OzFX Squeeze-More Strategy
ucz sie korzystać z wujka G = laquerre + mql4tereska pisze:ma ktos ten wskaznik laquerre? na mql4 nie ma takiego
http://articles.mql4.com/c/articles/200 ... erre_1.mq4
q czy g ?tereska pisze:laquerre
fascynuje mnie twoje www

R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
jak dla mnie to na tym odcinku MA ma kierunek w dół czyli grał z trendemgalileo pisze:yac pisze:
4.wejscie podobny błąd do pierwszego na EURUSD albo grasz z trendem albo nie poza tym AO<0 wchodzimy na shorta na pierwszym czerwonym słupku <0,poza tym musisz sprawdzac co sie dzieje na nizszych TF np 1h lub 30 min dzikei temu wejdziesz precyzyjniej a takze unikniesz zmiany kolorów na słupku...kolejny twój błąd
czhyba że ja coś źle widze
dobrze widziałem tylko źle WIEDZIAŁEM, sorki za bezsensowną uwagę
- freshman89
- Gaduła
-
- Bywalec
Czy Mógłbys mi wyjasnić jak sprawić aby Stochastic (przy okazji jakie masz ustawienia? jesli mozna wiedzieć) wyświetlał sie jak u Ciebie na AC AcceleratorOscilator. Jak to zrobić?
Na jakich interwałach testujesz i na jakich parach.
P.S.Przy okazji czasami stosuję jednocześnie NLA i bardzo często wychodzą sprzeczne sygnały
Z góry dziekuje za odpowiedż
Na jakich interwałach testujesz i na jakich parach.
P.S.Przy okazji czasami stosuję jednocześnie NLA i bardzo często wychodzą sprzeczne sygnały
Z góry dziekuje za odpowiedż

- freshman89
- Gaduła
ja korzystam z h4 glownie chociaz wydaje mi sie, ze na h1 tez system sie sprawdza ale lepiej niech wypowie sie ktos bardziej doswiadczony o TF h1
co do stocha:
Dodano po 1 minutach:
i ustawienia stocha K5 D3 S4
Dodano po 1 minutach:
i para kabel i edek
Dodano po 22 godzinach 48 minutach:
wczorajsza kolejna transakcja +50 pipsow, i pytanie czy otwierac spoznione pozycje, juz tlumacze co mam na mysli:

zaznaczylem czerowna pionowa kreska moment gdzie powinienem wejsc bo pojawily sie czerwone slupki na ac i ao, zaspalem na ta sytuacje i wszedlem na kolejnych slupkach tez wciaz czerwonych ale nie wiem czy nie za pozno?
co do stocha:
raposo pisze:Wrzucasz na wykres AC, a następnie z lewej strony z zakładki nawigatora Wskaźniki własne wybierasz Stochastyka i przerzucasz go (klikasz, trzymasz, puszczasz) na okno wskaźnika AC. Ustawienia wpisujesz sobie sam jakie chcesz.

Dodano po 1 minutach:
i ustawienia stocha K5 D3 S4
Dodano po 1 minutach:
i para kabel i edek

Dodano po 22 godzinach 48 minutach:
wczorajsza kolejna transakcja +50 pipsow, i pytanie czy otwierac spoznione pozycje, juz tlumacze co mam na mysli:

zaznaczylem czerowna pionowa kreska moment gdzie powinienem wejsc bo pojawily sie czerwone slupki na ac i ao, zaspalem na ta sytuacje i wszedlem na kolejnych slupkach tez wciaz czerwonych ale nie wiem czy nie za pozno?
- freshman89
- Gaduła
O czym ty mówisz człowieku? Chyba sam nie wiesztomeczek pisze:wskaźniki sie teraz sprawdzają szczególnie stochastic, ale właśnie ale konsolidacja się kiedyś skończy i przestaną działać ,a wtedy jak ktoś nauczył się grać na wskażnikach może nieźle popłynąć
Dodano po 1 minutach:
A nie wstawiłeś jej tam?freshman89 pisze:dlatego w tle jest srednia kroczaca

Jak pamiętam była kiedyś koncepcja używania średniej jako filtra dla transakcji.