majacek journal
Zamknąłem wszystkie pozycje, jutro mogę mieć problem z doglądaniem interesu na kompie, a na komórce niewiele widać.
eurgbp zamknięty na 0,8984 (+27 pips)
usdchf zamknięty na 0,8401 (+58 pips)
eurchf zamknięty na 1,2123 (+114 pips)
gbpchf zamknięty na 1,3495 (+72 pips)
gbpusd zamknięty na 1,6062 (+2 pips) - kompletnie bez sensu wejście, ale czasami trudno się powstrzymać
Rano jak zobaczyłem wykresy widać było od razu, że dzień będzie należał do chf. W sumie 273 pipsów. Duża ilość pozycji - zupełnie bez przestrzegania MM, ale jakoś poszło.
eurgbp zamknięty na 0,8984 (+27 pips)
usdchf zamknięty na 0,8401 (+58 pips)
eurchf zamknięty na 1,2123 (+114 pips)
gbpchf zamknięty na 1,3495 (+72 pips)
gbpusd zamknięty na 1,6062 (+2 pips) - kompletnie bez sensu wejście, ale czasami trudno się powstrzymać
Rano jak zobaczyłem wykresy widać było od razu, że dzień będzie należał do chf. W sumie 273 pipsów. Duża ilość pozycji - zupełnie bez przestrzegania MM, ale jakoś poszło.
Szybki skalp na usdchf podczas danych, bez żadnej analizy. Jak rosło, uznałem, że nie powinno przebić oporu sprzed dwóch dni i zacznie spadać. Wyszedłem wcześnie, ponieważ obawiałem się, że pejsy zaczną zwalać metale i usd się wzmocni. Czekam na jeszcze jedną poważną korektę na złocie i to mnie trochę hamuje przed graniem przeciwko usd.
+35 pips
+35 pips
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kolejne wejście w eurusd L na 1,4321 - pinbar na D1. Zaraz potem zaczęło ostro spadać, ledwo udało mi się zamknąć na +18 pips. Nie tak to miało być. Wnioski: ten pinbar był na zbyt wysokim swingu żeby wchodzić L, poza tym nie wszystkie pinbary wychodzą. Od jutra tydzień przerwy od komputera i komórki - wakacje
Wczoraj eurgbp L 0,8731, powodem formujący się pinbar na D1, ostrożne wejście małą kwotą, zamknięcie 0,8760 (+29pips)
Wieczorem S gbpaud 1,5141, powodem formujący się pinbar, wejście z kierunkiem trendu
Dziś eurgbp L 0,8777, powód: pinbar na D1, zatrzymanie spadku na fibo 50, wejście zgodne z trendem na W1
Wieczorem S gbpaud 1,5141, powodem formujący się pinbar, wejście z kierunkiem trendu
Dziś eurgbp L 0,8777, powód: pinbar na D1, zatrzymanie spadku na fibo 50, wejście zgodne z trendem na W1
Kilka wejść L na eurgbp, w sumie +72 pips
S gbpaud zamknięty w poniedziałek +36 pips
Dzisiaj L na gbpcad. Powody: pinbar na D1 (słaby, ale zawsze), zatrzymanie spadków w okolicach 1,53 - parokrotnie testowane. SL 100 pips, TP 200 i 300 pips - w każdym razie spróbuję wytrzymać do tych poziomów.
S gbpaud zamknięty w poniedziałek +36 pips
Dzisiaj L na gbpcad. Powody: pinbar na D1 (słaby, ale zawsze), zatrzymanie spadków w okolicach 1,53 - parokrotnie testowane. SL 100 pips, TP 200 i 300 pips - w każdym razie spróbuję wytrzymać do tych poziomów.
Po wakacyjnej przerwie wracam do prowadzenia dziennika.
Dzisiejsze trady:
L na EURNOK - pinbar na dziennym, na wsparciu, ropa ma ochotę spaść, a NOK jest silnie z nią skorelowany. Wejście: 7,7027, zamknięty na 7,7254. Jak spadnie, wejdę jeszcze raz.
EURGBP - wczoraj S na 0,8806, dziś zamknięte na 0,8784. Powód: na D1 wyraźny opór, słaby pin, ogólnie szybki trade mikrolotem bez większego przekonania że coś z tego będzie
Dzisiejsze trady:
L na EURNOK - pinbar na dziennym, na wsparciu, ropa ma ochotę spaść, a NOK jest silnie z nią skorelowany. Wejście: 7,7027, zamknięty na 7,7254. Jak spadnie, wejdę jeszcze raz.
EURGBP - wczoraj S na 0,8806, dziś zamknięte na 0,8784. Powód: na D1 wyraźny opór, słaby pin, ogólnie szybki trade mikrolotem bez większego przekonania że coś z tego będzie