Pie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Supply / Demand

Korzystam
138
64%
Nie korzystam
79
36%

Liczba głosów: 217

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

Jak dzisiejszy dzień wyszedł Ci procentowo? Grasz REAL czy demujesz na razie?
Gram real od zawsze ;] jednakże na tym koncie akurat mikroloty tylko... Jeszcze nie skonczyłem testów i czuje że jeszcze cos mi umyka w tej teorii S/D. Procentowo skonczyłem na 30% ale sam widziałeś że grałem "na Jana" łapiąc co się da, a straty były spowodowane tylko moją nieuwagą i roztargnieniem. Pozdrawiam!

Nowisz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Nowisz »

Co do tej strefy H1 to była to strefa rally-base-rally. Można się doczepić zbyt długiej konsolidacji, ale przecież tutaj nie ma sztywnych zasad co do ilości świec w konsolidacji. Najważniejsze jest że jesteśmy w trendzie spadkowym i mamy reakcje na poziom. Dodatkowo warto zauważyć jak leniwie bez wyraźnych monumentów cena dochodzi do poziom co świadczy o słabości byków.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: paweldobkowski »

gutek04 pisze:
Jak dzisiejszy dzień wyszedł Ci procentowo? Grasz REAL czy demujesz na razie?
Gram real od zawsze ;] jednakże na tym koncie akurat mikroloty tylko... Jeszcze nie skonczyłem testów i czuje że jeszcze cos mi umyka w tej teorii S/D. Procentowo skonczyłem na 30% ale sam widziałeś że grałem "na Jana" łapiąc co się da, a straty były spowodowane tylko moją nieuwagą i roztargnieniem. Pozdrawiam!
No i słusznie. Real tak jak ja od zawsze. 30% to rewelacyjny wynik. Z takim zwrotem $100 obraca się w ponad $100tyś. w 27 dni :wink:

Jeżeli chodzi o teorię to jestem pewien, że jesteś więcej niż gotowy żeby zacząć wyciągać jakieś prawdziwe pieniądze z rynku (jeżeli już tego nie robisz). Reszta to wiara w siebie i parcie do celu jakby Ci się należał. Działaj tak dalej! Miło widzieć, że komuś się udaje.

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Cancer0s »

Nowisz pisze:Co do tej strefy H1 to była to strefa rally-base-rally. Można się doczepić zbyt długiej konsolidacji, ale przecież tutaj nie ma sztywnych zasad co do ilości świec w konsolidacji. Najważniejsze jest że jesteśmy w trendzie spadkowym i mamy reakcje na poziom. Dodatkowo warto zauważyć jak leniwie bez wyraźnych monumentów cena dochodzi do poziom co świadczy o słabości byków.
Właśnie konsola była spora i ten poziom taki też przez to dosyć duży :) Ogólnie naprawdę sporo rzeczy tam było do zagrania.

38,2% w pobliżu 1:1 + Pitchfork + ...
Zapraszam na moją nową stronę -> klik w "WWW". Codzienne analizy i komentarze.

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Jeżeli chodzi o teorię to jestem pewien, że jesteś więcej niż gotowy żeby zacząć wyciągać jakieś prawdziwe pieniądze z rynku (jeżeli już tego nie robisz). Reszta to wiara w siebie i parcie do celu jakby Ci się należał. Działaj tak dalej! Miło widzieć, że komuś się udaje.
Dzięki bardzo- daodatkowa motywacja zawsze się przyda ;)
38,2% w pobliżu 1:1 + Pitchfork + ...
Nie masz wrażenia że zbyt komplikujesz sobie zadanie? Wykres świeczkowy i troche kresek poziomych to wszystko co potrzeba do analizy wykresu ;) przynajmniej moim zdaniem...

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

gutek04 pisze:przynajmniej moim zdaniem...
podpisuję się
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Sorka chłopaki, że wam zaśmiecam wątek troszeczkę może, ale nigdy nie zrezygnowałem ze swojej metody tradowania :) To swoją drogą patrzę czy się sprawdza te poziomy nie są dla mnie kluczowe. Ciekawie jak się pokrywa.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Ależ mi to zupełnie nie przeszkadza, jeśli to dla Ciebie działa to rób tak dalej. Przytoczę tutaj eksperyment Pawła pokazujący o co mi się rozchodzi.

Siła ludzkiej autosugestii... Jeżeli jakas linia na wykresie pasuje idealnie wcale nie znaczy ze jest przyczyną ruchu ceny... Nie traktuj mojej wypowiedzi jako żadnej złośliwości - poprostu chcę zwrócić uwagę czytających na pewnym fakcie... Pozdrawiam!
paweldobkowski pisze:
Vanguard pisze:podoba mi sie co tu sie dzieje ale za kolega pawlem poki co nie nadazam :)
sam lubnie poskalpowac czy to z fibo czy z SR a czasem zerkam tez na supplydemand

przy okazji zyczenia imieninowe :D
A dziękuję. Pewnie dlatego mi tak szło dzisiaj :wink:

SD to "ożywione" przez filozofię SR. Nie wiem czy to prawda, ale jestem na etapie na którym wszystko jest dla mnie relatywne a ja staram się patrzeć na teorie jak na "patterny" a nie "idee".

Co do poziomów FIBO to według mnie to iluzja. Z tym, że paradoks polega na tym, że ta iluzja nadal może zarabiać. Należy pamiętać, że nie ważne GDZIE rzucimy swoje linie a JAK z nich skorzystamy. Dlatego tak wielu ludzi polega na technikaliach zamiast zająć się istotnymi sprawami.

Dla zabawy. Mamy dzisiaj 29, jest 20 (godzina), numer strony u góry kończy się na 57, Ty napisałeś post 32 minuty po dziewiętnastej. Czyli 29, 20, 57, 32. Każdą z tych liczb umieściłem w następnej SETCE:

Obrazek

Nazwijmy te poziomy "ZNIESIENIAMI DOBKOWSKIEGO". Doróbcie mi jeszcze do tego teorię i wydajemy e-book'a. :wink:

Jeżeli zabrzmiało to złośliwie to przepraszam - nie miało. Wrzucaj wykresy Vanguard, chętnie popatrze i pokomentuję :)

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: paweldobkowski »

Cancer0s pisze:Sorka chłopaki, że wam zaśmiecam wątek troszeczkę może, ale nigdy nie zrezygnowałem ze swojej metody tradowania :) To swoją drogą patrzę czy się sprawdza te poziomy nie są dla mnie kluczowe. Ciekawie jak się pokrywa.

Pozdrawiam
Nie zaśmiecasz wątku.

Nie zrozumiałem. Grasz inaczej niż to o czym piszesz tutaj? Czy nigdy nie zrezygnowałeś z tego sposobu gry?

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Chodzi o to po prostu, że czasami się zdarzy, że te poziomy się pogrywają dlatego akurat dodałem posta ;) Ciekawi mnie temat po prostu lubię się rozwijać.

Gram w oparciu o geometrie + PA.

Samo S/D jak obserwuje też daje radę np. teraz co prawda demand na EU został przebity, ale EURX i USDX zatrzymały się na poziomach S/D.

Obserwacja tych 3 rzeczy sporo daje podobnie jak indeksy + bonds.

ODPOWIEDZ