu.admkowal pisze:
Bo zobacz...Ci którzy już obcykani są z wątkiem testują, trenują w kółko i gdy wejdą tak jak Ty to mogą później porównać swój trade z Twoim bo pewnie wynik tego wejścia wkleisz później. To dużo dałoby i myślę, że to dobra droga dla tego wątku byłaby IMHO.
PS. Co do tego wejścia...nie podobają mi się aktualne okoliczności na kablu i USDX...zmierza do supply ale chyba tej wyżej ten indeks...i jeszcze trochę będzie umacniał się USD. Mam nadzieję, że się mylę bo wszedłem tam gdzie Ty

PS2. Gratuluję wejścia na franku...
Ostatnio zmieniony 10 sie 2011, 16:57 przez Spekulant83, łącznie zmieniany 1 raz.
"Mówisz, że nie możesz, to nie możesz.
Mówisz, że możesz, to możesz.
Więc sobie wybierz" - Mistrz Zen Seung Sahn
Mówisz, że możesz, to możesz.
Więc sobie wybierz" - Mistrz Zen Seung Sahn