System MAX - reaktywacja WATEK MODEROWANY

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Cyb pisze:Systemowy.
Jeżeli zasada gry nie jest zmieniona to zagrałeś pod prąd z tf m5 i wyżej z m1 ok

jbm8
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jbm8 »

Bez bicia przyznaje że grałem tam też S, ale tylko 30 pipsów przyciąłem bo niepotrzebnie sztywnego TP ustawiałem, a tu proszę Cyb też tam grał :D

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

jbm8 pisze:Bez bicia przyznaje że grałem tam też S, ale tylko 30 pipsów przyciąłem bo niepotrzebnie sztywnego TP ustawiałem, a tu proszę Cyb też tam grał :D
a co to Cybu jakieś guru ?

z m1 jak najbardziej - ale ustalmy jedno - trade bazował tylko na M1 i nie był zgodny z wyższymi tf

zicmar
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zicmar »

Shadi, po raz kolejny oceniasz wejścia, twierdzisz, cały czas, że są to wejscia niesystemowe, a ja mam pytanie, na którym TF u Ciebie konczy sie ten system?
W dalszym ciągu twierdze, że pomimo mojej sympatii do Ciebie, zatrzymałeś sie na pewnym etapie poznawania tego systemu i nie usiłowałeś przekroczyc kolejnej granicy, która dawałaby Ci takie spojrzenie na rynek jak rob to w tym momencie CYB, podpowiem Ci tylko jedno, że u wszystkich brooków typu MM TF-y konczą sie na M1, a próbowałes kiedykolwiek ogladać wykresy z poziomu seund? Polecam, dużo wtedy zobaczysz, pod warunkiem, że bedziesz miał refleks i bedziesz wiedział czego na tych ekstremalnych wykresach szukać :wink:
Ps. Mirek gratuluje refleksu, widze, że idziesz mocno do przodu, oby tak dalej

Pozdrawiam
Zicmar
Naucz się jak działają średnie a wtedy zrozumiesz zachowanie ceny

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

zicmar pisze:Shadi, po raz kolejny oceniasz wejścia, twierdzisz, cały czas, że są to wejscia niesystemowe, a ja mam pytanie, na którym TF u Ciebie konczy sie ten system?
W dalszym ciągu twierdze, że pomimo mojej sympatii do Ciebie, zatrzymałeś sie na pewnym etapie poznawania tego systemu i nie usiłowałeś przekroczyc kolejnej granicy, która dawałaby Ci takie spojrzenie na rynek jak rob to w tym momencie CYB, podpowiem Ci tylko jedno, że u wszystkich brooków typu MM TF-y konczą sie na M1, a próbowałes kiedykolwiek ogladać wykresy z poziomu seund?
Zbyszku wybacz. Ticki już też przechodziłem. Pozwól że Ciebie zapytam - czy czytałeś dokładnie o czym napisałem? Trade nie był zgodny z wyższymi tfami.
Mógł zatrzymać się spokojnie na średnich z m5 i wyżej. M30 - azymut 45 stopni w górę - bomba w dół do granatowej i jazda w górę.
Zadam inne pytanie czy wg Ciebie był to trade zgodny z trendem czyli ten bardziej bezpieczny - w teorii? Jeżeli nie - wybacz nie wiem o czym rozmawiamy.

Zechciej również zauważyć że nie powiedziałem iż ten trade był zły - napisałem że bazując na wyższych tfach znowu był pod górę. Ot co.

I jeszcze jedno - niestety moje STP też ma tylko m1 :(

Ps - postarajmy się czytać całą wypowiedź a nie wybierać sobie tylko to co chcemy, myślę że zaoszczędziło by to wiele czasu.

zicmar
Gaduła
Gaduła

Shadi, z całym szacunem do Ciebie, masz racje w tym przedziale TF-ów o których piszesz, nie neguje Twoich opinii, bo jestes doskonale zorientowany w temacie, natomiast co do wejścia Cyba ( i tu też do Ciebie Kolego Agusin ), nieraz pisałem, że sama interpretacja sygnałów ze srednich nie neguje sygnałów z innych systemów np PA. I z tym mam nadzieje zgadzasz sie ze mną, bo na szkoleniu to mówiłem. Cyb preferuje bardzo agresywny skalping i stąd ten myk z wejściami z wykresów tickowych, ale .... z podglądem na innne Tf-Y. Ponieważ siedziałem z Cybem iles tam godzin, doskonale wiem czym się kierował i to wszystko, trejd ok, i tylko wypda mi pogratulowac

Pozdrawiam
Zicmar

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

agusin pisze:ok jesli to bylo wejscie tuz przed glosowaniem w grecji to uwazam ze pan CYB mial wiecej szczescia niz sys poniewaz cena mogla isc w kazdym kierunku a wychyw o 100 pipow w tf 1m nie jest bardzo czesty. moim zdaniem nic co warto sie chwalic. Cyb pokarz cos co bardziej jest wynikajacego z systemu a nie roli rynku.

po za tym kazdy kto sluchal cnbc albo bloomber channel dobrze wiedzial jak rynek podejdzie do sprawy i kiedy na 90 % zostana zrealizowane zyski i tak sie stalo. Kolejna sprawa to fibo, ale tego nie bede juz rozwijal.
To było wejście kiedy był sygnał. O grecji nie miałem pojęcia. Fakt - pomogło w TP. A skoro każdy kto ogląda CNBC wiedział co i jak i kiedy będzie, to czemu nie wchodził za 100% depo ? Free money...

O fibo nie będę pisał bo nie mam o tym zielonego pojęcia.

PS: Każdy możliwy trejd można wytłumaczyć szczęściem.

Jak widać ja nie oceniam systemu. Prezentuje surowe dane. Być może jutro zaliczę -85 pips. Nikt tego nie mówi.

krzystofborona
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: krzystofborona »

M30 - azymut 45 stopni w górę - bomba w dół do granatowej i jazda w górę.
Przyglądam się wątkowi od dłuższego czasu. W końcu jest coś co skłania do refleksji. Zastanawia mnie co miałeś na myśli mówiąc azymut 45 stopni? Aktualny kurs? :wink: Z tego co wiem nie to jest najistotniejsze. Prawda? Pzdr.

Awatar użytkownika
VTEC
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: VTEC »

System jest uznaniowy, jak większość dostępnych w necie. Spokojnie możesz znaleźć setki podobnych i to za darmo. Moim zdaniem sedno sprawy leży w odpowiednim opanowaniu i konsekwencji w korzystaniu z sygnałów, nie zaś w samym systemie. Ludzie często skaczą po systemach, zniechęcając się po drobnych niepowodzeniach, zamiast poświęcic odpowiednią ilość czasu dla czegoś wartego uwagi.

Jakiś czas temu na pewnym forum, ktoś wrzucił manualny system sprzedawany na ebay'u za 10k usd. Cudnie wygladał na historii, ale w praktyce okazało się inaczej, raz zarobisz innym razem stracisz. Tak samo tutaj, kilku grających będzie miało różne wyniki.

zicmar
Gaduła
Gaduła

Dokładnie VTEC, tak samo jak z PA, i co z tego wynika? Nic, jeżeli idziesz na łatwizne graj na MACD lub STOCH, tam masz czytelne sygnały, a efekty?
Zastanawia mnie cały czas jedno, dlaczego wszyscy, przepraszam, zdecydowana wiekszość, stawia zarzut, że system tzw. " uznaniowy " jest be, a system mechaniczny cacy. Bo jeden wymusza myslenie a drugi bezmyślne klikanie?
Nastepna kwestia, skoro setki tych darmowych systemów jest w necie i są one tak doskonałe to dlaczego statystycznie 95% topi kasę na FX? Może nie potrafią znależć tego właściwego systemu a może bezmyślnie klikają jak TY?
Przemyśl, proszę i następnym razem napisz coś mądrego.
Pozdrawiam
Zicmar

Zablokowany