Dziennik Waldiego
komenrarz
Dzisiaj nie zająłem żadnej pozycji mimo sygnału płynącego z SPGM. Powody były trzy. Cena dotarła do linii tworzącej trójkąt na D1, linii kanału na H1 i istotnego wsparcia. Po tym jak cena w szybkim tempie przełamała wszystkie te opory zeszła już dość nisko i oddaliła się znacznie od SMA5. W takiej sytuacji w trwający już większy ruch nie wchodzę.
komentarz
Wejście było po wybiciu górą z konsolidacji i teście SMA5.
Dzisiaj H4 było wzrostowe ale na dziennym nadal jest na sprzedaż, oraz obawa o opór na H1spowodowało wczesne przestawienie SL na be.
TP = 2 pipsy
Dzisiaj H4 było wzrostowe ale na dziennym nadal jest na sprzedaż, oraz obawa o opór na H1spowodowało wczesne przestawienie SL na be.
TP = 2 pipsy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Podsumowanie
Wejście 1
D1 + H4 rosnące
m5 po wyjściu z konsoli nastąpił test SMA5
Wejście na świecy wzrostowej po odbiciu się ceny od SMA5
SL w połowie długiej świecy na m30
TP = - 24 pipsy
Wejście 2
D1 spadkowe , H4 płaskie
Wejście na m5 niezgodne z systemem i spóźnione (H4 płaskie)
SL za mały, powinien być przynajmniej na poziomie wejścia 3.
TP = - 24 pipsy
Wejście 3
D1 spadkowe , H4 płaskie
Wejście na m5 na świecy wzrostowej po teście SMA20 niezgodne z systemem (H4 płaskie)
TP = + 2 pipsy
Zawsze gdy nie mogę śledzić pozycji to ustawiam trailing stop na wartość równą SL, dzisiaj zabrakło mi 1 pipsa do jego uruchomienia. I to wpłynęło na zbyt pochopne moje następne wejście. Wejście trzecie było na skutek uznania, że SL w poprzednim wejściu był za mały.
D1 + H4 rosnące
m5 po wyjściu z konsoli nastąpił test SMA5
Wejście na świecy wzrostowej po odbiciu się ceny od SMA5
SL w połowie długiej świecy na m30
TP = - 24 pipsy
Wejście 2
D1 spadkowe , H4 płaskie
Wejście na m5 niezgodne z systemem i spóźnione (H4 płaskie)
SL za mały, powinien być przynajmniej na poziomie wejścia 3.
TP = - 24 pipsy
Wejście 3
D1 spadkowe , H4 płaskie
Wejście na m5 na świecy wzrostowej po teście SMA20 niezgodne z systemem (H4 płaskie)
TP = + 2 pipsy
Zawsze gdy nie mogę śledzić pozycji to ustawiam trailing stop na wartość równą SL, dzisiaj zabrakło mi 1 pipsa do jego uruchomienia. I to wpłynęło na zbyt pochopne moje następne wejście. Wejście trzecie było na skutek uznania, że SL w poprzednim wejściu był za mały.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.