polbanda pisze:admkowal pisze:jedyny problem jest taki, że jak ustawisz LT na H4 to jak będziesz skakał na mniejszych tf'ach to i linia terndu będzie Ci 'skakać'
Cena absolutnie nie skacze. Chyba tylko przy nowym weekendzie. Ale na to działa LT z opcją "promień". Skakać może, owszem, na nowym wykresie z niezaładowanymi danymi, ale trzeba poprzesuwać w lewo wykres żeby jak najwięcej danych się załadowało i po sprawie.
Nie o to mi chodziło albo nie zrozumiałem. Pisaliście:
alyjak pisze:Zrób takie doswiadczenie: przelacz wykres na dzienny, narysuj linie trendów, zaznacz sobie poziomy S/R np. po formacjach świecowych, ważne dołki/ górki a potem stopniowo przełaczaj najpierw na H4 (pod warunkiem,ze oprogramowanie pozwala na taka operacje,ale MT4 pozwala) a potem M30 i zaobserwuj jak cena zachowuje się w pobliżu takich obszarów.
polbanda pisze:dokładnie... po to wlasnie sa nizsze tf
Ja korzystam bardzo często. Jeżeli cena jest przy LT z wyższego TF, to łączę to z SUP/RES, Zniesienia i Ekspansje FIBO i jest piękny sygnał.
A chciałem zwrócić uwagę tylko na techniczną małą sprawę, że LT lubi się przesuwać kiedy skaczemy po różnych interwałach.
Przykład:
[