Admiral Markets - Wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
6
17%
Poza paroma minusami są ok
16
44%
Przeciętny
9
25%
Mają wiele wad
2
6%
Stanowczo odradzam
3
8%

Liczba głosów: 36

Awatar użytkownika
mohertrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mohertrader »

guccon pisze: Nie dajcie się nabierać na niskie opłaty i spready - co z tego jak zlecenia nie są realizowane po tym co ustawię a mają przeskoki średnio o 1 pips.
Jak się wymaga od samochodu osobowego , żeby grzał 300 na godzinę , a kosztuje tyle co dwie średnie krajowe , to nie ma zdziwienia skąd biorą się stresy przy wykresie . Przynajmniej ja się nie dziwię że kolega nie zrozumiał że STP to nie ECN .
Jak ktoś nie skalpuje to AM jest ok, właśnie ze względu na niski koszt i to że jest zarejestrowany na terenie EU.

Pozdrawiam

Admiral Markets
Sprawdź najnowszą ofertę Admiral Markets
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

mohertrader pisze:Przynajmniej ja się nie dziwię że kolega nie zrozumiał że STP to nie ECN .
A niby skąd takie wnioski :? jasnowidz ...

Założyłem konto jak wystartowali z ofertą PRO i naturalnie musieli przyciągnąć klientów ofertą. Problem w tym że na początku wszystko było cacy i byłem zadowolony. Możliwe że "stracili" jak coraz więcej kont przybywało albo jak wyżej zauważono możliwe że po tych kilku tygodniach doszli do wniosku że im się nie opłaca. W końcu to broker MM i dopiero w praniu przekonali się jak to jest dając konto STP.
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Ze sposobem egzekucji raczej nic nie robili. Jednak manipulowali czasem egzekucji, który w krańcowych momentach trwał 8sek. Teraz jest około 1sek., ale na początku i tak było szybciej. Skalperów to wkurza i rozumiem, że eliminują przez to brokera, ale inni widzą w AM Pro wielką zaletę z małych kosztów transakcji jak handluje się średnim terminie i konto w PLN z szybkimi krajowymi wypłatami.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

Potwierdzam - dla mnie odpada bo skalpuję. Dla tych którzy grają chociażby średnioterminowo powinni sprawdzić tą ofertę ze względu chociażby na prowizję czy PLN.
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

guccon pisze:Potwierdzam - dla mnie odpada bo skalpuję.
1 sek to nie problem, poza tym SL o 1 pips gorzej wycięty, też tak miałem, a czasami o 1 czy 2 pips zamknięte na moja korzyść, na ogół takie gorsze zamknięcia zauważyłem po silnym ruchu, zakładając że przy realizacji SL czy TP jest druga strona transakcji może to się zdarzyć, i z tego co wiem u innych broków STP czy ECN takie rzeczy też się dzieją , jedyny minus to to że mieli szybszą egzekucję , z tego powodu może zmienię konto na FX- Salt, z drugiej strony ta realizacja o 1-2 pips gorzej czasami to tak naprawdę czy nie wyjdzie to samo przy innym brokerze z większą prowizją , moim zdaniem tragedii nie ma jak na razie. W piątek coś tam do testów pykałem na koncie Standard , tam to koszmar jest przy egzekucji z palca :-) a co do realizacji SL czy TP , rekord ale to była nagła szpilka SL wycięty o 4 pips gorzej, ale raz mi TP lepiej zamknęło wiec w zasadzie na 0 wyszło .

Awatar użytkownika
mohertrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mohertrader »

guccon pisze:A niby skąd takie wnioski Confused jasnowidz ...
Nie , ale skoro ECN to pośrednik w uzyskaniu dostępu do ceny towaru który ktoś sprzedaje . To STP jest pośrednikiem pośrednika u którego w sposób naturalny musi nastąpić poślizg w czasie i w cenie. W związku z tym do skalpu się nie nadaje !!! A czy będzie to AM , AB czy AC nie ma kompletnie żadnego znaczenia. Nie szkoda ci nerwów na skalp w STP zamiast założyć konto u brokera ECN ?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Wszystko zależy jakie to są poslizgi, przykład, otwarcie 1 lota w Alior po promocji jakoś 60 zł, u AM Pro ok 16-17 zł, FX-Salt ciut drozej, wiec ten 1 pips poślizgu nie robi tragedii, wiec jak broker nie utrudnia to kwestia kalkulacji. Innych stawek ECN nie znam wiec sie nie wypowiadam.

Awatar użytkownika
mario
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mario »

Microbi pisze:rekord ale to była nagła szpilka SL wycięty o 4 pips gorzej, ale raz mi TP lepiej zamknęło wiec w zasadzie na 0 wyszło
To szczęściarz z Ciebie. U mnie buy/sell stop otwierane bardzo często 2-3 pipsy gorzej (nie na danych). TP/SL praktycznie idealnie, bez poślizgów. U mnie to nie ekstremalny skalp - TP od 20 pip. Testuje innych, chyba zmiany mnie czekają.

pozdr.

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

nie zawsze sprawdzam czy wszystko działa jak należy,ale teraz miałem ku temu okazję.

Mianowicie miałem 2 pozycje ,jedna sl 6 pips,druga 12.
Drugi SL zamknął się przy 18 pipsach,nie było żadnej luki,co prawda był duży ruch...mam rozumieć że to jest normalne? że SL nie daje żadnej gwarancji??

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Songo89K pisze: Mianowicie miałem 2 pozycje ,jedna sl 6 pips,druga 12.
Drugi SL zamknął się przy 18 pipsach,nie było żadnej luki,co prawda był duży ruch...mam rozumieć że to jest normalne? że SL nie daje żadnej gwarancji??
Jeżeli w jednym tiku cena przeskakuje twój SL to zlecenie jest zamykane po następnej cenie (z komentarzem SL\GAP).

Na wykresie M1 twego nie widać.Na Tickowym prosta krecha w gorę\dół na kilka pipsów.

ODPOWIEDZ