Pie
-
- Gaduła
-
- Gaduła
Trady na -12 i -9 wziąłeś bez żadnego potwierdzenia. Ja wczoraj też wpadałem na takim szukaniu wierzchołka.quapi pisze:dzisiejsze trejdy - obie wtopy z mojej winy - przy pierwszej -12 wejście niby dobre (wprawdzie trochę na pałę bo bez potwierdzenia) ale strata mogła być mniejsza gdybym był przy kompie, trafili mnie ze stropem w punkt.
Poprawka OK, tylko wyjście do bani, momentum było w tym momencie mocno up i się zwyczajnie wystraszyłem powtórki z poprzedniego trejdu
Druga wtopa - 9 - ewidentnie wzięty za wcześnie - zauważyłem, że gdy strefa ma zadziałać po raz drugi to najczęściej warto poczekać na lepszą cenę.
w sumie +33 ale przy takiej zmienności to słabo a zważywszy jakość tych wejść - to w ogóle kiepsko
koniec na dzisiaj
pozdrawiam
Generalnie +33 to rewelacyjny wynik. Tak trzymaj.
Ja za chwilę oznaczę moje trady na wykresie bo ten tekst chyba nikomu nic nie mówi.
Do takiej gry potrzebna jest Twoja pewność działania - mam na myśli cięcie strat po 1-4 pipsach. Przy mojej dzisiejszej grze przy takim MM prawdopodobnie miałbym stratępaweldobkowski pisze:Szybka matematyka.
10p - 3%
Pierwsze 20p dały my 6%.
Następne 10 było piramidowane na 12%
Ostatnie 17p daje ponad 24%
Ktoś grał ze mną?
Rozpisz, proszę w wolnej chwili swoje trejdy step by step, przyznam, ze nie bardzo te procenty rozumiem.
pozdrawiam
The irresistible force met the immovable object
-
- Gaduła
-
- Gaduła
Jakoś niedawno nauczyłem się klasyfikować trady po ich ruchu i ciąć te straty tak szybko i generalnie wychodzi mi na dobre, ale jak pisałem tutaj na żywo to myślałem sobie "jezu to musi wyglądać jak furia przed monitorem"quapi pisze:Do takiej gry potrzebna jest Twoja pewność działania - mam na myśli cięcie strat po 1-4 pipsach. Przy mojej dzisiejszej grze przy takim MM prawdopodobnie miałbym stratępaweldobkowski pisze:Szybka matematyka.
10p - 3%
Pierwsze 20p dały my 6%.
Następne 10 było piramidowane na 12%
Ostatnie 17p daje ponad 24%
Ktoś grał ze mną?
Rozpisz, proszę w wolnej chwili swoje trejdy step by step, przyznam, ze nie bardzo te procenty rozumiem.
pozdrawiam

Początkującym oczywiście odradzam taką grę bo bez pewności ruchów często zabija się tak dobre trady.
Co do tego powiększania pozycji to gram swoją wielkością X lotów. Wielkość ta przy 10 pipsowym zysku daję mi 3% ROI.
Pierwsze 20p dało mi więc 6%. Następne 10p dało mi 12% po powiększeniu pozycji do 2X lotów. Ostatnie 17p po powiększeniu pozycji do 4X lotów dało mi ponad 24%. TAK, jakikolwiek STOP-LOSS na -10p wyrzuca mnie na 0.
1. Pierwsze wejście to wsparcie z 10:10 czasuTwojego broka? bo przyznaję, ze nie widzę tam ZL
2. pozostałe wejścia rozumiem - miodzio
3. drugie wejście - "piramidowane na 12%" - czyli wartość pipsa była 4-krotnie większa niż w 1 i grałeś ryzykując zysk z 1?
pzdr
edit:
doczytałem Twoją odpowiedź, sprawa jasna
Trzeba mieć naprawdę chirurgiczną precyzję i szybką egzekucję zleceń

3. drugie wejście - "piramidowane na 12%" - czyli wartość pipsa była 4-krotnie większa niż w 1 i grałeś ryzykując zysk z 1?
pzdr
edit:

Ostatnio zmieniony 12 lip 2011, 14:31 przez quapi, łącznie zmieniany 1 raz.
The irresistible force met the immovable object
-
- Gaduła
Podejmuję decyzję na M1, ale gram zawsze o oparciu o większe TF'y. W tym wypadku grałem zgodnie z MOMO na M5. Owszem parę razy grałem short, ale to z tego powodu, że widziałem tam jeszcze jakiś mały potencjał ruchu. Czekałem jednak na główny ruch w górę, który wiedziałem, że musi nadejść. A potwierdzeniem było PA.malsehen pisze:Paweł , a co je dla Ciebie potwierdzeniem, szczególnie jestem ciekawy tym bardziej ,że grasz na M1.paweldobkowski pisze:Trady na -12 i -9 wziąłeś bez żadnego potwierdzenia. Ja wczoraj też wpadałem na takim szukaniu wierzchołka.
Zamknąłem ten trade na +17 trochę emocjonalnie. Szczególnie biorąc pod uwagę, że cena wystrzeliła 88p

Ostatnio zmieniony 12 lip 2011, 14:45 przez paweldobkowski, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gaduła
Pierwsze wejście było trochę inne. Double bottom więc jakieś tam wsparcie widziałem. Szczerze mówiąc to dopiero wtedy wstałem i wypiłem pół bałtyku po czym usiadłem i naciskałem guziki.quapi pisze:1. Pierwsze wejście to wsparcie z 10:10 czasuTwojego broka? bo przyznaję, ze nie widzę tam ZL
pzdr
edit:

My tu gadu gadu a dobre setupy znikają bezpowrotnie

Zawsze biorę za mało. Muszę to przemyśleć.