Skeczu z papugą nie będzie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
LikeIke
Bywalec
Bywalec

Skeczu z papugą nie będzie

Nieprzeczytany post autor: LikeIke »

cześć, jako że już postanowiłem założyć swój journal to może zanim zaczniemy opowiem pokrótce moją historię

zacznijmy więc od początku, od początku, bo już od małego "brzdąca" interesowałem się grami hazardowymi, świecące automaty w salonach gier przyciągały moją uwagę znacznie bardziej niż piłka czy samochody; dziś z perspektywy czasu ciężko jest mi powiedzieć czy rzeczywiście chodziło o ich koloryt czy tylko i wyłącznie o możliwość wrzucenia monety i wyciągnięcia szybkich i jakże łatwych pieniędzy

tu muszę przystanąć i przyznać, że zawsze kusiły mnie pieniądze, zawsze byłem chciwy i jak na ironię sporo mnie to kosztowało

pewnie wiele osób teraz zada sobie pytanie "ile?" jednak ja nie potrafię podać odpowiedzi, zainteresowanie to (choć powinienem zacząć raczej od słów "ta platoniczna miłość") wpędziło mnie z czasem w spore długi, które dziś muszę zwrócić, a zupełnie nie mam pomysłu jak to zrobić,

tzn. mam jeden pomysł, mianowicie - chcę zarobić na forexie

aby spłacić swoje długi, wyjść na swoje i zacząć zarabiać postanowiłem się jeszcze trochę zapożyczyć, a jako że zupełnie nie znam się na mechanizmach kierujących giełdą to we wczorajszy wieczór przyswoiłem sobie elementarną wiedzę z zakresu stawiania tarota; ponieważ jestem osobą bardzo mocno wierzącą w magię itp. sprawy, postanowiłem oprzeć swoje inwestowanie na rynkach walutowych właśnie na tzw. magii i kartach

pozycji nie będę zajmował zbyt często ponieważ karty nie zawsze są na tyle łaskawe aby wskazać dokładną godzinę, minutę i sekundę wejścia, niewykluczone że moje "setupy" będą pojawiać się tutaj raz na dwa-trzy dni, statystki z myfxbooka podepnę kiedy tylko nauczę się go obsługiwać i pieniądze z pożyczki wpłyną na moje konto w admiral markets ("dźwignia" 1:500)

pozdrawiam wszystkich użytkowników forum i zachęcam do czytania mojego "journala"
GO HARD OR GO HOME

Awatar użytkownika
Grzeesiek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Grzeesiek »

Witam, jak miło, ktoś z moich stron :) No jeszcze dziennika i pozycji zajmowanych dzięki kartom to tutaj chyba jeszcze nie było. Nie wiem tylko czy gra za pożyczoną kasę to dobry pomysł? Pozdrawiam i życzę powodzenia!
"...jest to na ogół człowiek pewny siebie, który doszedł do tego, kim jest, własną pracą i który potrafi pogodzić się z krytyką lub porażką, nie tracąc wiary w siebie. Człowiek ten nie dopuszcza do siebie uczuć zazdrości, zawiści ani lęku."

Awatar użytkownika
candleelephants2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: candleelephants2 »

LikeIke pisze:wpędziło mnie z czasem w spore długi, które dziś muszę zwrócić, a zupełnie nie mam pomysłu jak to zrobić
spoko, zawsze możesz sprzedać nerkę.
gdzieś jest to drzewo.

jbm8
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jbm8 »

candleelephants2 pisze:
LikeIke pisze:wpędziło mnie z czasem w spore długi, które dziś muszę zwrócić, a zupełnie nie mam pomysłu jak to zrobić
spoko, zawsze możesz sprzedać nerkę.
taki serial ostatnio mi wpadł, może się przyda ? :D ,sorry za OT

http://www.filmweb.pl/serial/Breaking+Bad-2008-430668

qba3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: qba3 »

LikeIke pisze:pozycji nie będę zajmował zbyt często ponieważ karty nie zawsze są na tyle łaskawe aby wskazać dokładną godzinę, minutę i sekundę wejścia, niewykluczone że moje "setupy" będą pojawiać się tutaj raz na dwa-trzy dni, statystki z myfxbooka podepnę kiedy tylko nauczę się go obsługiwać i pieniądze z pożyczki wpłyną na moje konto w admiral markets ("dźwignia" 1:500)
Wiem ,że nie powinno się komentować i krytykować przed końcowym efektem, no ale gościu przerażasz mnie, jedyne co ciśnie mi się na usta to orzesz kur*w ja pie*dole bo nie wierze
Big wheels keep on turning

Awatar użytkownika
rh-fx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rh-fx »

Może karty to jakiś sposób.

Ale do tego potrzeba MM + silna psychika + konsekwencja :)
- Co ja tutaj robię ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

wrzucaj tutaj swoje pozycje live, chetnie zagram odwrotnie i ustawie tp na twoim sl, o ile wiesz co to i masz zamiar uzywac,

zajrzalem do szklanej kuli ktora dawno temu przekazala mi babcia a jeszcze wczesniej babci przekazala jej babcia itd od setek lat ta kula jest w naszej rodzinie, niestety kula nie zna sie na forexie :cry: , zobaczylem tam jak tracisz wszystkie pieniadze "zainwestowane" w forex a nastepnie niczym hieny pozeraja Cie twoi wierzyciele

hazard + forex + pozyczka = wielkie klopoty

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

LikeIke pisze: już od małego "brzdąca" interesowałem się grami hazardowymi,
mocno bym się zastanawiał nad grą na FX w tym przypadku
LikeIke pisze:że zawsze kusiły mnie pieniądze, zawsze byłem chciwy i jak na ironię sporo mnie to kosztowało
to przykład,że masz małe szanse na tym rynku
LikeIke pisze:aby spłacić swoje długi, wyjść na swoje i zacząć zarabiać postanowiłem się jeszcze trochę zapożyczyć
a to moim zdaniem gwóżdż do trumny niestety....

napewno mój post nie jest zbyt optymistyczny dla Ciebie, ale tak to poprostu widzę.Reszta to kwestja czasu ile pozostaniesz na rynku.pzdr

jhgf
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jhgf »

rh-fx pisze:Może karty to jakiś sposób.

Ale do tego potrzeba MM + silna psychika + konsekwencja :)
Dokładnie najważniejsze to opanowanie szczególnie jak idzie nie w tą stronę,może nie będzie tak źle :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=vIMwMsY0 ... r_embedded

Awatar użytkownika
LikeIke
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: LikeIke »

karty podpowiadały, że o 13:31 warto było kupić eur/usd, kto chce niech gra przeciwnie

tp na 30 pipsów - do poprzednich szczytów z m5 w okolicach powiedzmy 1.4515, sl na 5 pipsów powinien wystarczyć, ja kiedy tylko będzie możliwość przestawię go na BE, rynek wydaje się być już lekko wyczerpany dzisiaj, transakcja wciąż jeszcze z konta demo

edycja:

chodzi oczywiście o czas admiral markets, a nie "nasz", żeby nie było wątpliwości
Ostatnio zmieniony 26 lip 2011, 15:28 przez LikeIke, łącznie zmieniany 1 raz.
GO HARD OR GO HOME

ODPOWIEDZ