Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
spred
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: spred »

w opisie tego systemu napisano ze jak cena osiagnie linie sell lub linie buy to rozlega sie komunikat dzwiekowy oraz wyswietlane jest okno powiadomienia. U mnie nie pojawiaja sie zadne powiadomienia, czy wy je macie? bardzo by mi zalezalo na takim powiadomieniu dzwiekowym, te linie sell i buy sa ruchome wiec ustawianie na sztywno zwyklych alarmow jest nieprzydatne...

pojawilo mi sie powiadomienie ale nie wiem czy przypadkiem nie dlatego ze zmienilem jakis parametr z wartosci false na true.

Diudiu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Diudiu »

spred pisze:w opisie tego systemu napisano ze jak cena osiagnie linie sell lub linie buy to rozlega sie komunikat dzwiekowy oraz wyswietlane jest okno powiadomienia. U mnie nie pojawiaja sie zadne powiadomienia, czy wy je macie? bardzo by mi zalezalo na takim powiadomieniu dzwiekowym, te linie sell i buy sa ruchome wiec ustawianie na sztywno zwyklych alarmow jest nieprzydatne...

pojawilo mi sie powiadomienie ale nie wiem czy przypadkiem nie dlatego ze zmienilem jakis parametr z wartosci false na true.
No własnie dlatego ci się pojawiło. Standardowo oba powiadomienia są ustawione na false

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher »

Bawiłem się rok temu NLA. Fajny system ale jak każdy wymaga własnej pracy. Nic nie jest za darmo :) . Może kiedyś do niego wrócę gdy będę miał więcej czasu.

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

NLA to rewelacyjny sys. ale bez podstaw PA będzie ciężko :)
jeżeli miałbym coś pomóc to zerknijcie na scr. poniżej (bez rysowania wsparć i oporów się nie obejdzie - powodzenia) :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

TeXs, z jakich średnich zbudowałeś ten kanał ?

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

no to jeszcze jedno, może komuś się to przyda :)

Jak pewnie zauważyliście na moim poprzednim scr. korekta zazwyczaj nie dociera do naszego poprzedniego sr. więc ciężko określić czy to już :)
Wystarczy wtedy pociągnąć zwykłą lt która powinna określić obszar gdzie można spodziewać się końca korekty.

Na poniższym scr. aktualna sytuacja na edku, nie jest to jakieś mistrzostwo ale jakiś przykład trzeba było znaleźć.

powodzenia,

edit 1:
ok, zobaczymy co z tego wyjdzie
- wyrysował się fajny SR, cena doszła do LT - wszedłem na sella, TP ustawione przed kolejnym SR.
sl=7p
tp=50
szczegóły na drugim scr. (nla_setup)

edit 2:
niestety nie doszło do TP, zabrakło niedużo
wyjście ręcznie ale i tak te kilka pipów wpadło (+26)

Generalnie chciałem Wam pokazać, że na podstawie PA można wyznaczyć koniec korekty (to dojście do kanału)
- wyznaczając SR i dodatkowo potwierdzając to LT

powodzenia,

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

No to może trochę lepszy przykład w oparciu o SR (na pełnym poziomie 1.6100) oraz LT która ładnie zbiegła się z tym SR'em

Cena wróciła do kanału napotkała na problem z dalszym wzrostem (SR i LT)
ot i taki prosty setup

Jeszcze raz powodzenia
nie zrażajcie się niepowodzeniami

Dodano po 7 godzinach 8 minutach:

hmm ...
zero komentarzy ... (nie lubię się produkować sam do siebie )

no to może wrzucę na bardziej standardowym szablonie - (a i wszytko podaję w czasie rzeczywistym a nie po fakcie - liczę, że komuś to pomoże)
zerknijcie na poniższy scr, dla kabla i oceńcie czy miejsce zaznaczone czerwonym kółkiem nie wydaje się dość fajnym setupem dla sella ?

1. SR na poziomie 1.6066
2. LT po ostatnich szczytach
3. Fibo 61 (jak pociągnie się po innych to wypada 50 i 38 )
więc jeśli dociągną do tego miejsca to powinno być na tyle wystarczająca ilość barier, że zawrócą

edit 1:
wszedłem, wejście co do pipsa :)
sl=5 tp=50
scr o nazwie nla_kabel_wejście

edit 2:
niestety nie weszło, zaliczyłem SL

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

TeXs, wcale nie piszesz sam do siebie :)
Mam pytanie co do wyznaczania SR, te przerywane linie są wyznaczane na podstawie HH i LL ostatnio ukształtowanych np. na H1, czy bardziej "starych" , jeśli rozumiesz co mam na myśli.

P.s. aha , czekam na screen z TP :)

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Co do SR to sprawa wygląda dość prosto:
- uruchamiam tf na h1, przełączam się na liniowy
- rysuję linie (idalny sr to taki który był zarówno wsparciem jak i oporem)
- następnie przełączam się na bary/świeczki i nieznacznie poprawiam linie (szczyty/dołki) zwracam też uwagę na okrągłe poziomy
- następnie wrzucam fibo i sprawdzam czy któraś z wcześniej narysowanych linii nie pokrywa się z fibo (zaznaczam ją innym kolorem) co daje mi dodatkową informację, że dany SR jest mocnijeszy

Co do TP to tak jak wcześniej napisałem, nie weszło :)
zaliczyłem 5p sl

W tej chwili poluję na kabla, wejście mocno spóźnione :(
zgodnie z moją startegią (nie jest to NLA) powinno wylądować na poziomie 1.6100 (tam też ląduje trzydziestka ósemka fibo)

edit
niewiarygodne :)
przez to, że zmieniłem szablon i patrzę na NLA to nie mogę się odpowiednio wstrzelić w poziom
Znowu uciekło mi wejście, tym razem na ejku (miało byc wejście na SR i fibo 38)

tomeczek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tomeczek »

a jak wyznaczasz tp ?

i co jak poziom jest tylko oporem albo tylko wsparciem ?

ja wszedłem w coś takiego

ODPOWIEDZ