Seb journal
teraz podsumowując powyższy trade wiem że popełniłem błąd gdyż nie zauważyłem lokalnego SR z poziomu 14383-85 poziom ten był testowany co najmniej 2 razy i chyba lepiej było zamknąć go przy RR 1:7 , no ale cóż 20 pestek też nie jest złym rezultatem
Oczywiście uwierzyłem w siebie kolejne zlecenie na sell , nie ustawiłem SL no i bach minus 12p (brak samodyscypliny)
Oczywiście uwierzyłem w siebie kolejne zlecenie na sell , nie ustawiłem SL no i bach minus 12p (brak samodyscypliny)
"ponosiłem porażkę za porażką-to dlatego odniosłem sukces" Michael Jordan
podsumowanie dnia drugiego
Niestety teń dzień również na minus tym razem -17 p przy 19 tradech
na plus 5 największy plus 21
na minus 12 największa strata
BE 0
Wszystkie zagrania na parze eur/usd
Niestety nie mam jak zamieścić screnów gdyż grałem w pracy i nie zapisałem na penie.
Okey teraz chciałbym pokazać jak zauważyłem bardzo fajny trade i z niego nie skorzystałem bo bałem się stracić zysku na pierwszej transakcji w postaci 10-15 pestek, a cena tak pięknie zleciała . Niestety dla mnie ale na pewno w przyszłości pojawią się jeszcze takie złote strzały
wykres D1
Niestety teń dzień również na minus tym razem -17 p przy 19 tradech
na plus 5 największy plus 21
na minus 12 największa strata
BE 0
Wszystkie zagrania na parze eur/usd
Niestety nie mam jak zamieścić screnów gdyż grałem w pracy i nie zapisałem na penie.
Okey teraz chciałbym pokazać jak zauważyłem bardzo fajny trade i z niego nie skorzystałem bo bałem się stracić zysku na pierwszej transakcji w postaci 10-15 pestek, a cena tak pięknie zleciała . Niestety dla mnie ale na pewno w przyszłości pojawią się jeszcze takie złote strzały
wykres D1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 22 lip 2011, 22:19 przez seb23mj, łącznie zmieniany 1 raz.
teraz podsumuje pierwszy tydzień (a raczej ostatnie dawa dni tygodnia )
ilość tradów 34
na plus 9
na minus 22
Be 3
Łączny zysk/strata -20 pipsów
Aktualny stan konta 1980 jednostek(gdzie 1p=1j)
DD -1%
Jeszcze wyjaśnie dlaczego 2000 jednostek to stan mojego konta od którego zaczynam. Przemyślalem sobie , że jeżeli wszystko będzie szło w dobrym kierunku to wtedy postaram się wpłacić 2000 zł . Zaczne tak jak tutaj 1 pips=1 jednostka=1 zł. Wtedy to pozwoli mi w miare długo się utrzymać na rynku nawet jeśli będę miał dłuższy okres niepowodzenia gdyż ryzykuje tylko 0,5 %. Oczywiście jeżeli wszystko będzie szło w dobrym kierunku wtedy będę chciał minimalnie zwiększać każdego miesiąca o te 0,25% aby dojść do poziomu max-1,5 -2%. -Stopniowe przyzwyczajanie psychiki do ryzyka i co raz większej wartości na pozycje

ilość tradów 34
na plus 9
na minus 22
Be 3
Łączny zysk/strata -20 pipsów
Aktualny stan konta 1980 jednostek(gdzie 1p=1j)
DD -1%
Jeszcze wyjaśnie dlaczego 2000 jednostek to stan mojego konta od którego zaczynam. Przemyślalem sobie , że jeżeli wszystko będzie szło w dobrym kierunku to wtedy postaram się wpłacić 2000 zł . Zaczne tak jak tutaj 1 pips=1 jednostka=1 zł. Wtedy to pozwoli mi w miare długo się utrzymać na rynku nawet jeśli będę miał dłuższy okres niepowodzenia gdyż ryzykuje tylko 0,5 %. Oczywiście jeżeli wszystko będzie szło w dobrym kierunku wtedy będę chciał minimalnie zwiększać każdego miesiąca o te 0,25% aby dojść do poziomu max-1,5 -2%. -Stopniowe przyzwyczajanie psychiki do ryzyka i co raz większej wartości na pozycje
wieczorne wejścia na usd/jyp 1 +8 oraz 3 razy na gbp/usd +17
Musze na przyszłość zapamietać że cena na początku sesji strasznie skacze +/- 6-8 pipsów jak dla mnie masakra dlatego zaciskałem SL max 8 od razu kiedy była możliwość to przestawiałem po jeden pips aby Sl był max 5
odpowiednio wejścia na gbp/usd
1)+4
2) +5
3) +8
tak z ciekawości zapytam czy na ECN są spready? bo w moim przypadku wynosił on aż 11 p na czterech pozycjach ( w tym 9 na gbp/usd) to trochę dużo względem zysku
Musze na przyszłość zapamietać że cena na początku sesji strasznie skacze +/- 6-8 pipsów jak dla mnie masakra dlatego zaciskałem SL max 8 od razu kiedy była możliwość to przestawiałem po jeden pips aby Sl był max 5
odpowiednio wejścia na gbp/usd
1)+4
2) +5
3) +8
tak z ciekawości zapytam czy na ECN są spready? bo w moim przypadku wynosił on aż 11 p na czterech pozycjach ( w tym 9 na gbp/usd) to trochę dużo względem zysku
Odnośni niedzielnej gry
Z perspektywy parunastu godzin widzę że popełniłem błąd dlatego, że założyłem sobie zarówno na gbp/usd usd/jyp pewne tp jednak bałem się zostawić pozycje na noc gdy rano wstałem zobaczyłem że cena bez większego oporu dotarła do zaznaczonych celów no szkoda ale trudno
Z perspektywy parunastu godzin widzę że popełniłem błąd dlatego, że założyłem sobie zarówno na gbp/usd usd/jyp pewne tp jednak bałem się zostawić pozycje na noc gdy rano wstałem zobaczyłem że cena bez większego oporu dotarła do zaznaczonych celów no szkoda ale trudno
udał sie niezły skalpik na kablu sl 3 RR1:7 więc nie jest źle natomiast po chwili stwierdziłem że i tak nie zrobiłem optymalnego wyjścia które powinno być około sześć pipsów szybciej, ale miałem nadzieje że cena po małej korekcie pójdzie dalej w dół no niestety
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
miałem ograniczyć ilość wejść a tu bach i chyba że poczułem się zbyt mocno bo miałem 4 wejśćia pod rząd udane że jestem już guru:) i dzisiaj w pracy(ze względu na nudy) zacząłem wchodzić trochę przed rynkiem efekt minus 31 pipsów - za bardzo w siebie wierzyłem za każdym razem tłumacząc sobie że to chwilowe i cena za chwile będzie szła zgodnie z kierunkiem no niestety stało się jak się stało
Musze ograniczyć wejścia i to zdecydowanie to jest jak narazie cel numer jeden , chciałbym wyszukiwać set upów z potencjalnym zyskiem minimum 10 pipsów(sl5). Postaram się jutro wykonać max do 10 wejść i tak stopniowo obniżać do max. 3-5
Podsumowanie dzisiejszego dnia
Na plus 3 (największy póki co +20), mam jeszcze otwartą pozycję na usd/cad(póki co +7 zabezpieczone)
na minus 10(największa strata 11 pipsów)
Suma =-24
Musze ograniczyć wejścia i to zdecydowanie to jest jak narazie cel numer jeden , chciałbym wyszukiwać set upów z potencjalnym zyskiem minimum 10 pipsów(sl5). Postaram się jutro wykonać max do 10 wejść i tak stopniowo obniżać do max. 3-5
Podsumowanie dzisiejszego dnia
Na plus 3 (największy póki co +20), mam jeszcze otwartą pozycję na usd/cad(póki co +7 zabezpieczone)
na minus 10(największa strata 11 pipsów)
Suma =-24
Ostatnio zmieniony 26 lip 2011, 10:22 przez seb23mj, łącznie zmieniany 1 raz.