Uczciwy Broker
Uczciwy Broker
Witam, poszukuję domu maklerskiego szczególnie do grania na FX żeby nie było bardzo wysokich prowizji i żeby broker był uczciwy ponieważ już widziałem że np. XTB oszukuje i nagle znikają transakcje z pieniędzmi. Jak by ktoś mógł doradzić to bym był bardzo wdzięczny.
nie przywiązuj zbytnio dużej wagi do komentarzy w internecie... no bez przesady, zresztą coś ostatnio słyszałem że to już MIT z tym XTB, firma na pewno rozpoznawalna, wypłacalna, stronę www mają dosyć fajną? po co Ci coś więcej , jak wnioskuje z tego że jesteś początkujący....?
„Gracze, którzy zgadzają się wygrać mniej, wygrywają więcej”
hrdz poczytaj i nabierz trochę pokory bo bzdury piszesz. Tu na forum siedzą ludzie, zyskowni czy stratni, którzy przez ostatnie lata poznali już różnych brokerów, uczciwych i nieuczciwych. I naprawdę polecanie komuś XTB czy plus500 to pocałunek śmierci. Jak "coś słyszałeś", "jesteś zielony" to mniej się udzielaj a słuchaj więcej.
O forexie faktycznie warto nie czytać, ale może na forum onetu czy innych bzdurach. Tutaj masz mnóstwo fascynatów i nawet jeżeli 5% zarabia, to wie co pisze akurat o brokerach. To że firma rozpoznawalna nie oznacza, że będzie uczciwa. Samego mnie trafiło kilka razy już kilka lat temu gdy rynek otwierał się na luce 70 pips w moją stronę, i nie dało się zamknąć pozycji (cena nie rynkowa, Timeout i milion innych), ani zlecić zamknięcia telefonicznie, przez 95 minut!! wisiałem na telefonie i klikałem zamknij i nic. Zysk malał i malał, jednak gdy cena zawróciła i zaczęła dalej iść w moim kierunku, telefony odblokowane i zamykać można - oni są specjalistami od manipulacji!
I jako osoba, która siedzi w tym już od dobrych 5-6 lat - NIKOMU nie życzę współpracy z XTB.
O forexie faktycznie warto nie czytać, ale może na forum onetu czy innych bzdurach. Tutaj masz mnóstwo fascynatów i nawet jeżeli 5% zarabia, to wie co pisze akurat o brokerach. To że firma rozpoznawalna nie oznacza, że będzie uczciwa. Samego mnie trafiło kilka razy już kilka lat temu gdy rynek otwierał się na luce 70 pips w moją stronę, i nie dało się zamknąć pozycji (cena nie rynkowa, Timeout i milion innych), ani zlecić zamknięcia telefonicznie, przez 95 minut!! wisiałem na telefonie i klikałem zamknij i nic. Zysk malał i malał, jednak gdy cena zawróciła i zaczęła dalej iść w moim kierunku, telefony odblokowane i zamykać można - oni są specjalistami od manipulacji!
I jako osoba, która siedzi w tym już od dobrych 5-6 lat - NIKOMU nie życzę współpracy z XTB.
Z XTB to żaden mit. Wielu już sprawdziło tego brokera i opinia jest jedna. Takie coś nie powinno w ogóle istnieć na rynku. Istnienie nakręca marketing.
1. Regulamin bardzo korzystny dla brokera a klient traktowany jak owca do strzyżenia.
2. Warunki handlu niekorzystne
a)requoty (przy większych zleceniach nie do pomyślenia)
b)dealing desk (jak zarobisz więcej jak 10x to są włączane różne przeszkadzajki)
c)wysokie spready (ja teraz płacę od 0.5 pipsa do 1.4 pipsa na EurUsd i mam spokój a nie 2 pipsy jak w XTB)
d)spread gigant w czasie danych (czasem 30 pips na EurUsd o 14.30)
e)limit odchylenia oczekujących zleceń od ceny (na rynku nie ma limitów)
f)przerwy w połączeniach
g)stawki swap tak niekorzystne, że chyba nie ma gorszej oferty
Także jako początkujący nie masz szans, żeby u nich zarobić a jako doświadczony uznasz, że nie warto, bo konkurencja oferuje lepsze warunki.
1. Regulamin bardzo korzystny dla brokera a klient traktowany jak owca do strzyżenia.
2. Warunki handlu niekorzystne
a)requoty (przy większych zleceniach nie do pomyślenia)
b)dealing desk (jak zarobisz więcej jak 10x to są włączane różne przeszkadzajki)
c)wysokie spready (ja teraz płacę od 0.5 pipsa do 1.4 pipsa na EurUsd i mam spokój a nie 2 pipsy jak w XTB)
d)spread gigant w czasie danych (czasem 30 pips na EurUsd o 14.30)
e)limit odchylenia oczekujących zleceń od ceny (na rynku nie ma limitów)
f)przerwy w połączeniach
g)stawki swap tak niekorzystne, że chyba nie ma gorszej oferty
Także jako początkujący nie masz szans, żeby u nich zarobić a jako doświadczony uznasz, że nie warto, bo konkurencja oferuje lepsze warunki.
taaaa..... najważniejsze co powinien mieć broker-dobra strona www-normalnie bajka,myslisz,że początkującemu mozna wcisnąć każdy kit ?!.Zdecydowanie nie polecam !!!hrdz pisze:firma na pewno rozpoznawalna, wypłacalna, stronę www mają dosyć fajną? po co Ci coś więcej , jak wnioskuje z tego że jesteś początkujący....?
Potwierdzam co koledzy napisali, nie da się grać.
Sprawdż sobie Alior Bank lub to
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=15310
Pytałeś o BOŚ ,moim zdaniem na początek też może być.
Pozdrawiam.
Sprawdż sobie Alior Bank lub to
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=15310
Pytałeś o BOŚ ,moim zdaniem na początek też może być.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
Doświadczenie mam podstawowe na koncie demo 
Też zastanawiałem się nad Aliorem ale też widziałem w internecie opinie że oszukują, a wy jakie macie z nim doświadczenie ?

Też zastanawiałem się nad Aliorem ale też widziałem w internecie opinie że oszukują, a wy jakie macie z nim doświadczenie ?
Ostatnio zmieniony 09 lip 2011, 16:23 przez enderius, łącznie zmieniany 1 raz.