Pie
wypięty na 0.admkowal pisze:następny sell po 4153

Dobra - czas nadszedł żebym trochę zwolnił. Nie daje rady panowie opisywać, robić screenów, potem wklejać, ładować do neta, wysyłać itd. Zabiera mi to więcej czasu niż myślałem. Mam nadzieję, że coś rozjaśniłem. Dawajcie screeny, rozbudowywujcie temat bo mało wiedzy o s/d jest tu póki co. Ja chętnie będę odpowiadał na pytania i od czasu do czasu też jakieś wejście mazne.
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu
AK
trading is waiting
--
AK
Nie. Tzn. biorę pod uwagę interwały od M1 do D1. H4/D1 jak wyznaczysz poziomy to zasada brzmi: Nie sprzedawaj przy demand i nie kupuj przy supply. Oczywiście przy założeniu że H4/D1 jest dla Ciebie szerszym spectrum a wejścia szukasz na mniejszych interwałach.hugo pisze:"s" czy "l" - określasz na podstawie H4? Chodzi mi o sam kierunek.
Kierunek to względna sprawa. Tak samo jak trend. Teraz większość par jest mocno konsolidujących. Nie koncentruj się na kierunku a na poziomach na różnych interwałach. Te poziomy pokazują Ci gdzie jest nierównowaga między kupującymi i sprzedającymi więc możesz się spodziewać, że w przyszłości poziom zareaguje. Jak zareaguje? Wszystko zależy od równowagi. Screen niżej.

trading is waiting
--
AK
trading is waiting
--
AK
Nie wiem czy zaczynasz teraz czy już masz trochę za sobą ale sposobów gry jest mnóstwo a ten wątek koncentruje się na poziomach zwiększonej podaży lub popytu. I teraz Ci mogę powiedzieć co najwyżej jak ja to bym rozegrał (choć nie lubię analizować historii). Więc punkt wejścia / wyjścia - wszystko zależy od Twoich zasad a do tego jeszcze grałeś na wsparcie, które zostało 2 razy przeorane z dwóch stron. Do tego kierunek z H4 a wchodzisz na M1 - trochę duża przepaść. Może się to sprawdzić ale tylko przy małych stopach i TP z H4. Wtedy skuteczność spadnie Ci pewnie do 20% więc wystawisz psychikę na próbę.
trading is waiting
--
AK
trading is waiting
--
AK