problem z wyjsciem - jak w zyciu - jak za pozno sie wyjdzie mogą byc kłopoty

tutaj na osuszenie łez kolejne zagranie - narazie idzie jak po masełku - zobaczymy co z tego wyniknie
gbp/usd
Mam dokładnie ten sam problemskalpel_szczecin pisze:dalej mam duze problemy z zamykaniem pozycji - tyle razy czlowiek slyszy pozwol zyskom rosnąć ... no to jak pozwalam to bah zaraz zawraca i wycina
kiedy czlowiek zamyka i nie czeka - wtedy rosnie dalej hehe
DamfryDamfry pisze:Ja mam do was koledzy pytanie, bo często widzę zjawisko przebicia LT retest (i spodziewamy sie spadku), a rynek mówi ni ch..a i wali kolejne retesty.
Nigdy nie znalazłem sensownej odpowiedzi czemu tak sie dzieje, co w takim wypadku należny robić i jak to rozumieć? Skoro rynek się zdecydował na złamanie trendu nagle niczym kobieta zmienia zdanie?
IMHO to prawda. Ja przeznaczam na trading średnio 2 godziny dziennie, jednak nie robię sobie jakichś ograniczeń czasowych. Gram jak widzę, że rynek dobrze się zachowuję, a ja mam dobry humor. Zazwyczaj po kilku wejściach robię sobie przerwę i często już nie wracam na rynek tego samego dnia.FXfighter pisze:Parę razy natknąłem się tutaj (a może też i w innych wątkach, ale już dokładnie nie pamiętam) na stwierdzenie, że na skalp powinno się właściwie przeznaczać nie więcej niż 3 godziny dziennie, a powyżej tego czasu pogarszają się wyniki.
Zgadzam się z TeXs'em. W tych godzinach rynek jest bardziej stabilny i ja zazwyczaj wtedy gram. Jednak jeśli widzę dobrą okazję na wejście to nie przejmuje się zbytnio godziną.FXfighter pisze: widziałem gdzieś, jak TeXs się wypowiadał, że preferuje godziny od 16 do 18 (w sumie to już najczęściej po danych, więc może coś w tym jest, że ruch może być już wtedy stabilny). Chętnie poczytałbym jak się do tego odnosicie, czy bardziej skłaniacie się do godzin porannych, czy może jednak zgadzacie się z opinią TeXs’a?
Czekam, aż cena zwolni i dopiero wchodzę.FXfighter pisze:ale czy jeśli macie jakieś miejsce (SR, LT), gdzie może być potencjalne wejście, to czy staracie się mieć jakiekolwiek potwierdzenie tego, żeby już wchodzić w postaci jakiegokolwiek zachowania ceny już na tym poziomie, czy po prostu wejście następuje od razu, gdy cena dotyka właściwego poziomu bez jakichkolwiek potwierdzeń?