Mnie też sfiksowało na shorty. Sam poranek zacnie. Ale co z tego jak straciłem 80% zarobku z poranka. Ogólnie to powodem było nie trzymanie się swoich reguł - dałem się zastraszyć - gdybym postępował mechanistycznie to każde z założeń zostałoby zrealizowanych na co najmniej 10 pips.paweldobkowski pisze:SHORT EU @ 1.4035
mam problemy
EDIT: out -2
Momentum na H1 totalnie sfiksowało mnie na shorty. Reszta dnia za to bardzo przyzwoicie. Mogę wrzucić wykresy jeżeli ktoś chce popatrzeć.
PS. MOMO na M5, które dało radę się utrzymać teraz robi furorę
PPS. Właśnie zobaczyłem, że mamy MOMO na M15, które dało radę. Nie najlepsze to były pomysły.
Widzę, że głównie ZL jedziesz. Próbujesz Paweł wdrażać technikę S/D a ZL wykorzystywać jako jeden ze sposobów wchodzenia na mniejszym interwale? Czy tylko ZL on scalping?
Aktualnie z kablem mam taki problem, że dezorientują mnie długie wicki...ale trzeba z pokorą i wdzięcznością przyjąć to co jest i potraktować jako naukę. Ogólnie w porównaniu z wcześniejszymi okresami na kablu zrobiło się co najmniej - trudniej niż zwykle. Ale coś czuję, że z tego będzie perfidnie silny ruch jak wydostanie się z tej konsoli.