Pie
W takim razie podrzucę coś od siebie. Poziom najlepiej widoczny na M15.
Spekulant83, co do zawierania transakcji mam ten sam problem co Ty.
p.s. mam nadzieje,że poziom wyznaczyłem dobrze, choć widać,że przy powrocie do niego już nie zadziałał tak precyzyjnie.
Spekulant83, co do zawierania transakcji mam ten sam problem co Ty.
p.s. mam nadzieje,że poziom wyznaczyłem dobrze, choć widać,że przy powrocie do niego już nie zadziałał tak precyzyjnie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Bardzo ładny trade. Czytałem na temat tego setupa http://www.nobrainertrades.com/2008/10/ ... ucket.htmladmkowal pisze:scalp
Ale muszę przyznać że go nigdy nie stosowałem.
Jaka jest jego skuteczność?
Co decyduje że zająłeś pozycję na odbiciu od pierwszej linii?
No i dlaczego ta linia jest krzywa?
-
- Stały bywalec
Oczywiście, że się da. Po fakcie wszystko się da, popytaj analityków z gazetmalsehen pisze:Do wyznaczonego przeze mnie poziomu zabrakło 10 pips, źle wyznaczyłem poziom, czy po prostu "wszystkich" ruchów przewidzieć się nie da ?

Dobra, to był żart... Zobacz, że usdchf to stosunek dwóch walut. Ich wartość wyznaczana jest nie tylko na tej parze tzn dollar względem swissy i odwrotnie. Duży wpływ mają również usdjpy, chfcad itd itd. Chodzi mi o to, że może być tak że dolar jest na poziomie podaży a frank pomiędzy poziomami. usdchf najprawdopodobniej też nie będzie przy poziomie, jednak podaż na usdx spowoduje zmniejszenie się wartości dolara i przez to spadek usdchf. Mnie nie obchodzi to co się dzieje pomiędzy poziomami bo jestem skoncentrowany na tych miejscach gdzie prawdopodobieństwo profitu jest największe.
Czy wszystki ruchy da się wytłumaczyć. Zacznij od tyłu. Co kieruje rynkiem /ceną - sprzedający i kupujący czyli podaż i popyt. Jeśli jesteś wstanie pokazać podaż i popyt to jesteś w stanie wytłumaczyć każdy ruch. My niestety nie jesteśmy w stanie - nikt nie jest w stanie. Możemy co najwyżej szukać miejsc gdzie nierównowaga pomiędzy nimi jest zauważalna i wykorzystywać to.
Nie mam pojęcia co to jest. Ale jak pasuje to supermabe pisze:Czytałem na temat tego setupa

Zbyt dużo niewiadomych i zależności. Wymienię kilka - kondycja rynku, umiejętności tradera, cierpliwość i konsekwecja tradera, money management stosowany i kilka innych (żeby nie napisać wiele). W dodatku jest to dość niepotrzeba informacja moim zdaniem bo można tak grać by 20% wychodzić na swoje (trend, prowadzenie zysku, piramida) a można i przy 90% przegrywać (brak SL)mabe pisze:Jaka jest jego skuteczność?
Prawdopodobieństwo.mabe pisze:Co decyduje że zająłeś pozycję na odbiciu od pierwszej linii?
Tak się maznełamabe pisze:No i dlaczego ta linia jest krzywa?

its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu
AK
trading is waiting
--
AK
Niestety trade'y, które ostatnio zamieszczam nie są super zasadne, dobrze wykonane itd. Na ten miesiąc odłożyłem trading na bok i koncetruję się na czym innym jednak żeby nie było luki wchodzę od czasu do czasu na m1 i zagram coś, żeby pokazać i żeby proces nauki szedł dalej. Jeśli chodzi o reakcję, market czy oczekujące. To jest ogromny temat bo poświęciłem masę czasu na to, żeby do różnych tradów dopasować różny MM, najlepiej im odpowiadający. Tak samo jest z reakcją, praktycznie nigdy nie czekam na reakcję i rzadko gram z market orders ale tu wszystkie zlecenia były właśnie po cenie market. Dlaczego nie czekam? W miarę jak cena odjeżdża od poziomu, prawdopodobieństwo się zmniejsza bo profit margin się zmniejsza (bliżej do TP) a zwiększa się ryzyko (odległość od SL). Ustawiam zlecenie tam gdzie prawdopodobieństwo jest największe a ryzyko najmniejsze.CannabisWhisky pisze:Czy czekasz na ten cien, reakcje na poziom i wchodzisz marketem czy moze walisz oczekujace limitem na tej blizszej linii SD ?
zauwazylem ten cien na ostatnich tradach i widze ze wchodzisz po nich. dobrze mowie? czekasz na takie sytuacje?
trading is waiting
--
AK
trading is waiting
--
AK
-
- Stały bywalec
Są poziomy kluczowe dla danych interwałów np.: h1. Potem zejdziesz na m5 i będziesz gorsze poziomy ale w dobrym miejscu np.: z trendem. ten trade inaczej będę grał niż ten który będzie przeciwko trendowi.CannabisWhisky pisze:co rozumiesz przez rozne trejdy?
różna agresja co do wykonania tych tradów. Na niektórych dzielę pozycje, na niektórych nie. Przesuwanie stop loss'ów na be i późniejsze zarządzanie pozycją. Jak szybko zamykać pozycję.CannabisWhisky pisze:w jaki sposob?
Jest proste. MM też jest proste tylko po prostu podpasowane do kilku przypadków. To wszystko jest proste ale staram się każdą część, czy to system czy MM czy psychologia, dopracować. Wszystko obija się o przesuwanie prawdopodobieństwa na swoją stronę i mechanizację działań. MM to prywatna sprawa każdego z nas. Jedni lubią szybko i dużym lotem, inni stateczne rajdy na swing po kilkadziesiąt pipsów.CannabisWhisky pisze:wydaje sie ze zasady sa proste - wyznaczenie poziomu S lub D i jazda limit
Praca, testy, praca, testy. Błąd? Źle? eee Zmiana, testy, praca, testy i tak w kółko.CannabisWhisky pisze:jak dopasowales MM do tej "selekcji"

trading is waiting
--
AK
trading is waiting
--
AK