Seb journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

Seb journal

Nieprzeczytany post autor: seb23mj »

wymyśliłem sobie , że zaczne prowadzik dziennik (po raz kolejny). Tym razem jednak skupiam się na skalpingu. Chciałbym wykonywać od 30-100 wejść tygodniowo co jest równoznaczne z łapaniem małych ruchów 10-15 pestek. Postaram się oczywiście jeżeli czas pozwoli w miare często uaktualniać journala. Również chciałbym zamieszczać mój najlepszy oraz najgorszy trade wraz z krótką informacją która pozwoli przedstawić mój tok rozumowania.

Kolejne założenie to wykonać co najmniej 1000 tradów i wtedy zobaczymy czy mogę zastanawiać się nad kontem real.Boje się równocześnie że będę wykonywał trady od niechcenia co jest moim największym problemem oraz zbyt pochopne będę wchodził i wychodził z ruchu.

Nie przewiduje większego stopa niż 7-8pipsów. Chciałbym aby RR wynosił w granicach 2-2,5(byłoby super)

Pary walutowe to eur/usd gbp/usd usd/chf - lecz nie wykluczam,że rózwnież jeżeli zobaczę możliwości na innych parach to wejde w trade
:D :D :D
Zamierzam posiłkować się dziennikiem grafmax asmo(PA) i może jeszcze z dwoma trzema

Co tydzień oczywiście podsumowanie :D
Okey to na tyle do zobaczenia jutro (pierwszy dzień)
Ostatnio zmieniony 21 lip 2011, 16:05 przez seb23mj, łącznie zmieniany 1 raz.
"ponosiłem porażkę za porażką-to dlatego odniosłem sukces" Michael Jordan

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

seb23mj pisze:gramfx
grafmax
:wink:
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

jbm8
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jbm8 »

Oby nie zabrakło zapału, Powodzenia!

:D

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

zapomniałem dodać że pula jaką będę miał do dyspozycji to 2000 pipsów, poźniej postaram się wrzucić pierwszą aktualizacje

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

grafmax
poprawione dzieki :D

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

Podsumowanie dnia pierwszego

Niestety dzisiaj nie miałem za wiele czasu na gre załapałem się na ostatnie półtora godziny sesji amerykańskiej.

Wszystkie trady wykonałem na parze eur/usd
łączna ilość 11
na plus 3 największy zysk +15
na minus 7 największa strata -7
Be 1

Zarobiłem 4 pipsy :D :D :D

Najlepsze wejście
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

Najgorszy trade
Gdy teraz na to patrze to jest to dla mnie nie zrozumiałe . Po prostu było to głupie wejście które nie powinno mieć miejsca. W sumie to gdy patrze na te dzisiejsze wejścia to uważam że co najmniej 4-5 wejść nietrafionych(mały sl 3-5 pestek) nie powinny być zrealizowane , wydaje mi się ze wejście jest w dobrym momencie a tak naprawdę staram się wyprzedzić rynek i po chwili skapa ,że rynek nie dał odpowiedniego sygnału na zajęcie pozycji i szybko realizuje małą stratę .-podpałka

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

znowu ten sam błąd pazerność i wejścia bez analizy -17 p,
Dzień jednak kończe na -13
Ilość wejść 13(średnio trace pipsa na wejście) :(

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

seb23mj pisze:Najgorszy trade
Gdy teraz na to patrze to jest to dla mnie nie zrozumiałe . Po prostu było to głupie wejście które nie powinno mieć miejsca. (...)
Mam często tak samo.Ale jeżeli masz zamiar łapać po 10-20 trejdów dziennie,to przygotuj się że sporo takich "szoków" Cię może spotkać.

Z tego co mi doradzono,nie warto się bawić w takie coś co robisz.
Tzn.moja teoria początkowo była taka -"Im więcej wejść,tym szybciej poznam rynek,i to co się tutaj dzieje" ,ale z drugiej strony jak się przyzwyczaje do gry po 10-20 pozycji to nie będzie to dobra opcja.

To raczej zależy od przypadku,ale ja mam tak że po 2-3 przegranych pod rząd,czuje pewne zdenerwowanie,wkurzenie... po chwili patrzę i mówię"na dołku zagrałem S..WTF?

A wniosek z tego taki że lepiej przepuscić kilka trejdów(niepewnych) i wskoczyć w ten "pewniejszy".

Wydaje się to proste,a jednak ...

Mam nadzieje,że za bardzo nie naśmieciłem,ale na fx jak i w większości -jakość > ilość .Zrozumieć->zastosować->czerpać zyski ;)(optymistyczna wersja;) )

Pozdrawiam i powodzenia

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

wszedłem w momencie gdy cena testowała po raz trzeci poziom 1.4437. Wejście spóźniłem o 15 pipsów (niestety dopiero co dotarłem do pracy)ale cena i tak jedzie w dół. Ustawiam sobie tp1 na poziomie 14351

nieaktualne cena zawraca odbicie od poziomu 14400 czy warto było realizować zyski na tym poziomie zawsze to + 20-25 p ???

PS do wczorajszego dnia jeszcze przed snem wszedłem w rynek na eur/usd 2 razy 1 =+20 2= -5 suma +15 :D

ODPOWIEDZ