Admiral Markets - Wątek II
rozumiem że to jest normalne,tylko normalne dla wszystkich brokerów czy tylko dla tego? jasne cena przeskakuje,ale ktoś na pewno w tym samym momencie ktoś dał zlecenie sprzedaży,i nie powinien ode mnie tego przejąć?
Słysze non stop że to głupota tu siedzieć,ale że początkowo można,ale osobiście jestem tu miesiąc i chyba bardziej dobija mnie to co siętutaj wyprawia,niż to że tracę depo,kilka razy dobry ruch mi ucieka,jeżeli ma iść po mojej myśli,to 5 sekund trwa zawieranie transakcji,aż w końcu"kwotuj ponownie",a jak jestem stratny 5 pips,to zawiera transakcje.
Z tego co słyszę,to dla niektórych takie zjawiska są niewiarygodne?
Słysze non stop że to głupota tu siedzieć,ale że początkowo można,ale osobiście jestem tu miesiąc i chyba bardziej dobija mnie to co siętutaj wyprawia,niż to że tracę depo,kilka razy dobry ruch mi ucieka,jeżeli ma iść po mojej myśli,to 5 sekund trwa zawieranie transakcji,aż w końcu"kwotuj ponownie",a jak jestem stratny 5 pips,to zawiera transakcje.
Z tego co słyszę,to dla niektórych takie zjawiska są niewiarygodne?
Songo89K postawa to współpraca z RZETELNYMI instytucjami finansowymiSongo89K pisze:kilka razy dobry ruch mi ucieka,jeżeli ma iść po mojej myśli,to 5 sekund trwa zawieranie transakcji,aż w końcu"kwotuj ponownie",a jak jestem stratny 5 pips,to zawiera transakcje.
Dlatego trzeba szukać rzetelnych instytucji finansowych typu prawdziwy ECN.
W Polsce jest.......no wiesz co.....
dodatkowo popatrz tutaj
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=15310
może coś znajdziesz.
Pozdrawiam.
Dodano po 12 minutach:
PS nie twierdzę że wszyscy brokerzy MM to samo zło, lecz u tych co ja byłem to nie mogłem normalnie inwestować ponieważ były takie sytuacje jak Twoje czyli
dobry ruch mi ucieka,jeżeli ma iść po mojej myśli,to 5-60 sekund trwa zawieranie transakcji,aż w końcu"kwotuj ponownie",a jak jestem stratny 5 pips,to zawiera transakcje. momentalnie........
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
- Phoenix_phx
- Gaduła
Siemano,
O 14.31 miałem shorta na E/U - trzymam, trzymam, coś nie chce spadać, to pro forma dałem Long oczekujący jak by mi SL wybiło... czekam i nagle ruszyło ... 90 pipsów zamykam więc na samym dnie - ale skąd... co najmniej 7x rekwoty dostawałem... i zamknąłem z ledwie 30 pipsami...
To jakiś joke tym bardziej, że nie otwierałem 20 lotów ani nawet 2...
Czy na ECN też tak może być, chyba są jakieś zlecenia średnioterminowe, z których by się zrealizowała taka strzała... a tu śmiech na sali!!!
O 14.31 miałem shorta na E/U - trzymam, trzymam, coś nie chce spadać, to pro forma dałem Long oczekujący jak by mi SL wybiło... czekam i nagle ruszyło ... 90 pipsów zamykam więc na samym dnie - ale skąd... co najmniej 7x rekwoty dostawałem... i zamknąłem z ledwie 30 pipsami...

Czy na ECN też tak może być, chyba są jakieś zlecenia średnioterminowe, z których by się zrealizowała taka strzała... a tu śmiech na sali!!!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Miałem S'ke przed zjazdem w FXPRO ECN bez TP więc zamykałem z ręki i nie miałem ani ogromnego spreadu ani problemu z zamknięciem tam gdzie chciałem. Trudno być prorokiem ale jakbym dalej miał kase w AM PRO z pewnością tak bym tego trejda nie zamknął:Ral1n pisze:Czy na ECN też tak może być, chyba są jakieś zlecenia średnioterminowe, z których by się zrealizowała taka strzała... a tu śmiech na sali!!!
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 933#327933
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.
Wiekszośc klientów brokerów MM chyba jest świadoma tego co ów broker potrafi-podziwiam i pozdrawiam wszystkich świadomych,którzy narzekają,a mimo to siedzą u MM.Ral1n pisze:Siemano,
Mr.T
Jestem na etapie nauki, testuje sytemy szukam, pukam, może kiedyś coś uda się skomasować, żeby banglało długoterminowo. Po prostu mam rachunek mini czy jak to tam się nazywa, jak się naucze regularnie zarabiać to oczywistym jest moje przejście do Dukasa cy choćby Alior...
P.S. Gram sobie w robocie, więc nie nie jestem full time prop traderem.
Serdecznie pozdrawiam.
Jestem na etapie nauki, testuje sytemy szukam, pukam, może kiedyś coś uda się skomasować, żeby banglało długoterminowo. Po prostu mam rachunek mini czy jak to tam się nazywa, jak się naucze regularnie zarabiać to oczywistym jest moje przejście do Dukasa cy choćby Alior...

P.S. Gram sobie w robocie, więc nie nie jestem full time prop traderem.
Serdecznie pozdrawiam.

- Phoenix_phx
- Gaduła
Info od AM :
"Zapraszamy do korzystania z nowoczesnej formy transferu środków na rachunek rzeczywisty: EcoCard. System EcoCard pozwala na zasilenie rachunku rzeczywistego poprzez przelew bankowy, kartę kredytową oraz inne elektroniczne kanały płatności.
Ponadto, możecie Państwo zamówić kartę debetową Eco MasterCard® lub kartę wirtualną Eco MasterCard®, powiązaną z Państwa kontem w systemie EcoCard. Karta pozwala na dokonywanie płatności internetowych w miejscach, gdzie karta MasterCard® jest akceptowana. Jeżeli aktualnie posiadacie Państwo kartę MasterCard® istnieje możliwość dołączenia karty do konta w systemie EcoCard. Aby tego dokonać wystarczy otworzyć konto walutowe w systemie EcoCard oraz połączyć posiadaną kartę z jedną z walut EUR, USD lub GBP.
Rejestracja w systemie EcoCard jest łatwa i bezpłatna. W celu otwarcia konta należy przejść do formularza rejestracyjnego dostępnego na stronie EcoCard"
https://www.ecocard.com/benefits.aspx
"Zapraszamy do korzystania z nowoczesnej formy transferu środków na rachunek rzeczywisty: EcoCard. System EcoCard pozwala na zasilenie rachunku rzeczywistego poprzez przelew bankowy, kartę kredytową oraz inne elektroniczne kanały płatności.
Ponadto, możecie Państwo zamówić kartę debetową Eco MasterCard® lub kartę wirtualną Eco MasterCard®, powiązaną z Państwa kontem w systemie EcoCard. Karta pozwala na dokonywanie płatności internetowych w miejscach, gdzie karta MasterCard® jest akceptowana. Jeżeli aktualnie posiadacie Państwo kartę MasterCard® istnieje możliwość dołączenia karty do konta w systemie EcoCard. Aby tego dokonać wystarczy otworzyć konto walutowe w systemie EcoCard oraz połączyć posiadaną kartę z jedną z walut EUR, USD lub GBP.
Rejestracja w systemie EcoCard jest łatwa i bezpłatna. W celu otwarcia konta należy przejść do formularza rejestracyjnego dostępnego na stronie EcoCard"
https://www.ecocard.com/benefits.aspx