Pie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Supply / Demand

Korzystam
138
64%
Nie korzystam
79
36%

Liczba głosów: 217

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

Bart-ek pisze:Czuję się jak dziwka - tak mnie dziś rynek dyma ^^
welcome to fx :lol:

siedze w tym samym szorcie, sL 6141 ;)

raf1124
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: raf1124 »

też dzisiaj się wkurzałem na rynek, ale udało się conieco ugrać

ogólnie jakiś ciężki dzień dzisiaj t_T

http://www.sendspace.com/file/9wqhz7
sklejone artykuły S. Seidena :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

Czuję się jak dziwka - tak mnie dziś rynek dyma ^^
Moje dzisiejsze szorcenie GU chyba znacznie to przebija ^^
też dzisiaj się wkurzałem na rynek, ale udało się conieco ugrać
Piekne trady, sam bym takie chciał ^^ no i dzieki za skompresowanego Seidena... ;)

Awatar użytkownika
Dobry Jezu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Dobry Jezu »

Gutek, widzisz jakieś logiczne, zgodne z zasadą wytłumaczenie dla tej presji na longi na kablu (po za danymi) na większych TF'ach od H4 zaczynając? Czy dni takie jak dzisiaj są niewytłumaczalne bowiem niezbadane są drogi, którymi podąża pan forex?

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

Dobry Jezu pisze:Gutek, widzisz jakieś logiczne, zgodne z zasadą wytłumaczenie dla tej presji na longi na kablu (po za danymi) na większych TF'ach od H4 zaczynając? Czy dni takie jak dzisiaj są niewytłumaczalne bowiem niezbadane są drogi, którymi podąża pan forex?
? :shock: ? Jak to niewytłumaczalne... Pomyśl najpierw jak kształtuje cena... Byli kupujący więc rośnie... Oczywiście nie jestem gutkiem ale takie pytanie, że musiałem napisać. Jeśli Ty nie wiesz dlaczego cena się porusza to nie musi to być automatycznie nieobliczalne. Tak samo losowość rynku wymyślili ludzie, którzy po prostu nie rozumieją samych podstaw podaży i popytu. Przecież prościej już nie można...
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
Dobry Jezu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Dobry Jezu »

Ależ Adamie ja to rozumiem, bez bulwersacji. Moje pytanie bardziej dotyczyło tego, że chciałbym zobaczyć na wykresie z dzisiejszego kabla czyjąś analizę, która mówi o tych Longach. Chodzi mi tu bardziej o strefę (bazę). Jedyną granicą strefy, którą widzę jest 1.5989 z Daily drugi raz testowane i drugi raz albo i trzeci nawet mocny ruch w górę. I to jedyne wytłumaczenie dla tak byczego dzisiejszego dnia, które widzę. Pytam, bo chciałem poznać zdanie innych w tej kwestii. Pytam być może po to żeby zrozumieć. Dopiero od kilku dni przyglądam się tej metodzie więc proszę o wyrozumiałość :)

raf1124
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: raf1124 »

ja osobiście jakoś tak boję się składać zlecenia kiedy nie widzę jak cena wchodzi w poziom i przez to często mijają mnie mega zagrania, oto kilka z nich

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

Ja tak to widzę ;)
na większych TF'ach od H4 zaczynając?
Nie patrz na H4 bo jest mylące ;) za sprawą przesunięcia czasu każdy na świecie, widzi na nim inne świeczki... zreszta Paweł już wcześniej o tym wspominał...

Ja analizuje D1>H1>M15 i M1 do piramidowania
Jak mi sie nudzi to skalpuje na M5
Ostatnio zmieniony 05 lip 2011, 16:42 przez gutek04, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

Ok rozumiem, dodam tylko, że faktycznie każdy ruch można wytłumaczyć za pomocą podaży i popytu ale nie każdy poziom należy grać. Czasami lepiej postać z boku i obserwować a do gry brać poziomy najlepsze które dają największy RR itd. Poziomy są tylko symbolem braku równowagi między podażą i popytem ale ta walka między nimi jest non stop. Może być przecież tak, że ludzie, którzy pakowali się w S i stworzyli supply, mogli wejść przed pierwszym poziomem problemów i realizować zyski wcześniej i dzieje się tak. Kiedy jest silny poziom, widoczny przez wielu to niektórzy wejścia dają niżej bo boją się przegapić trade i w ten sposób często cena nie dochodzi do poziomu. Dlatego trzeba być wybrednym.

Co do funta to nie grałem longów dziś na nim i historia średnio mnie interesuje. Oczywiście można się tam doszukiwać wicków i zgrupowania demand ale na historii to wszystko działa. Chodzi mi też o to, że Ty szukasz poziomów na historii i patrzysz czy one działają. Sam poziom to tylko część strategii. Bardzo ważny jest wyższy TF i na nim sytuacja do tego profit margin. Dopiero jak wszystkie te czynniki zostaną określone to możesz brać się za ocenianie co zadziałało a co nie. Dlatego tak trudno jest analizować historię nie zakrzywiając jej.

raf1124 pisze:ja osobiście jakoś tak boję się składać zlecenia kiedy nie widzę jak cena wchodzi w poziom i przez to często mijają mnie mega zagrania, oto kilka z nich
to tylko kwestia czasu i zaufania. Świetne wejścia. Serio ;)
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Nowisz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Nowisz »

Pawełdobkowski:
Giełda to miejsce w dużej mierze losowe w związku z czym nie każde złe
zachowanie zostanie zawsze ukarane a każde dobre zawsze wynagrodzone.
Adamkowal:
Tak samo losowość rynku wymyślili ludzie, którzy po prostu nie rozumieją samych podstaw podaży i popytu. Przecież prościej już nie można...
To jak w końcu panowie?:D

ODPOWIEDZ