Strategie automatyczne

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
Redfrog
Bywalec
Bywalec

Strategie automatyczne

Nieprzeczytany post autor: Redfrog »

Witam, mam kilka pytań odnośnie strategii. Będę wdzięczny za pomoc.
1) Czy te "strategie" w odpowiednim dziale tego forum to automatyczne skrypty, które same otwierają i zamykają pozycję wg określonego programu, czy są to jedynie wskaźniki pomocne dla inwestora?
2) Którą ze strategii polecilibyście dla początkującego na forexie?
3) czy jest jakiś w miarę bezpieczny skrypt automatyczny, dający przyzwoite zyski i będący prosty w użyciu?

Awatar użytkownika
Mihau
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mihau »

Zastanawiałeś się nad entymologią wyrazu "automatyczna" ?

Awatar użytkownika
Redfrog
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Redfrog »

Mihau pisze:Zastanawiałeś się nad entymologią wyrazu "automatyczna" ?
Głębiej nie. Aczkolwiek oczywiście zakładam istnienie czynnika ludzkiego w uruchomieniu skryptu w odpowiednim czasie. Niemniej to nie jest odpowiedź na moje pytania. Będę też wdzięczny jak ktoś mi poda dobre i wiarygodne źródło dotyczące stosowania wskaźnika Fibo.

Awatar użytkownika
qielbus
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: qielbus »

Redfrog pisze:1) Czy te "strategie" w odpowiednim dziale tego forum to automatyczne skrypty, które same otwierają i zamykają pozycję wg określonego programu, czy są to jedynie wskaźniki pomocne dla inwestora?
Traktuj je jako wskazówki, nawet6 jak są gotowe skrypty, nie uruchamiaj ich na rachunku real, tylko najpierw na demo i poznaj każdą linijkę kodu

Redfrog pisze:2) Którą ze strategii polecilibyście dla początkującego na forexie?
PA czyli Price Action - najprostsza, ale najdłużej się do niej dochodzi. jednocześnie chyba jedna ze skuteczniejszych

Redfrog pisze:3) czy jest jakiś w miarę bezpieczny skrypt automatyczny, dający przyzwoite zyski i będący prosty w użyciu?
Tak, taki, który sam napiszesz :) Wszystkie (albo 99%), które są sprzedawane, to lipa
opis był, ale się zmył

ODPOWIEDZ