Pie
Hi,
Czy rysując poziomy S oraz D bierzesz pod uwagę tylko jedną/dwie świeczki przed tą kluczową (momentum up/down) oraz dla S górna linia będzie to HIGH na ostatniej/przedostatniej świeczce przed momentum, a dolna linia to CLOSE z ostatniej/przedostatniej świeczki przed momentum ? Dobrze kombinuję ? Jak wygląda sprawa z poziomem D, bo nie mogę się załapać?
Poniżej wziąłem np. pod analize 2 ostatnie świeczki przed momentum. Tak to gra mniej więcej?
Czy rysując poziomy S oraz D bierzesz pod uwagę tylko jedną/dwie świeczki przed tą kluczową (momentum up/down) oraz dla S górna linia będzie to HIGH na ostatniej/przedostatniej świeczce przed momentum, a dolna linia to CLOSE z ostatniej/przedostatniej świeczki przed momentum ? Dobrze kombinuję ? Jak wygląda sprawa z poziomem D, bo nie mogę się załapać?
Poniżej wziąłem np. pod analize 2 ostatnie świeczki przed momentum. Tak to gra mniej więcej?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dodam tylko, że za przykładem Pawła będę się rzadziej udzielał. Nie chodzi tu o personalne jakieś historie tylko ze względu na brak czasu. Chcę stworzyć program szkoleniowy, potem grupę inwestorów - tak żeby było to trochę bardziej poukładane. Zadajecie dobre pytania ale chcę trochę zrównoważyć żeby osobe, które przystąpią do kursu miały większą wiedzę. Z drugiej strony też będę chciał prowadzić ten wątek i zachęcać by poznać ten sposób spojrzenia na rynek. W miarę postępów będę informował jak będzie to wyglądać.
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu
AK
trading is waiting
--
AK
- Good Will Hunting
- Pasjonat
Adam, powiedz mi, po co to robisz? Po co opracowujesz program szkoleniowy, po co chcesz tworzyć grupę inwestorów i uczyć ludzi systemu znanego i dostępnego za darmo w sieci chociażby na Forex Factory, jednocześnie narzekając na brak czasu? Nie chcę się w to mieszać, bo to nie moje bagno ale proszę powiedz mi tylko jedną rzecz - po co? Po co nabijać kogoś w butelkę oferując wiedzę i uczestnictwo w jakiejś śmiesznej grupie kiedy każdy na własną rękę może usiąść i przy pomocy wyszukiwarki poznać magiczny system za okrągłe 0,00 PLN. Bez spełniania niczyich kryteriów.
Nie piszę tego żeby Ci dopiec, bo to Twoja sprawa jak podchodzisz do giełdy ale może warto by było darować sobie organizacje szkoleń? Może lepiej byłoby dać ludziom link do forum za darmo z odpowiednim tematem i dzielić się z nimi spostrzeżeniami, a nie próbować wyciągać z nich kasę za coś co nie jest absolutnie żadną nowością w kwestii spojrzenia na rynek?
Nie traktuj tego jako zarzut, bo nie interesuje mnie żaden inny portfel poza moim, ale skoro zaznaczasz na każdym kroku, że brak Ci czasu, a masz świetny system to może warto by było zacząć nim zarabiać i nie zniżać się do "koszenia hajsu" na ludziach którzy nie wpadli jeszcze na pomysł użycia google (bez obrazy koledzy)? Może zamiast tego byłoby lepiej wyjść z dziewczyną na spacer i potrzymać ją za rękę chociażby przez 5 sekund? Pomyśl o tym.
Nie wiem czy regulamin pozwala zamieszczać tu linki do zagranicznych for dyskusyjnych z opracowanymi systemami, nie chciałbym złapać jakiegoś niepotrzebnego ostrzeżenia, bo gra jest niewarta świeczki ale zachęcam wszystkich zainteresowanych do użycia wyszukiwarki i do nie napełniania kieszeni tego typu "specjalistom"
Pozdrawiam Cie ciepło Adam,
Konrad.
Nie piszę tego żeby Ci dopiec, bo to Twoja sprawa jak podchodzisz do giełdy ale może warto by było darować sobie organizacje szkoleń? Może lepiej byłoby dać ludziom link do forum za darmo z odpowiednim tematem i dzielić się z nimi spostrzeżeniami, a nie próbować wyciągać z nich kasę za coś co nie jest absolutnie żadną nowością w kwestii spojrzenia na rynek?

Nie wiem czy regulamin pozwala zamieszczać tu linki do zagranicznych for dyskusyjnych z opracowanymi systemami, nie chciałbym złapać jakiegoś niepotrzebnego ostrzeżenia, bo gra jest niewarta świeczki ale zachęcam wszystkich zainteresowanych do użycia wyszukiwarki i do nie napełniania kieszeni tego typu "specjalistom"

Konrad.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.
Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.
Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.
Jeszcze niczego nie robię. A planuję dlatego bo uwielbiam uczyć i iść na przód. Jakiś czas temu dostałem maila od osoby, której staram się przekazać co wiem, że zmieniłem jej podejście do tradingu.Good Will Hunting pisze:Adam, powiedz mi, po co to robisz?
To jest bardzo miłe a nie ukrywam że wolę dawać i widzieć jak ludzie się uczą, pracują a potem wiedza profituje.Dodam jeszcze, że teoria popytu i podażu, ktora mi podales wywrocila cale moje myslenie o FX o 180 stopni. Chyba po raz pierwszy w życiu zaczynam rozumiem czym jest naprawde rynek i dlaczego maja miejsce te wszystkie ruchy - this is MAGIC for me.
Zamiast bezsensownych kresek zaczynam widziec starcia bykow i niedzwiedzi. Zamiast zgadywac zaczynam okreslac prawdodpobienstwo zdarzen. Po prostu szok...
1) Narzekam na brak czasu właśnie przez to że opracowuję programGood Will Hunting pisze:Po co opracowujesz program szkoleniowy, po co chcesz tworzyć grupę inwestorów i uczyć ludzi systemu znanego i dostępnego za darmo w sieci chociażby na Forex Factory, jednocześnie narzekając na brak czasu?

2) Dostałem kilka wiadomości na pm, że takiej grupy brakuje. Ja nie potrzebuję pisać tu na forum ale lubię patrzeć jak użytkownicy usprawniają swój trading. W dodatku nie zręcznie bym się czuł gdybym to do czego doszedłem opisywał dokładnie dla wglądu dla każdego. Takie sprzedania się 'for fun' nie bardzo mi odpowiada.
Strony do FF, wątek 'Price is Everything' i dużo innych jak linki do opracowań newslettera Sama Seidena, różne opracowania SD (gutek) - wszystkie linki są w tym wątku. Są tacy, którzy szukają na własną rękę - daliśmy im drogę. Nie ma z tym żadnego problemu. Moim zdaniem wszystkiego nie ma w internecie. Do wielu rzeczy musiałem dojść sam ale zaczynałem tak jak piszesz, od własnego researchu.Good Will Hunting pisze:Po co nabijać kogoś w butelkę oferując wiedzę i uczestnictwo w jakiejś śmiesznej grupie kiedy każdy na własną rękę może usiąść i przy pomocy wyszukiwarki poznać magiczny system za okrągłe 0,00 PLN.
Linki są podane tak jak pisałem wyżej. Droga wolnaGood Will Hunting pisze:Może lepiej byłoby dać ludziom link do forum za darmo z odpowiednim tematem i dzielić się z nimi spostrzeżeniami, a nie próbować wyciągać z nich kasę za coś co nie jest absolutnie żadną nowością w kwestii spojrzenia na rynek?

O czasie już pisałem. Co do koszenia hajsu to co w tym złego, że będę chciał opłaty za moje zaangażowanie w szkolenie? Tak jak pisałem, to bardzo prosty proces. Jeśli okaże się, że jest produkt to znajdzie się i popyt. Tak się składa, że piszą do mnie osoby, które chcą czegoś takiego więc mam przesłankę by wziąć tyłek do roboty i poskładać wszystko tak by można było sprawnie, jasno i przyjemnie przekazać. Co właśnie robię. Co linków też pisałem - wszystko jest. Jeśli chcesz pomóc to wyślij kolejne linki - przecież o to chodzi, żeby wspólnie się czegoś nauczyć.Good Will Hunting pisze:Nie traktuj tego jako zarzut, bo nie interesuje mnie żaden inny portfel poza moim, ale skoro zaznaczasz na każdym kroku, że brak Ci czasu, a masz świetny system to może warto by było zacząć nim zarabiać i nie zniżać się do "koszenia hajsu" na ludziach którzy nie wpadli jeszcze na pomysł użycia google (bez obrazy koledzy)?
Good Will Hunting pisze:Może zamiast tego byłoby lepiej wyjść z dziewczyną na spacer i potrzymać ją za rękę chociażby przez 5 sekund? Pomyśl o tym.

Podaj linki, zachęcam i nie mam nic przeciwko. Chyba nie do końca rozumiesz moje intencje i w Twoich wypowiedziach wyczuwam dużo niechęci i żółci. To dość nieprzyjemne ale rozumiem, że nie wszyscy patrzą na świat tak jak ja.Good Will Hunting pisze:Nie wiem czy regulamin pozwala zamieszczać tu linki do zagranicznych for dyskusyjnych z opracowanymi systemami, nie chciałbym złapać jakiegoś niepotrzebnego ostrzeżenia, bo gra jest niewarta świeczki ale zachęcam wszystkich zainteresowanych do użycia wyszukiwarki
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
AK
trading is waiting
--
AK
- Spekulant83
- Gaduła
Robi to po to, żeby samemu się ucząc - uczyć, bo lubi uczyć, bo Sam Seiden tak robi, bo zrobi to po Polsku z pożytkiem dla ludzi, którzy mają problem z angielskim (jak ja) i ciężko im wychwycić esencję i rzeczy między wierszamiGood Will Hunting pisze:Adam, powiedz mi, po co to robisz? Po co opracowujesz program szkoleniowy, po co chcesz tworzyć grupę inwestorów i uczyć ludzi systemu znanego i dostępnego za darmo w sieci chociażby na Forex Factory, jednocześnie narzekając na brak czasu? Nie chcę się w to mieszać, bo to nie moje bagno ale proszę powiedz mi tylko jedną rzecz - po co? Po co nabijać kogoś w butelkę oferując wiedzę i uczestnictwo w jakiejś śmiesznej grupie kiedy każdy na własną rękę może usiąść i przy pomocy wyszukiwarki poznać magiczny system za okrągłe 0,00 PLN. Bez spełniania niczyich kryteriów.
Bzdury. Mogę użyć wyszukiwarki i użyłem, mam full materiałów na ten temat ale są po angielsku - j.w. Śmieszne to jest to co piszesz.Good Will Hunting pisze:i nie zniżać się do "koszenia hajsu" na ludziach którzy nie wpadli jeszcze na pomysł użycia google (bez obrazy koledzy)
Ja osobiście chciałbym być szkolony. Brakuje mi indywidualnych konsultacji i mentoringu. W pojedynkę mam dużo dylematów i na żywo z kimś łatwiej rozwiązać problem niż pisząc na forum.Good Will Hunting pisze:Nie piszę tego żeby Ci dopiec, bo to Twoja sprawa jak podchodzisz do giełdy ale może warto by było darować sobie organizacje szkoleń? Może lepiej byłoby dać ludziom link do forum za darmo z odpowiednim tematem i dzielić się z nimi spostrzeżeniami, a nie próbować wyciągać z nich kasę za coś co nie jest absolutnie żadną nowością w kwestii spojrzenia na rynek?
Jak to nie interesuje. Wymądrzasz się...nudzi Ci się? Nie pozdrawiaj ciepło bo to fałsz aż bije po mózgu. Jesteś wrednym typem zadufanym w sobie który nie wziął pod uwagę tego, że ktoś może potrzebować mentoringu, że ciężko mu pewne kwestie omawiać na forum bo woli to zrobić na żywo. Takich ludzi nie wziąłeś pod uwagę? Wielkiego mózga tu zgrywasz a to pominąłeś - i to jest całe sedno:Good Will Hunting pisze:Nie traktuj tego jako zarzut, bo nie interesuje mnie żaden inny portfel poza moim
Konrad.
1. Problemy z angielskim
2. Mentoring i konsultacje ONLINE w czasie rzeczywistym
3. reszty nie mam czasu wymieniać.
Poza tym chciałbym dodać, że to nie jest szkolenie z bzdetów jak wszędzie się to robi w oparciu o idiotyczne systemy oparte na wskaźnikach ale to mentoring, to konsultacje....a nie sprzedawanie debilnych systemów lub szkolenia o dupie marynie. Przynajmniej z tego co zrozumiałem tak będzie.
I to ja pozdrawiam Ciebie...bez fałszu powyżej.
PS. Mało, że będę uczestniczył. Ja mu w tym jeśli zechce pomogę BO MAM SWOJE WIELCE ZACNE powody (jednym z nich jest wdzięczność i to, że był prowodyrem tego, że w końcu zrozumiałem esencję a dzięki Pawłowi który jest jego przyjacielem spojrzałem w końcu na NLA by MO - tak więc gdyby nie on nie wiem kiedy dotarłbym w miejsce w którym teraz jestem). A brak czasu również mam - i setki pytań! Ja w tym wszystkim widzę sens i mam racjonalne powody - więc nie kwestionuj tego bo nie da się.
I błagam nie używaj sofistyki miłego typka który jad oblewa miodem bo tylko TĘPAK na to się nabierze. Znam te zagrywki...większość wielkomiejskich cwaniaków to robi a szczery i dobry ale krzyczący człek dostaje po dupie. Nie ze mną te numery BRUNER!

PS2. Jak widzisz mnie w pewien sposób dotknęło co napisałeś. Od A do Z zakwestionowałeś to co chce robić - ja jestem za tak więc mnie również zakwestionowałeś i moje powody. Stąd moja reakcja.
"Mówisz, że nie możesz, to nie możesz.
Mówisz, że możesz, to możesz.
Więc sobie wybierz" - Mistrz Zen Seung Sahn
Mówisz, że możesz, to możesz.
Więc sobie wybierz" - Mistrz Zen Seung Sahn
Przepraszam wszystkich, że tak offtopicznie, ale nie mogłem się powstrzymać.Good Will Hunting pisze:Adam, powiedz mi, po co to robisz?
[...sru pierdoły...]
Konrad.
...w końcu pojawił się mój ulubieniec
Jeśli jesteś faktycznie, jak piszesz, takim zagorzałym czytelnikiem zagranicznych for odpowiedz sam sobie, czy znalazłeś tam wiele (czy w ogóle) takich postów jak Twój.
Idea "traders help traders" mówi Ci coś?
z mojej strony EOT, nie widzę powodu do wymiany myśli na ten temat
Q.
The irresistible force met the immovable object