Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xspojlerx »

Minimalna kwota w Aliorbanku wynosi tyle ile jest potrzebne do zabezpieczenia transakcji.

Więc nie jest to 100zł i dla każdej pary będzie to inna kwota.

Dodano po 1 godzinach 20 minutach:

Pytanie do Pro traderów ;)
Ja gram głównie na parze edka, i w związku z tym mam pytanie, czy każdą parę walutową traktujecie tak samo, używacie takich samych metod, czy każdą traktujecie osobno bo rządzi się swoimi prawami?

Awatar użytkownika
wenpow
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: wenpow »

to skoro juz jestesmy w temacie ProTradera to chcialbym sie zapytac czy da sie wskaznik w formacie .ex4 przerobic na .mq4 lub odrazu na format ProTradera czyli .pcm ?

Awatar użytkownika
Aekold
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Aekold »

graczFx pisze:Hej! Wiecie może, jaka jest minimalna kwota, z którą można grać na Alior Trader ECN? Nie mogę się doszukać tej informacji na ich stronie.
jezeli dobrze kombinuje to 100zl. poniewaz grac mozna od 0.1 lota czyli 10 000, a przy dzwigni 1:100 daje nam to 100zl. jak cos to prosze mnie poprawic
Nie ma czegoś takiego jak minimalny depozyt u Aliora. Musisz mieć tyle środków, żeby było cię stać na otwarcie pozycji.

Alior udostępnia dźwignie 1;100, a minimalna wartość jaką możemy sobie zagrać to 10.000 ale jednostki bazowej. Tak więc np dla euro/usd jest to 10.000 euro - więc po przeliczeniu to na złotówki kupujemy pozycje wartą obecnie około 41.100 pln. Dzielimy to przez 100 i minimalny depozyt potrzebny do wykonania takiej transakcji to 411 złotych. Np dla pary usd/jpy bazową waluta jest dolar, więc 10.000 usd = okolo 28.800 pln , więc depozyt potrzebny = 288 złotych.
Tak samo dla innych par, po prostu patrzymy ile i jakiej waluty musimy kupić, przeliczamy wg aktualnego kursu na pln i wychodzi wielkość zakupu plus wymagany depozyt, zresztą na Alior Traderze to wszystko pisze.

Vercetti
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Vercetti »

Witam, używam platformy Meta Trader 4 , czas na tej platformie jest GMT+1, obecnie w Polsce jest GMT+2, jak zmienić, żeby zgadzał się z obecnym czasem? Brokerem jest Admiral Markets. Z góry dzięki za pomoc

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

W Polsce mamy GMT+1, czyli 1-godzinne przesunięcie względem Greenwich. Strefy czasowej na MT4 nie można zmienić. To czas serwera brokera.
Ostatnio zmieniony 09 sie 2011, 16:37 przez raposo, łącznie zmieniany 1 raz.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Najprościej to się przeprowadzić :)
W samym MT4 tego się nie da zrobić.
Ewentualnie jeszcze możesz zmienić brokera.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xspojlerx »

Na mt4 masz zegarek nad parami walutowymi, też mi to przeszkadzało, ale jak go zauważyłem to przestało...

Ponawiam pytanie, do kolegów z większym doświadczeniem:

Ja gram głównie na parze edka, i w związku z tym mam pytanie, czy każdą parę walutową traktujecie tak samo, używacie takich samych metod, czy każdą traktujecie osobno bo rządzi się swoimi prawami?

Vercetti
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Vercetti »

Ehh szkoda, że nie da zmienić się tego w ustawieniach jest to dość uporczywe :/

graczFx
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: graczFx »

Dziękuję za odpowiedź.

Zadzwoniłem wczoraj do Aliora i otrzymałem podobną odpowiedź: nie ma żadnego minimum, trzeba jedynie mieć tyle, żeby otworzyć daną pozycję.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Encefaloid
Bywalec
Bywalec

Po co dzwonić ?

Nieprzeczytany post autor: Encefaloid »

Ja się pytam, po co dzwonić, nie szkoda impulsów (pipsów) ?
Jest na forum wszystko dokładnie opisane !

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=15364

ODPOWIEDZ