Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

żwirek pisze:drugie pytanie- od jakiej kwoty przelewu powiadamiane są US lub inne organizacje rządowe ?
Kiedyś było to 10 czy 12 tyś Euro,teraz to się zmieniło,praktycznie każdą transakcję którą uznają za podejrzaną mogą zgłosić ......

Pozdro.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
Jekert
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jekert »

żwirek pisze:Witam, chcę zrobić przelew do dukascopy, ktoś może orientuje się, czy przy przelewach powyżej 50tys Euro wymagane jest zezwolenie dewizowe, i ewentualnie drugie pytanie- od jakiej kwoty przelewu powiadamiane są US lub inne organizacje rządowe ?
Zezwolenie dewizowe potrzebujesz przy obrocie walutą obcą (rozliczenia krajowe lub z zagranicą w takiej walucie). Ty po prostu wykonujesz przelew na de facto "własne" konto u brokera. Jedyne co musisz spełnić to wykonanie transferu za pomocą banku. Kwota o której pisze mój przedmówca to w tej chwili 15k EUR. Ale jak pokazuje praktyka nie kwota, a częstotliwość i kraj przeznaczenia ma chyba większe znaczenia dla ew. kontroli skarbowej.
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

List czytelnika:

„W ostatnim czasie wykonywałem przelew w walucie euro do banku w Niemczech. Zależało mi na czasie, dlatego pomyślałem o skorzystaniu z przelewu w trybie »pilnym «. Zdając sobie sprawę, że taka usługa jest płatna ekstra, przed zatwierdzeniem transakcji zadzwoniłem do banku i zadałem pytanie o koszt takiego przelewu. Zostałem poinformowany, że wynosi on 15 zł. Wszystko było jasne i proste do momentu, gdy zorientowałem się, że z konta pobrano mi 45 zł, czyli o 30 zł więcej. Skontaktowałem się z bankiem w celu wyjaśnienia tej sprawy.

Otrzymałem informację, że przelew owszem, kosztuje 15 zł, ale w trybie »pilnym « nie jest on już przelewem europejskim i jego koszt zamiast 5 zł wynosi dodatkowo 30 zł. Pomijam fakt, że nie zostałem rzetelnie poinformowany przez pracownika banku o całkowitych kosztach przelewu, ale absurdem jest traktowanie przelewu do strefy euro jako przelewu nieeuropejskiego".

Darek Kozdra, rzecznik prasowy Alior Banku

Nasza taryfa opłat i prowizji zawiera szczegółowe informacje dotyczące warunków realizacji przelewów zagranicznych. Według niej przelewy za pośrednictwem bankowości internetowej, w euro, o maksymalnej wysokości 50 tys. euro, w trybie normalnym, przy zaznaczonej opcji kosztowej "SHA", gdy bank beneficjenta należy do kraju, w którym wszystkie banki przyjmują przelew europejski, lub bank beneficjenta jest na liście pozostałych banków, traktowane są jako przelewy europejskie. Lista banków przyjmujących przelew europejski dostępna jest na stronie internetowej Alior Banku.

Szczegółowa analiza jest możliwa po weryfikacji konkretnego zdarzenia. Jeśli nie spełniono wyżej wymienionych warunków, przelew nie był kwalifikowany jako europejski.

Zapewniamy, że jeśli w odczuciu klienta przekazane informacje były niewystarczające lub niewłaściwe, to w przypadku reklamowania przelewu dokonamy szczegółowej analizy zarówno pobranych opłat, jak i przeprowadzonej rozmowy z infolinią banku. W przypadku stwierdzenia niewłaściwej obsługi (niewłaściwej informacji) klientowi zostanie zwrócona różnica. Wskazana kwota sugeruje, że była to opłata za przelew realizowany przez elektroniczne kanały dostępu oraz opłata dodatkowa za tryb pilny.
/wyborcza.biz/

http://www.kir.com.pl/p/4515

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Tylko co to ma wspólnego z Dukascopy? :)
"Niedoskonałość" Aliora. Sam zawsze korzystam z przelewów SEPA, choć mój bank nie oferuje trybu pilnego, ale zawsze środki dochodzą po ok. 3 dniach do odbiorcy.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

raposo gdzie Ty widzisz niedoskonałość Aliora ?.
Cytuję Aliora //
Zapewniamy, że jeśli w odczuciu klienta przekazane informacje były niewystarczające lub niewłaściwe, to w przypadku reklamowania przelewu dokonamy szczegółowej analizy zarówno pobranych opłat, jak i przeprowadzonej rozmowy z infolinią banku. W przypadku stwierdzenia niewłaściwej obsługi (niewłaściwej informacji) klientowi zostanie zwrócona różnica///

Dla mnie to jest akurat doskonałość.....

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

zz pisze:raposo gdzie Ty widzisz niedoskonałość Aliora ?.
Cytuję Aliora //
Zapewniamy, że jeśli w odczuciu klienta przekazane informacje były niewystarczające lub niewłaściwe, to w przypadku reklamowania przelewu dokonamy szczegółowej analizy zarówno pobranych opłat, jak i przeprowadzonej rozmowy z infolinią banku. W przypadku stwierdzenia niewłaściwej obsługi (niewłaściwej informacji) klientowi zostanie zwrócona różnica///

Dla mnie to jest akurat doskonałość.....

Pozdrawiam.
A co mieli napisać? "Przepraszamy że manipulujemy informacją i dymamy klientów bo nie zadają dokładnych pytań"?
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

manu20
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: manu20 »

Co ile są kwotowania obecnie na koncie real?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

manu20 pisze:Co ile są kwotowania obecnie na koncie real?
Nie mam narzędzia by to zmierzyć jednak datafeed, czyli kwotowania i spready są identyczne na realu jak na koncie demonstracyjnym. Tam możesz zobaczyć jak to funkcjonuje.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

manu20
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: manu20 »

Aha czyli już są po 0,1 pipsa. Chodziło mi o tą zmianę z 0,5 pipsa na 0,1. Bo najpierw miała być tylko na demie a dopiero później na koncie real.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Aaa... Myślałem, że pytasz o częstotliwość spływania ticków (zmiany ceny).

Tak, kwotowania na realu są z dokładnością do 0.1 pipsa i jest to jednocześnie minimalna zmiana ceny.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ