w opisie tego systemu napisano ze jak cena osiagnie linie sell lub linie buy to rozlega sie komunikat dzwiekowy oraz wyswietlane jest okno powiadomienia. U mnie nie pojawiaja sie zadne powiadomienia, czy wy je macie? bardzo by mi zalezalo na takim powiadomieniu dzwiekowym, te linie sell i buy sa ruchome wiec ustawianie na sztywno zwyklych alarmow jest nieprzydatne...
pojawilo mi sie powiadomienie ale nie wiem czy przypadkiem nie dlatego ze zmienilem jakis parametr z wartosci false na true.
Never Lose Again by DRAGON33
No własnie dlatego ci się pojawiło. Standardowo oba powiadomienia są ustawione na falsespred pisze:w opisie tego systemu napisano ze jak cena osiagnie linie sell lub linie buy to rozlega sie komunikat dzwiekowy oraz wyswietlane jest okno powiadomienia. U mnie nie pojawiaja sie zadne powiadomienia, czy wy je macie? bardzo by mi zalezalo na takim powiadomieniu dzwiekowym, te linie sell i buy sa ruchome wiec ustawianie na sztywno zwyklych alarmow jest nieprzydatne...
pojawilo mi sie powiadomienie ale nie wiem czy przypadkiem nie dlatego ze zmienilem jakis parametr z wartosci false na true.
- jamesfisher
- Pasjonat
no to jeszcze jedno, może komuś się to przyda 
Jak pewnie zauważyliście na moim poprzednim scr. korekta zazwyczaj nie dociera do naszego poprzedniego sr. więc ciężko określić czy to już
Wystarczy wtedy pociągnąć zwykłą lt która powinna określić obszar gdzie można spodziewać się końca korekty.
Na poniższym scr. aktualna sytuacja na edku, nie jest to jakieś mistrzostwo ale jakiś przykład trzeba było znaleźć.
powodzenia,
edit 1:
ok, zobaczymy co z tego wyjdzie
- wyrysował się fajny SR, cena doszła do LT - wszedłem na sella, TP ustawione przed kolejnym SR.
sl=7p
tp=50
szczegóły na drugim scr. (nla_setup)
edit 2:
niestety nie doszło do TP, zabrakło niedużo
wyjście ręcznie ale i tak te kilka pipów wpadło (+26)
Generalnie chciałem Wam pokazać, że na podstawie PA można wyznaczyć koniec korekty (to dojście do kanału)
- wyznaczając SR i dodatkowo potwierdzając to LT
powodzenia,

Jak pewnie zauważyliście na moim poprzednim scr. korekta zazwyczaj nie dociera do naszego poprzedniego sr. więc ciężko określić czy to już

Wystarczy wtedy pociągnąć zwykłą lt która powinna określić obszar gdzie można spodziewać się końca korekty.
Na poniższym scr. aktualna sytuacja na edku, nie jest to jakieś mistrzostwo ale jakiś przykład trzeba było znaleźć.
powodzenia,
edit 1:
ok, zobaczymy co z tego wyjdzie
- wyrysował się fajny SR, cena doszła do LT - wszedłem na sella, TP ustawione przed kolejnym SR.
sl=7p
tp=50
szczegóły na drugim scr. (nla_setup)
edit 2:
niestety nie doszło do TP, zabrakło niedużo
wyjście ręcznie ale i tak te kilka pipów wpadło (+26)
Generalnie chciałem Wam pokazać, że na podstawie PA można wyznaczyć koniec korekty (to dojście do kanału)
- wyznaczając SR i dodatkowo potwierdzając to LT
powodzenia,
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
No to może trochę lepszy przykład w oparciu o SR (na pełnym poziomie 1.6100) oraz LT która ładnie zbiegła się z tym SR'em
Cena wróciła do kanału napotkała na problem z dalszym wzrostem (SR i LT)
ot i taki prosty setup
Jeszcze raz powodzenia
nie zrażajcie się niepowodzeniami
Dodano po 7 godzinach 8 minutach:
hmm ...
zero komentarzy ... (nie lubię się produkować sam do siebie )
no to może wrzucę na bardziej standardowym szablonie - (a i wszytko podaję w czasie rzeczywistym a nie po fakcie - liczę, że komuś to pomoże)
zerknijcie na poniższy scr, dla kabla i oceńcie czy miejsce zaznaczone czerwonym kółkiem nie wydaje się dość fajnym setupem dla sella ?
1. SR na poziomie 1.6066
2. LT po ostatnich szczytach
3. Fibo 61 (jak pociągnie się po innych to wypada 50 i 38 )
więc jeśli dociągną do tego miejsca to powinno być na tyle wystarczająca ilość barier, że zawrócą
edit 1:
wszedłem, wejście co do pipsa
sl=5 tp=50
scr o nazwie nla_kabel_wejście
edit 2:
niestety nie weszło, zaliczyłem SL
Cena wróciła do kanału napotkała na problem z dalszym wzrostem (SR i LT)
ot i taki prosty setup
Jeszcze raz powodzenia
nie zrażajcie się niepowodzeniami
Dodano po 7 godzinach 8 minutach:
hmm ...
zero komentarzy ... (nie lubię się produkować sam do siebie )
no to może wrzucę na bardziej standardowym szablonie - (a i wszytko podaję w czasie rzeczywistym a nie po fakcie - liczę, że komuś to pomoże)
zerknijcie na poniższy scr, dla kabla i oceńcie czy miejsce zaznaczone czerwonym kółkiem nie wydaje się dość fajnym setupem dla sella ?
1. SR na poziomie 1.6066
2. LT po ostatnich szczytach
3. Fibo 61 (jak pociągnie się po innych to wypada 50 i 38 )
więc jeśli dociągną do tego miejsca to powinno być na tyle wystarczająca ilość barier, że zawrócą
edit 1:
wszedłem, wejście co do pipsa

sl=5 tp=50
scr o nazwie nla_kabel_wejście
edit 2:
niestety nie weszło, zaliczyłem SL
Co do SR to sprawa wygląda dość prosto:
- uruchamiam tf na h1, przełączam się na liniowy
- rysuję linie (idalny sr to taki który był zarówno wsparciem jak i oporem)
- następnie przełączam się na bary/świeczki i nieznacznie poprawiam linie (szczyty/dołki) zwracam też uwagę na okrągłe poziomy
- następnie wrzucam fibo i sprawdzam czy któraś z wcześniej narysowanych linii nie pokrywa się z fibo (zaznaczam ją innym kolorem) co daje mi dodatkową informację, że dany SR jest mocnijeszy
Co do TP to tak jak wcześniej napisałem, nie weszło
zaliczyłem 5p sl
W tej chwili poluję na kabla, wejście mocno spóźnione
zgodnie z moją startegią (nie jest to NLA) powinno wylądować na poziomie 1.6100 (tam też ląduje trzydziestka ósemka fibo)
edit
niewiarygodne
przez to, że zmieniłem szablon i patrzę na NLA to nie mogę się odpowiednio wstrzelić w poziom
Znowu uciekło mi wejście, tym razem na ejku (miało byc wejście na SR i fibo 38)
- uruchamiam tf na h1, przełączam się na liniowy
- rysuję linie (idalny sr to taki który był zarówno wsparciem jak i oporem)
- następnie przełączam się na bary/świeczki i nieznacznie poprawiam linie (szczyty/dołki) zwracam też uwagę na okrągłe poziomy
- następnie wrzucam fibo i sprawdzam czy któraś z wcześniej narysowanych linii nie pokrywa się z fibo (zaznaczam ją innym kolorem) co daje mi dodatkową informację, że dany SR jest mocnijeszy
Co do TP to tak jak wcześniej napisałem, nie weszło

zaliczyłem 5p sl
W tej chwili poluję na kabla, wejście mocno spóźnione

zgodnie z moją startegią (nie jest to NLA) powinno wylądować na poziomie 1.6100 (tam też ląduje trzydziestka ósemka fibo)
edit
niewiarygodne

przez to, że zmieniłem szablon i patrzę na NLA to nie mogę się odpowiednio wstrzelić w poziom
Znowu uciekło mi wejście, tym razem na ejku (miało byc wejście na SR i fibo 38)