Wsparciem i trendem

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
bud fox
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bud fox »

Polbanda, a może będzie tak?

Obrazek

polbanda

Nieprzeczytany post autor: polbanda »

bud fox pisze:Polbanda, a może będzie tak?

Obrazek
Zajrzyj stronę wcześniej. Pisałem i pokazałem to:
http://i0.simplest-image-hosting.net/16 ... olar80.gif

Awatar użytkownika
bud fox
Gaduła
Gaduła

Na moje oko ruch spadkowy może się zatrzymać na silnym wsparciu na 4400, po czym odbić się i dotrzeć do 4688, ale co się wydarzy... zobaczymy w następnym tygodniu.

Pozdrawiam.

polbanda

Aktualne moje spojrzenie na EU:
[Mam nadzieję, że, poza tym, że za duże i nie mieści się na monitorze, to będą te obrazki zrozumiałe :) ]
Obrazek
Obrazek
Silny poziom do przebicia potrzebny jest cenie po to, żeby ten, kto w głównej mierze wyłozy na to przebicie kasę miał pewność, że jak najwięcej graczy to zauważy. Walenie długich świec w środku zakresu nikomu się nie opłaca, chyba, że jest to zamykanie wielkich pozycji.
Obrazek
Miało być "wybicie z prostokąta DOŁEM"
Obrazek

oraz podsumowanie tygodnia...
mam pozycje na minusie, więc dziś już nic nie zamknę; zrobię tylko weekendowy hedge, żeby mnie żadna luka w niedzielę nie rozczarowała :)
Obrazek
i aktualny Margin Level:
Obrazek
Ostatnio zmieniony 02 lip 2011, 12:57 przez polbanda, łącznie zmieniany 5 razy.

polbanda

Teraz EURCHF

Na początek stara śpiewka od Murphyego :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

polbanda

Kabel

RGR nadal aktualne. Nic większego w sytuacji ten pary się nie zmieniło.
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 01 lip 2011, 21:46 przez polbanda, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
bud fox
Gaduła
Gaduła

Odchodząc od edka, co sądzisz o moim wejściu? Pozycja krótka USD/JPY.

Obrazek

polbanda

http://www.forexpeacearmy.com/metatrade ... an_ea/real
Fajny robot. Testują go na realu. Zrzucają się i wrzucają EA za własną kasę na real. Podoba mi się idea tej strony bo dają darmowe sygnały tylko dla idei walki ze SCAMerami. Bardzo blisko mi do ich podejścia. Zagrania robota dostępne są na żywca. Widać, że gra troszkę podobnie do mnie. :-)

polbanda

bud fox pisze:Odchodząc od edka, co sądzisz o moim wejściu? Pozycja krótka USD/JPY.
Sam się nad tym zastanawiałem. Wyznaczyłem sobie nawet poziomy nad którymi bym wchodził, ale je przegapiłem.
Obrazek

Mimo to, nie jest to jeszcze najgorsza cena. Co do kierunku w którym otworzyłeś pozycje, to też uważam go za właściwy, ale nie zdziw się jak będzie tak:
Obrazek

Awatar użytkownika
bud fox
Gaduła
Gaduła

polbanda pisze: Sam się nad tym zastanawiałem. Wyznaczyłem sobie nawet poziomy nad którymi bym wchodził, ale je przegapiłem.
W niektórych platformach transakcyjnych gdy cena dojdzie do linii wsparcia/oporu program automatycznie uruchamia alarm, w MT4 niestety nie ma takiej funkcji i trzeba ustawiać alarmy z palca.
polbanda pisze: Co do kierunku w którym otworzyłeś pozycje, to też uważam go za właściwy, ale nie zdziw się jak będzie tak:
Obrazek
Chodziło o to że może być konsolidacja, czy że dotrą tylko do 80,25 bo do końca nie zrozumiałem? :)

ODPOWIEDZ