Pie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Supply / Demand

Korzystam
138
64%
Nie korzystam
79
36%

Liczba głosów: 217

Nowisz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Nowisz »

Poziomy były olewane i szedł nadal. Albo źle coś znaczyliśmy. Albo mieliśmy z wczoraj jakieś spaczenie rozszczeniowe o dziwnym nastawieniu. Cholera wie. Coś jest nie tak i trzeba to rozgryźć.
Z mojego punktu widzenia wszystko było w porządku.
Mieliśmy odbicie od strefy podaży z D1 oraz odbicie od górnego ograniczenia trójkąta więc kierunek tylko S.Dodatkowo fundamenty w postaci obniżenia ratingu dla Portugalii dolały oliwy do ognia tak więc nic dziwnego że cieło te strefy jak żyleta.Cały czas trzeba pamiętać o głównym kierunku a resztę zrobi statystyka.

Szczegóły oczywiście na fotach
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Cancer0s »

Nowisz pisze:Z mojego punktu widzenia wszystko było w porządku.
Mieliśmy odbicie od strefy podaży z D1 oraz odbicie od górnego ograniczenia trójkąta więc kierunek tylko S.Dodatkowo fundamenty w postaci obniżenia ratingu dla Portugalii dolały oliwy do ognia tak więc nic dziwnego że cieło te strefy jak żyleta.Cały czas trzeba pamiętać o głównym kierunku a resztę zrobi statystyka.

Szczegóły oczywiście na fotach
Nowisz jeśli chodzi o S/D to wydaje mi się, że źle wyznaczyłeś tą strefę...było tam kilka innych rzeczy...ale S/D...nom nie do końca chyba. W każdym razie jak mówię źle ktoś mnie na pewno poprawi ;)
Zapraszam na moją nową stronę -> klik w "WWW". Codzienne analizy i komentarze.

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Ciekawa konfluencja ;) S/D + ABCD z 70,7Ret - M5

Ajjj zabrakło 0,3 pipsa no trudno zdarza się
Ostatnio zmieniony 07 lip 2011, 11:17 przez Cancer0s, łącznie zmieniany 1 raz.

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: paweldobkowski »

Cancer0s pisze:Ciekawa konfluencja ;) S/D + ABCD z 70,7Ret - M5

Ajjj zabrakło 0,3 pipsa no trudno zdarza się
Nie strzelałbym tak oczekującymi w poziomy z M5. Chyba, że podpierasz to czymś więcej niż widać na obrazku.

Ja dzisiaj od godziny 8:00 odbijam sobie za wczoraj i miażdżę marzenia młodych traderów na EU. Dzisiaj to ktoś męczy się przeze mnie. Jakoś sobie z tą świadomością będę musiał poradzić :wink:

Swoją drogą. Wczoraj w pewnym momencie zacząłem kombinować i próbować zmieniać swoją metodę pod rynek. Łatwo odejść od czegoś co działa przez przypadkowe pasmo niepowodzeń. Paradoksalnie choć rozwój wymaga zmian to te zmiany, które większość graczy wprowadza co jakiś czas pod wpływem rynku są chyba największą przeszkodą właśnie w rozwoju. Taka niesprawdzona myśl. Niemniej jest w tym chyba logika.

Dobry dzień i chętnie bym skończył, ale wygrywające dni są wciągające więc pewnie będę jeszcze coś dzisiaj pisał :)

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

paweldobkowski pisze:Nie strzelałbym tak oczekującymi w poziomy z M5. Chyba, że podpierasz to czymś więcej niż widać na obrazku.
Wyznaczony trendem i wyższymi TFami. Tak akurat wypadło na dzisiaj S/D to raczej tylko tak w ramach testów patrzę jak działa.

Nowisz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Nowisz »

Nowisz jeśli chodzi o S/D to wydaje mi się, że źle wyznaczyłeś tą strefę...było tam kilka innych rzeczy...ale S/D...nom nie do końca chyba. W każdym razie jak mówię źle ktoś mnie na pewno poprawi Wink
Chodzi o strefę z H1 czy D1 ? Dla mnie wszystko jest ok. Popatrzmy na H1 Konsolidacja zjazd to samo na D1 Mamy wjazd krótką konsolidacje i zjazd.Technicznie również dobrze wyznaczone od wicków do body low świecy.

Awatar użytkownika
Dobry Jezu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Dobry Jezu »

Paweł, a wkleisz swoje dzisiejsze wejścia? Jestem Ciekaw jak rozegrałeś ZL pod edka. Ze skalpu to ja widziałem tylko jedno wejście na M5. Można było łapać 20kilka punktów.

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

Moje dzisiejsze wypociny na Edku... Wszystkie straty były spowodowane graniem pod prąd wyższych TF'ów... Kabel na szczęście dał mi troche zarobić, więc nie ma tragedii ;]
Chodzi o strefę z H1 czy D1 ? Dla mnie wszystko jest ok. Popatrzmy na H1 Konsolidacja zjazd to samo na D1 Mamy wjazd krótką konsolidacje i zjazd.Technicznie również dobrze wyznaczone od wicków do body low świecy.
Jak dla mnie też jest OK

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Swoją drogą liczymy chyba na nowy dołek teraz... tak to przynajmniej wygląda...jużby było 1:3 :) Przed NFP zwykle nic się prawie nie dzieje.

btw. chodziło mi o inne H1...gdzie potem nastąpił ten największy spadek tam nei było żadnego SD.

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: paweldobkowski »

gutek04 pisze:Moje dzisiejsze wypociny na Edku... Wszystkie straty były spowodowane graniem pod prąd wyższych TF'ów... Kabel na szczęście dał mi troche zarobić, więc nie ma tragedii ;]
Jak dla mnie też jest OK
Jak dzisiejszy dzień wyszedł Ci procentowo? Grasz REAL czy demujesz na razie?

Dobry Jezu - Nie mogę wrzucić swoich zagrań bo mam tylko internet w telefonie. Jestem poza domem. Jak będę pamiętał to jutro albo jakoś tam wrzucę.

ODPOWIEDZ