od dłuższego czasu przyglądam się dyskusjom na forum i powiem, że bieżący temat szczególnie mnie interesuje.
Jestem osobą prywatna, prowadzę działalność gospodarczą nie związaną z finansami, która zajmuje mi sporo czasu, jednak przynosi również wymierne zyski. Nie mniej jednak, chciałbym część gotówki zainwestować, by zdywersyfikować przychód. Nie mam jednak czasu, by samodzielnie inwestować na forexie- z tego co piszecie wynika, że w dłuższej perspektywie gra na walutach może być pracą zajmującą niewiele czasu, jednak przygotowanie się merytoryczne (chociażby arkana AT) wymaga zaangażowania na jakie nie mogę sobie teraz pozwolić. W związku z tym mam kilka pytań do Was- praktyków:
1. jaka jest, waszym zdaniem, ta możliwa do udokumentowania długofalowa stopa zwrotu (w perspektywie 6 miesięcy powiedzmy). Wiadomo, że widełki są od -100% do + nieskończoności

2. Jakie są LEGALNE możliwości powierzenia traderowi swoich środków. Rozumiem, że można skontaktować się z DI (preferowałbym w takim wypadku osobę niepowiązaną z żadną instytucją), czy są inne możliwości?