Witam, mam kilka pytań odnośnie strategii. Będę wdzięczny za pomoc.
1) Czy te "strategie" w odpowiednim dziale tego forum to automatyczne skrypty, które same otwierają i zamykają pozycję wg określonego programu, czy są to jedynie wskaźniki pomocne dla inwestora?
2) Którą ze strategii polecilibyście dla początkującego na forexie?
3) czy jest jakiś w miarę bezpieczny skrypt automatyczny, dający przyzwoite zyski i będący prosty w użyciu?
Strategie automatyczne
Głębiej nie. Aczkolwiek oczywiście zakładam istnienie czynnika ludzkiego w uruchomieniu skryptu w odpowiednim czasie. Niemniej to nie jest odpowiedź na moje pytania. Będę też wdzięczny jak ktoś mi poda dobre i wiarygodne źródło dotyczące stosowania wskaźnika Fibo.Mihau pisze:Zastanawiałeś się nad entymologią wyrazu "automatyczna" ?
Traktuj je jako wskazówki, nawet6 jak są gotowe skrypty, nie uruchamiaj ich na rachunku real, tylko najpierw na demo i poznaj każdą linijkę koduRedfrog pisze:1) Czy te "strategie" w odpowiednim dziale tego forum to automatyczne skrypty, które same otwierają i zamykają pozycję wg określonego programu, czy są to jedynie wskaźniki pomocne dla inwestora?
PA czyli Price Action - najprostsza, ale najdłużej się do niej dochodzi. jednocześnie chyba jedna ze skuteczniejszychRedfrog pisze:2) Którą ze strategii polecilibyście dla początkującego na forexie?
Tak, taki, który sam napiszeszRedfrog pisze:3) czy jest jakiś w miarę bezpieczny skrypt automatyczny, dający przyzwoite zyski i będący prosty w użyciu?

opis był, ale się zmył