Seb journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
mabe
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mabe »

seb23mj pisze:jeszcze na sam koniec dnia wrzucam linka co mnie motywuje aby stać się dobrym skalperem a raczej kto nick John Jacobs'
wrzucam jego staty
http://eurextrade.com/reports/report.ph ... 2011-08-04 mam nadzieje ze nie zostanie to podpięte pod kategorie "reklama"
O rzesz ty, ładny wynik. Ale to mi wygląda raczej na jakiś automat. Weź zawieraj transakcje przez 24 godziny średnio co 8-10 minut.

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: seb23mj »

Dzisiaj 4 wejścia na edku

Ogólnie w dwóch wejściach popełniłem błędy raz znowu nie poczekałem na zamknięcie się świecy(wejscie numer 3) oraz weście numer jeden w którym powinienem reazliować zyski gdyż rynek bardzo się zmieniał no i znowu czekałem łasząc się na jedengo pipsa więcej zysku(myślałem ze cena się cofnie)
skutek był identyczny jak ostatnio czyli nie zarobiłem(a było +12)

wejście numer 4 na którym zarobiłem 16 pipsów nie było najgorsze choć cena jeszcze poszła w dół o 14 więc potencjalnie mogłem ją trzymać , ale musiałem odejść na chwile od komputera więc wolałem zamknąć(nie ryzykowałem z tego względu byłem już minus 12 pestek po 3 wejsćiach, a chciałem mieć kontrolę nad ewentualnymi zyskami/stratami)

ogólnie muszę więcej skupić się na oglądaniu samego rynku aby dokładniej znaleźć czas który będziue odpowieni dla mnie (bez wariacji które nieraz mają miejsce-nawet nie grając na real mam lekkie nerwy gdy cena skacze więc podejrzewam że własną kasą mogłoby byc ciężko
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"ponosiłem porażkę za porażką-to dlatego odniosłem sukces" Michael Jordan

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

dzisiaj troszkę kombinowałem na edku i wyszła mi fajna piramidka chociaż nie skorzystałem z niej do końca bo zamiast zarobić przynajmniej 100p może 200p(?)(ja zarobiem tylko 11)haha no niestety rynek zweryfikował moje umiejętności, ale szczerze mówiąc przed grą ustaliłem sobie prawdopodobny scenariusz gdzie cena może dotrzeć , okey sprawdziło się beze mnie. Ogólnie musze popracować nad techniką SL i korektami w trendzie

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

podsumowanie dnia 6

Ogólnie poranek nie zapowaidał katastrofy. Dopiero odpalając MT4(AM) wieczorem okazało się ze jeszcze dużo pracy przede mną(psychika). W ciągu pierwszych czterech tradów miałem cztery razy rekwotowanie i nie połapałem się aby anulować trade dawałem okey i co chwile łapał mnie sl. Za wszelką cenę chciałem się odbić co spowodowało jak się pewnie domyślacie całkiem odmienną sytuację od planowanej czyli jeszcze większą stratę. Dzień kończe na -38p.Muszę popracować również aby stworzyć dopuszczalny dzienny limit strat,aby nie kończyć tak jak wcześniej (-42,-39,- 38 ) są to zdecydowanie za duże straty które zniechęcają i to bardzo gdy się na nie patrzy.

od dziś to jest 8.8.11 mój limit start dziennych nie może przekroczyć 35pipsów--->docelowo chciałbym zmniejszyć go do poziomu 25-30p ale z czasem

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

kolejny cięzki dzień , gdy siadam na kompa o 22:00 z zamiarem sklapowania to tak naprawdę jestem tylko ograniczony do pary Eur/Usd bo na innych niezbyt się to opłaca przez dość wysoki spread kabel 3p -no jest jeszcze usd/jyp ale dla mnie jest to za wolny rynek
. Jakiś czas temu postanowiłęm że nie będę grał już w pracy z tego względu ze nie mam poźniej jak zamieszczać wykresów, dwa komp jest wolny (dzisiaj przez to zaliczyłem sume strat równą 15) dodatkowo jeszcze dochodzi rozproszenie-stwierdxam definitywnie koniec z graniem w pracy(kolejne załozenie +cisza spokój skupienie) wspomne jeszcze że pijam tak około 21:40 mocną kawę ale ona i tak nie daje zbyt dobrego rezultatu)

Zastanawiam się czy nie spróbować tredować dwa razy dziennie 1) w godzinach porannych 06-7.40 i okolo 21:30-23:00 póki co nie mogę sie przełamać w godzinach porannych ale chyba bedzie to niezbędne aby móc dziennie zrobić 20+ wejść na rynek, dodatkowo motywuje mnie fakt że każdy kto chce osiągnąc sukces w jakiejkolwiek dziedzinie musi się poświęcić//Zobaczymy co z tego wyjdzie począwszy od jutra wpis postaram się dawać o 6-6.10(ekstra motywacja)

tyle o przemyśleniach czas podsumować kolejny dzień
Dzień zakończony na minusie w wysokości 19 pestek,wiec zmieściłem sie w założeniu minus 35 max-wyznaczyłem sobie również progi kiedy SL będę zmniejszał(do końca roku jpozostało 22 tygodnie co daje potencjalnie 2200 wejść wtedy max. strata 25 -mam nadzieje że po tym okresie już wyrobie w sobie pewne mechanizmy oraz będę już zdyscyplinowanym graczem

Wracając do dnia średni zysk wyniósł -1,36pipsa
najlepszy trade to +15, najgorszy zaś -8(ostatnio mam problem z założeniem 7p max. strata i jakoś tego nie dopilnuje co powoduje dodatkową stratę w wysokości(2 pipsów-miałem dwie transakcje po -8

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

co do wykresu to założyłem sobie że cena osiągnie poziom 1.4400 niestety zbyt długie czekanie(cena porusza się w prostokątach dość długich. w tym momencie gdy to pisze to właśnie atakuje poziom 1.4387 miałem wyznaczony sr i peniwe dojdzie do założonego celu , a ja zamiast skosić czterdziesci pare pipsów skończe na plus 8-ciężko szukać pozytywów , ale konsekwencja itworzenie dobrego planu dla trendu przyjdzie z czasem

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

dzisiaj pierwsze dwa wejścia na cablu
niestety dwa razy wszedłem zbyt wcześnie w pierwszym zagraniu spowodowało to minus 4 pestki w drugim plus 10 a mogło być w granicach 15p. Chciałem się "wstrzelić" natomiast skutek jest średni. Najważniejsze ze zaczynam dzień z plusem

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

w tym wejściu byłem przekonany że cena zawróci ale jak zawsze nie wykorzystałem tego byłem znów pazerny to powodowało ze w zleceniu nie ustawianie SL gdy zobaczyłem ze cena spada jak głupia sprzedaje (okazuje się ze w najgorszym miejscu) wkurzony odchodze od kompa, po chwili patrze cena już prawie +40 (miałem longa)
standardowe błędy nie czekam na zamknięcie świeczki, chcę wyprzedzić rynek i najgorszy nie ustawaim SL

bilans łączny-18 na porannym wejściu(w tym na wyzej opisanej sytuacji minus 11

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

takie powiedzenie odnośni forexa sobie wymyśliłem
"żyję realiami a nie marzeniami"

pisze o tym bo zobaczyłem sam po sobie , że nie kieruje się tym co widzę , tylko tym co chce zobaczyć

wstawiam kolejny trade z kabla,jestem zadowolony że tutaj akurat zwyciężyła moja konsekwencja, wziąłem swoje i cena choć zjechała jeszcze 5 pestek to mnie to już nie do końca interesuje

nie wiem dlaczego nie są widoczne opisy

w pierwsze wejście wszedłem dlatego, że tworzy się opór gdy cena chce iść wyżej, więc siłą rzeczy zagrałem S (plan był taki odnośni SL że jeżeli będzie równy 4 p to azamykam z placa, natomiast ustawiłem najniższy jaki mogłem czyli 5+2spread)

w drugimm wejściu oparłem się o bardzo lokalny sr niestety wywaliło mnie o około1,5 p(choc kierunek był trafny znowu zaważył SL)

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

kolejne zagranie bez sensu ala "szósty zmysł"
trend wzrostowy oczywiście ja staram się zagrać S i trace 7 p, zamiast zarabiać ze wszystkimi

ODPOWIEDZ