Uczciwy Broker

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
enderius
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: enderius »

Wielkie dzięki za pomoc.
Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć.-Albert Einstein

Awatar użytkownika
kingjaxe
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kingjaxe »

enderius
W twoim przypadku, jeśli już zdecydowałeś się na brokera ECN, to zdecydowanie Alior. Przynajmniej przez pierwsze 2 miesiące, prowizje będziesz miał niskie.
Przy niewielkiej wpłacie, porównując Aliora z Dukasem, Alior zdecydowanie wygrywa jeśli chodzi o całkowity koszt zawarcia transakcji. I samo porównywanie prowizji płaconych obu brokerom, tak naprawdę nie mówi całej prawdy, bo w Aliorze są dużo niższe spready niż w Dukasie i przez to rzeczywisty koszt zawarcia transakcji na Aliorze na wielu parach jest niższy niż na Dukasie. Opłaca się grać na Aliorze szczególnie na USD/JPY i AUD/USD.
Poza tym masz polskiego brokera i będzie ci się łatwo rozliczyć z US, jeśli to dla ciebie ważne.
Również na ALiorze możesz grać na towarach, surowcach, indeksach itd a na Dukasie niestety tylko na zlocie i srebrze.
Także w Twoim przypadku zdecydowanie Alior, przynajmniej przez pierwsze 2 miesiące.

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

kingjaxe pisze:enderius
W twoim przypadku, jeśli już zdecydowałeś się na brokera ECN, to zdecydowanie Alior. Przynajmniej przez pierwsze 2 miesiące, prowizje będziesz miał niskie.
Przy niewielkiej wpłacie, porównując Aliora z Dukasem, Alior zdecydowanie wygrywa jeśli chodzi o całkowity koszt zawarcia transakcji. I samo porównywanie prowizji płaconych obu brokerom, tak naprawdę nie mówi całej prawdy, bo w Aliorze są dużo niższe spready niż w Dukasie i przez to rzeczywisty koszt zawarcia transakcji na Aliorze na wielu parach jest niższy niż na Dukasie. Opłaca się grać na Aliorze szczególnie na USD/JPY i AUD/USD.
Poza tym masz polskiego brokera i będzie ci się łatwo rozliczyć z US, jeśli to dla ciebie ważne.
Również na ALiorze możesz grać na towarach, surowcach, indeksach itd a na Dukasie niestety tylko na zlocie i srebrze.
Także w Twoim przypadku zdecydowanie Alior, przynajmniej przez pierwsze 2 miesiące.
Serio da się już w Aliorze normalnie tradować, bo w wątku o nim to połowa wpisów to nieustające problemy.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

Awatar użytkownika
faflik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: faflik »

Janek Trader pisze:Serio da się już w Aliorze normalnie tradować, bo w wątku o nim to połowa wpisów to nieustające problemy.
Ta połowa to o demo. Real śmiga jak należy.

Awatar użytkownika
ramaso
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ramaso »

da się tradować wg mnie. tylko trzeba poświęcić trochę czasu na personalizację platformy.

Awatar użytkownika
Yenn
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Yenn »

Real mi nie działa, w tym tygodniu ponad 100 rozłączeń.
P.S. mam dobre łącze po kablu zero problemów z każdym innym softem, a używam dużo różnych, tylko alior wiecznie umiera.

Fakt prowizje mają dobre, znaczy całkowity koszt, jakieś 1.7p na euro, uczciwość również, przelewy na własny ror w sekundę, wszystko pięknie, pro trader też o niebo lepszy od mt4 i innych. Tylko dlaczego wprowadza się na rynek produkt nie nadający się do profesjonalnej gry.Oby to tylko mój przypadek. To tak jakbym kupił audi q5, wspaniały tylko co godzinę silnik gaśnie.
Ostatnio zmieniony 09 lip 2011, 23:48 przez Yenn, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Yenn pisze:REAL nie działa!
Hehehehehehehe
Innym działa a Tobie nie to uważasz że nie działa.
Powinieneś napisać MI nie działa.
Ciekawy jestem ilu tutaj na forum jest tych pracowników Aliora co piszą że działa.
Nie no tekst tygodnia dla mnie ;)

ps. żeby nie było, nie mam tam konta, i nikt z rodziny tam nie pracuje ;)

Dodano po 6 minutach:

ps2. widzę że kolega ma Neo.... to się nie dziwię. To chyba dobrze działa tylko z RedTube ;)
Jak już pisałem kiedyś w wątku Aliora, najwięcej płaczących i ujadających na Aliora ma zmienne IP.
Może problem leży w tym.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
Yenn
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Yenn »

tak uważam że mam prawo napisać że nie działa, to oczywiste że mi a komu? a nie jak ty który nie masz tam konta.
Do posiadaczy reala: jak wam działało w tym tygodniu? ile razy dziennie was wywala? może rzeczywiście jestem wyjątkiem , jesli tak to sorry, schowam się do budy.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
Yenn pisze:tak uważam że mam prawo napisać że nie działa, to oczywiste że mi a komu? a nie jak ty który nie masz tam konta.
Do posiadaczy reala: jak wam działało w tym tygodniu? ile razy dziennie was wywala? może rzeczywiście jestem wyjątkiem , jesli tak to sorry, schowam się do budy.
Yenn ma rację. Alior Trader rozłącza. Jednak u mnie nie ma tak częstych rozłączeń jak to jest u Yenn'a.
Alior już niedługo rozwiąże problem rozłączeń, także jeżeli komuś bardzo to przeszkadza to musi się uzboić jeszcze w trochę cierpliwości.

Dla mnie to też mankament Alior Tradera. W sumie jedyny. Jak rozwiążą ten problem to będzie idealnie :)

Pozdrawiam
Karol Marchewka

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

MaRCHeW pisze:Dla mnie to też mankament Alior Tradera. W sumie jedyny. Jak rozwiążą ten problem to będzie idealnie
Te SMS + freezy datafeedu i z czystym sumieniem napiszę że Alior Bank jest jednym z najlepszych banków na świecie.
Też mnie dziwi to ujadanie niektórych forumowiczów.../zamiast z radości pod sufit podskakiwać... że wreszcie mamy normalny bank w Polsce.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

ODPOWIEDZ