Tak, wszystko robię w javowej aplikacji.paweldobkowski pisze: Tam kwotujesz i tam składasz zlecenia?
Pie
-
- Gaduła
-
- Gaduła
Poprzedni zamknięty na +2 i jeszcze jeden trochę poza konkursem:

Tak, wiem, że stop jest przesunięty na BE. Musiałem na chwilę wyjść.
Aktualnie pracuję nad przerzuceniem się bardziej na long-term więc mało gram. Wrócę do dziennika jak najszybciej będę mógł i będę miał ochotę.
EDIT: zamknięty ręcznie na +18 czy coś takiego
EDIT2: jeszcze jeden long @ 1.4169
out +8 chociaż myślę, że jest szansa na dużo wyżej.

Tak, wiem, że stop jest przesunięty na BE. Musiałem na chwilę wyjść.
Aktualnie pracuję nad przerzuceniem się bardziej na long-term więc mało gram. Wrócę do dziennika jak najszybciej będę mógł i będę miał ochotę.
EDIT: zamknięty ręcznie na +18 czy coś takiego
EDIT2: jeszcze jeden long @ 1.4169
out +8 chociaż myślę, że jest szansa na dużo wyżej.
-
- Gaduła
- Spekulant83
- Gaduła
Miałem umieścić screena z tradingu dzisiejszego dnia jednak tego nie zrobię ponieważ korzystam z JFOREX i żeby był widoczny zysk to musi być ID transakcji pokazane. Miałem tak dużo scalpów bo włączyłem sobie M1, że napisy zakrywają wykres i jest jeden wielki młyn.
Pokażę jak poziomy miałem oznaczone:

Nie zaznaczam strzałkami wejść bo każdy nawet średnio rozgarnięty rozpoznaje co dziś można było zrobić z rynkiem i jego uczestnikami. Tylko sobie wyobraźcie.
Bilans dnia:
- na plus: 31 wejść
- na minus: 10 wejść - byłem w firmie, odchodziłem od kompa, wejście było scalpowe zakończenie spaprane przez nieobecność przy kompie z powodu NAGŁEJ potrzeby oderwania się od niego.
Ogólnie średnio jestem zadowolony z powodu braku narzędzi ułatwiających trading. Ale zbieram narzędzia warsztatu. Dziś przykładowo dorwałem Indicator, który pokazuje mi przy aktualnej świeczce - ile czasu jest do końca danej świeczki i jaki spread (idealne do scalpu i nie tylko); nazwa: Spread and Time - dostępne na forum Dukasa.
Brakuje mi czegoś fajnego dot. MarketDepth. Brakuje jeszcze kilku narzędzi.
PS. Otwarcie shorta przed 5 minutami na +15 pips.
PS2. Sorry za okrojone przedstawienie kwestii ale uważam, że jeśli każdy przeczyta od początku wątek i będzie to testował godzinami dzień w dzień to osiągnie zadowolenie ze swojego tradingu - przydałoby się coś świeżego.
PS3. Jutro dodam jakieś wejścia (na siłę) mentalnie uważam, że dla każdego wszystko jest jasne - dorzucę coś tam swojego ale Ameryki nie odkryłem i nie wiem czy to nie śmieszność takie coś dostawiać.
AD PS3. Dzisiaj w tym scalpingu używałem metod PA...HH HL LH LL - i w sumie to zgarniałem każdy znaczący ruch rynku ze skutkiem na mały + przy małych korekcinach.
Wnioski odnośnie mnie: zauważyłem, że lubię szerokiego zakresu konsole jak ta dzisiaj. Świetnie mi idzie - przecież to od bandy do bandy. Dzisiaj konsolka miała ok 65 pipsów - zacnie.
Z czym mam problem? Problem mam z...trendami jeśliby nazwać trendem ruch który występuje na np. H1 o zasięgu np. 200, 100 pips z małymi korektami robiący ten ruch HH HL LH LL. W konsoli nie mam problemu z korektami i tymi minitrendami - mam poczucie bezpieczeństwa w postaci dwóch S/D na dole i u góry (TAK JAK DZISIAJ) i dużo zarabiam. Ale wcześniej wspomniane długie ruchy...
Wydaje mi się, że problem z nimi mam z powodu korekt, co do których nie jestem pewien czy są po prostu korektami czy też trend postanowił się odwrócić o ile przyjąć za odwrócenie sytuację w której biegnie w drugą stronę cena o np. 50 pips (z perspektywy precyzyjnych wejść i M5 to już trend w przeciwną stronę dla mnie).
Myślę, że nie ja jeden mam z tym problem. Myślę, że to istotne skupić się na tej kwestii. I tak to zrobię. Jeśliby ktoś się dołączył do rozpoznania problemu byłoby wspaniale.
Edit: Scalp na kablu:

Na dziś trading kończę. Wrócę do domu to podsumowanie dnia. I tak dzień w dzień - ciężka praca (czyt. nauka, testowanie i ulepszanie strategii). Bez niej nic samo nie przyjdzie.
Pokażę jak poziomy miałem oznaczone:

Nie zaznaczam strzałkami wejść bo każdy nawet średnio rozgarnięty rozpoznaje co dziś można było zrobić z rynkiem i jego uczestnikami. Tylko sobie wyobraźcie.
Bilans dnia:
- na plus: 31 wejść
- na minus: 10 wejść - byłem w firmie, odchodziłem od kompa, wejście było scalpowe zakończenie spaprane przez nieobecność przy kompie z powodu NAGŁEJ potrzeby oderwania się od niego.
Ogólnie średnio jestem zadowolony z powodu braku narzędzi ułatwiających trading. Ale zbieram narzędzia warsztatu. Dziś przykładowo dorwałem Indicator, który pokazuje mi przy aktualnej świeczce - ile czasu jest do końca danej świeczki i jaki spread (idealne do scalpu i nie tylko); nazwa: Spread and Time - dostępne na forum Dukasa.
Brakuje mi czegoś fajnego dot. MarketDepth. Brakuje jeszcze kilku narzędzi.
PS. Otwarcie shorta przed 5 minutami na +15 pips.
PS2. Sorry za okrojone przedstawienie kwestii ale uważam, że jeśli każdy przeczyta od początku wątek i będzie to testował godzinami dzień w dzień to osiągnie zadowolenie ze swojego tradingu - przydałoby się coś świeżego.
PS3. Jutro dodam jakieś wejścia (na siłę) mentalnie uważam, że dla każdego wszystko jest jasne - dorzucę coś tam swojego ale Ameryki nie odkryłem i nie wiem czy to nie śmieszność takie coś dostawiać.
AD PS3. Dzisiaj w tym scalpingu używałem metod PA...HH HL LH LL - i w sumie to zgarniałem każdy znaczący ruch rynku ze skutkiem na mały + przy małych korekcinach.
Wnioski odnośnie mnie: zauważyłem, że lubię szerokiego zakresu konsole jak ta dzisiaj. Świetnie mi idzie - przecież to od bandy do bandy. Dzisiaj konsolka miała ok 65 pipsów - zacnie.
Z czym mam problem? Problem mam z...trendami jeśliby nazwać trendem ruch który występuje na np. H1 o zasięgu np. 200, 100 pips z małymi korektami robiący ten ruch HH HL LH LL. W konsoli nie mam problemu z korektami i tymi minitrendami - mam poczucie bezpieczeństwa w postaci dwóch S/D na dole i u góry (TAK JAK DZISIAJ) i dużo zarabiam. Ale wcześniej wspomniane długie ruchy...
Wydaje mi się, że problem z nimi mam z powodu korekt, co do których nie jestem pewien czy są po prostu korektami czy też trend postanowił się odwrócić o ile przyjąć za odwrócenie sytuację w której biegnie w drugą stronę cena o np. 50 pips (z perspektywy precyzyjnych wejść i M5 to już trend w przeciwną stronę dla mnie).
Myślę, że nie ja jeden mam z tym problem. Myślę, że to istotne skupić się na tej kwestii. I tak to zrobię. Jeśliby ktoś się dołączył do rozpoznania problemu byłoby wspaniale.
Edit: Scalp na kablu:

Na dziś trading kończę. Wrócę do domu to podsumowanie dnia. I tak dzień w dzień - ciężka praca (czyt. nauka, testowanie i ulepszanie strategii). Bez niej nic samo nie przyjdzie.
"Mówisz, że nie możesz, to nie możesz.
Mówisz, że możesz, to możesz.
Więc sobie wybierz" - Mistrz Zen Seung Sahn
Mówisz, że możesz, to możesz.
Więc sobie wybierz" - Mistrz Zen Seung Sahn
od 100$ do milionera live, potem ,ze sie nie chce , ze moze sie znudzic takie koszenie, ze broker przeszkadza, chociaz wczsniej nie przeszkadzal, dlaczego nie zalozyc sobie konta pamm za kila tysiecy euro co nie jest jakas wielka kwota, nakosic setki procent w ciagu roku napewno potem inni sie podlaczal ze swoja kasa, a potem juz tylko lista forbsa , wywiady, teledyski;), czy ta historia nie ma konca?? takie filozoficzne rozwazania
Trzeba określić cele I zrobić to mądrze,To do czego dążę to sława i pieniądze,Chce mieć tak jak książę:Posiadłość i pałac,Własną podobiznę w skałach,Tak jak prezydenci w Stanach ,Spędzać życie na muzyce i niekończących balach,
-
- Gaduła
Ka7, ale, z, Ciebie, gadułaka7 pisze:od 100$ do milionera live, potem ,ze sie nie chce , ze moze sie znudzic takie koszenie, ze broker przeszkadza, chociaz wczsniej nie przeszkadzal, dlaczego nie zalozyc sobie konta pamm za kila tysiecy euro co nie jest jakas wielka kwota, nakosic setki procent w ciagu roku napewno potem inni sie podlaczal ze swoja kasa, a potem juz tylko lista forbsa , wywiady, teledyski;), czy ta historia nie ma konca?? takie filozoficzne rozwazania

proof:

Teraz, jak, dolar, ma, umrzeć, lepiej, wpłacić, 2,5mln, euro, na, konto, co, nie, jest, jakas, wielka, kwota, i, otworzyc, long, na, złocie, na, maksymalnej, dzwigni, bez, stop, lossa, i jechać, na, narty, do, Aspen.
Nie było mnie parę dni a tu się nic nie zmienia. Nikt nie wkleja wykresów ani nie piszę nic wartościowego (poza postem Spekulanta). Adam - musimy poważnie porozmawiać

podalem taka kwote bo np w alparii 3000$ to kwota wymagana do otworzenia konta pamm i zarzadzania pieniedzmi innych, to ledwie 3000% z tych 100$ ktore masz pomnozyc, ale skoro 2,5 mln euro to dla ciebie drobne , widocznie cie nie docenialem, juz masz ta kase czy to dopiero z tych 100$ zrobisz jak juz broker przestanie przeszkadzac?
pewnie to co pisze jest traktowane jako niepotrzebne czepianie sie ale ja takze jestem zainteresowany setkami i tysiacami procent zysku

Trzeba określić cele I zrobić to mądrze,To do czego dążę to sława i pieniądze,Chce mieć tak jak książę:Posiadłość i pałac,Własną podobiznę w skałach,Tak jak prezydenci w Stanach ,Spędzać życie na muzyce i niekończących balach,
-
- Gaduła
W ciągu 100 postów zostałem 2 razy zaatakowany. Niewiarygodne.ka7 pisze:podalem taka kwote bo np w alparii 3000$ to kwota wymagana do otworzenia konta pamm i zarzadzania pieniedzmi innych, to ledwie 3000% z tych 100$ ktore masz pomnozyc, ale skoro 2,5 mln euro to dla ciebie drobne , widocznie cie nie docenialem, juz masz ta kase czy to dopiero z tych 100$ zrobisz jak juz broker przestanie przeszkadzac?pewnie to co pisze jest traktowane jako niepotrzebne czepianie sie ale ja takze jestem zainteresowany setkami i tysiacami procent zysku
Pisałem oczywiście dalej ponieważ było parę osób, które brały udział i chciały się uczyć. Teraz udziału nie bierze nikt a ja dyskutuję z jakimś dzieckiem. NIEWIARYGODNE.
Nie łam się...W ciągu 100 postów zostałem 2 razy zaatakowany. Niewiarygodne.
Pisałem oczywiście dalej ponieważ było parę osób, które brały udział i chciały się uczyć. Teraz udziału nie bierze nikt a ja dyskutuję z jakimś dzieckiem. NIEWIARYGODNE