Wsparciem i trendem
Zajrzyj stronę wcześniej. Pisałem i pokazałem to:bud fox pisze:Polbanda, a może będzie tak?
http://i0.simplest-image-hosting.net/16 ... olar80.gif
Aktualne moje spojrzenie na EU:
[Mam nadzieję, że, poza tym, że za duże i nie mieści się na monitorze, to będą te obrazki zrozumiałe
]

Silny poziom do przebicia potrzebny jest cenie po to, żeby ten, kto w głównej mierze wyłozy na to przebicie kasę miał pewność, że jak najwięcej graczy to zauważy. Walenie długich świec w środku zakresu nikomu się nie opłaca, chyba, że jest to zamykanie wielkich pozycji.

Miało być "wybicie z prostokąta DOŁEM"

oraz podsumowanie tygodnia...
mam pozycje na minusie, więc dziś już nic nie zamknę; zrobię tylko weekendowy hedge, żeby mnie żadna luka w niedzielę nie rozczarowała

i aktualny Margin Level:

[Mam nadzieję, że, poza tym, że za duże i nie mieści się na monitorze, to będą te obrazki zrozumiałe

Silny poziom do przebicia potrzebny jest cenie po to, żeby ten, kto w głównej mierze wyłozy na to przebicie kasę miał pewność, że jak najwięcej graczy to zauważy. Walenie długich świec w środku zakresu nikomu się nie opłaca, chyba, że jest to zamykanie wielkich pozycji.

Miało być "wybicie z prostokąta DOŁEM"

oraz podsumowanie tygodnia...
mam pozycje na minusie, więc dziś już nic nie zamknę; zrobię tylko weekendowy hedge, żeby mnie żadna luka w niedzielę nie rozczarowała

i aktualny Margin Level:

Ostatnio zmieniony 02 lip 2011, 12:57 przez polbanda, łącznie zmieniany 5 razy.
http://www.forexpeacearmy.com/metatrade ... an_ea/real
Fajny robot. Testują go na realu. Zrzucają się i wrzucają EA za własną kasę na real. Podoba mi się idea tej strony bo dają darmowe sygnały tylko dla idei walki ze SCAMerami. Bardzo blisko mi do ich podejścia. Zagrania robota dostępne są na żywca. Widać, że gra troszkę podobnie do mnie.
Fajny robot. Testują go na realu. Zrzucają się i wrzucają EA za własną kasę na real. Podoba mi się idea tej strony bo dają darmowe sygnały tylko dla idei walki ze SCAMerami. Bardzo blisko mi do ich podejścia. Zagrania robota dostępne są na żywca. Widać, że gra troszkę podobnie do mnie.

Sam się nad tym zastanawiałem. Wyznaczyłem sobie nawet poziomy nad którymi bym wchodził, ale je przegapiłem.bud fox pisze:Odchodząc od edka, co sądzisz o moim wejściu? Pozycja krótka USD/JPY.

Mimo to, nie jest to jeszcze najgorsza cena. Co do kierunku w którym otworzyłeś pozycje, to też uważam go za właściwy, ale nie zdziw się jak będzie tak:

W niektórych platformach transakcyjnych gdy cena dojdzie do linii wsparcia/oporu program automatycznie uruchamia alarm, w MT4 niestety nie ma takiej funkcji i trzeba ustawiać alarmy z palca.polbanda pisze: Sam się nad tym zastanawiałem. Wyznaczyłem sobie nawet poziomy nad którymi bym wchodził, ale je przegapiłem.
Chodziło o to że może być konsolidacja, czy że dotrą tylko do 80,25 bo do końca nie zrozumiałem?polbanda pisze: Co do kierunku w którym otworzyłeś pozycje, to też uważam go za właściwy, ale nie zdziw się jak będzie tak: