Seb journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: seb23mj »

Jeszcze na koniec wejścia nieudane
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"ponosiłem porażkę za porażką-to dlatego odniosłem sukces" Michael Jordan

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

pozycja zakończona niestety na +7 bywa, natomiast wkurzyło mnie to że na AM demo nie mogłem w pewnym momencie przestawiać SL poniżej 8(co ograniczyło mój zysk w postaci dodatkowych 3 pipsów ). Niestety cena odbijała się od fibo 23.6(był tam test parokrotny) plus SR no i zawróciła.bywa screena wrzucę wieczorem

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

Po dwóch dniach przerwy wracam.Przerwa była spowodowana bardzo słabym dniem oraz nagminnym łamaniem swoich zasad(nie szukałem najlepszych set upów tylko w dużej mierze wchodziłem na pałe co miało odbicie na wynik, no ale cóż trzeba próbować dalej. We wtorek wykonałem aż 24 wejść z efektem minus 94 pipsy!!! (az glupio się przyznać).
Stwierdziłem , że przyda mi się dzień przerwy aby się zastanowić(czy to jest dla mnie) zawsze tak mam gdy odnosze porażkę.W sumie to nie dokońca udało sie wytrzymać gdyż przyglądałem się wykresom około 2 godzin i wykonałem dwa wejścia jedno zatrzymało sie na SL(-8p) drugie natomiast było zagraniem dobrym tylko że nie był to skalp(pozycje trzymałem ponad dobe).Efekt nadspodziewanie dobry pozycja zamyka się na tp. (zysk plus 125 pipsów przy ryzyku 33)
Podsumowanie dnia 26.07
Pozycje na minus 17
Pozycje na plus 6
Be 0
Suma = -94
Podsumowanie dnia 27.07
Pozycje na minus 1
Pozycje na plus 1
Suma= +117
Ostatnio zmieniony 28 lip 2011, 13:57 przez seb23mj, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

wstawiam najgorsze zagranie

Pierwszy błąd to zbyt duży SL (wystarczyło dać 5pestek)
Drugi błąd to niepotrzebnie zostawiałem pozycje na noc
Trzeci błąd i najważniejszy niepotrzebne wejście gdyż nie mogłem aktywnie zarządzać pozycja i tak do końca nie miałem pomysłu (czyli nic nie zaplanowałem )

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

podsumowanie czwartku
wykonałem 16 transakcji
na plus 3 wejścia(największy zysk +32p)
na minus 12(największa (strata -10p)
Be 1
dzień kończymy z +3 pipsy(zarobku)
Niestety nie mam screenó gdyż znowu grałem na nie swoim kompie, a le na przyszłośc postaram się zapisywać zagrania na penie

podsumowanie piątku(granie na pałe i nie przestrzeganie własnych założeń skończyło się jak się pewnie domyśalcie sporą stratą )
transakcje 11
na plus 3(największy zysk +6p)
na minus 9 (największa strata -25p)-a propo tego zagranie to było mistrzostwo rozmawiałem z kolegą zobaczyłem coś tam na wykresie -zagranie z bardzo dużym stopem(jak dla mnie)-pomyślałem cena musi zawrócić no i niestety nie zawróciła

Dzień kończymy na -62 pipsy
Za to mogę sobie przyznać jeden plus ,że po tym zagraniu zamknełęm stronkę i stwierdizłem że ewentualnie jeśli coś odpale to dopiero w domu

Jeszcze jedno zagranie chciałbym pokazać(bo wydaje mi się że w takiej sytuacji cena zachowuje się bardzo podobnie) mianowicie jest duża świeca spadkowa (u mnie czerwona ) galopuje w dół do pewnego momentu i po chwili zawraca w postaci świecy zielonej czy w takiej sytuacji należy szybko realizować zyski?-wydaje mi się że tak

Ja natomiast zaczekałem -myślałęm że cena znowu będzie testować poziom zaznaczony a tu niestety zabrakło paru pipsów i zamiast czterdziestu paru pipsó zakończyłem na +3 bywa

Muszę dodatkowo(popracuje nad tym w weekend) opracować w końcu jakąś wstępną strategie bo niestety gubie się nieraz.

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

PODSUMOWANIE TYGODNIA DRUGIEGO
ILOŚĆ TRANSAKCJI 66
na plus 17
na minus 49
zysk/strata w pipsach -53
DD =4,7%
Ilość pipsów na koncie 1927

Podsumowanie Lipca

Ilość transakcji 100
na plus 26
na minus 70
Be 4

Założenia planowe wykonane w 10%(100/1000)

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

Od dziś postaram się trochę zmienić sposób prowadzenia dziennika. Utwierdzam się w przekonaniu , że ilość nie znaczy jakość ( pisał o tym mr. T oraz Songo ).Teraz będę się starał każdy set up opisać i zobaczymy co z tego wyjdzie-mam nadzieje że coś pozytywnego.

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

pozycja numer jeden stratna (-5 p)

Popełniłem bardzo prosty błąd nie poczekałem do momentu kiedy świeca się zamknie tylko zagrałem odruchowo co było bardzo złym zagraniem dodatkowo nie spojrzałem na większy interwał- gdzie dokładnie widać , że cena jest w strefie SR
dodatkowo bazowałem tylko i wyłącznie na LT to zdecydowanie za mało

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

wejście numer 2 i 3

Przy pierwszym wejściu sugerowałem się po prostu zachowaniem ceny, widoczne jest to po lewej stronie gdzie cena dochodzi do pewnego pułapu i następuje korekta o około 10 p i to wejście miało taki cel złapać min 10 pestek(przy stopie 5 p) no niestety cena tym razem nie poszła zgodnie z moim założeniem i stworzyła nowy lokalny szczyt. Postanowiłem to wykorzystać i ponownie zając pozycje tym razem o 2 p wyżej (przy poziomie 72.26) SL ustawiłem znowu w wysokości 5 pestek cena zaczęła iść w dobrym kierunku niestety znowu nie do końca odnalazłem się w sytuacji i gdy cena zaczęłą iść do góry postanowiłem zamknąć w połowie czerwonej świecy - co okazało się chociaż w części zrekompensować wejście numer 1. Ogólnie dwa trady kończe na plus dwa
Pytanie :
Czy na koncie real można ustawiać SL mniejszy niż 5 p???

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

wejśćia 4-6

Wejście numer cztery(na rysunku numer jeden) na początku cena szła w dobrym kierunku niestety po chwili coś mi zaczęło śmierdzieć (cena zaczęłą skakać i nosiłem się z zamiarem zamknięcia jej na 0 ale jednak zostawiłem no i zaliczyłem SL
kolejne wejśćie to zwykła głupota chciałem wstrzelić się w rynek podczas gdy świeca się formowała (muszę sobie zapisać tą zasadę zeby nie wchodzić kiedy cena walczy tzn, świeca się formuje , bo wtedy to jest loteria.
w Trzecim wejściu również na początku zaliczyłem fajny start +5 aby pare minut później zaliczyć SL - znowu natomiast miałem przeczucie aby brać to co jest po drugim lokalnym podejściu do ceny(retest na +5) ,ale nie wykorzystałem tego i niestety dzisiaj forex mnie zniszczył

ODPOWIEDZ